3 tips voor een historisch Valletta

Al in november 2008 begon de Italiaanse architect Renzo Piano, onder andere bekend van het Amsterdamse NEMO en Parijse Centre Pompidou, met het City Gate project in Valletta. Het openluchttheater, parlementsgebouw en de City Gate, daterend uit 1569, werden onder handen genomen. Vijf en een halve eeuw later is de Maltese hoofdstad er nog steeds een vol historie.

Casa Rocca Piccola
‘Where a way of life, comes to life’ is de slogan van dit prachtige paleis uit de 16e eeuw. Het paleis vormt sinds de bouw door de Ridders van St. John de thuisbasis van de adellijke familie de Piro. Nicholas de Piro, de negende markies, heeft in 1990 het huis opengesteld voor publiek. Casa Rocca Piccola bestaat uit meer dan 50 kamers, waarvan de meesten te bezichtigen zijn. Waan je in het leven van de Maltese adel van de afgelopen 400 jaar met prachtige meubels, zilverwerk en schilderijen. Behalve op zondag zijn er dagelijks tours te boeken.

Casa Rocca Piccola. © Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccola. © Casa Rocca Piccola

Casa Ellul
Het verhaal van Casa Ellul begint in 1837, toen een man van Italiaanse afkomst een van de mooiste herenhuizen in de nobele stad Valletta kocht. Een van zijn dochters trouwde met de wijn- en gedistilleerde drankenhandelaar Fortunato Ellul. Generaties later hebben de Ellul broers het huis omgetoverd tot een prachtig luxe Boutique Hotel. De suites zijn stijlvol ingericht en hebben nog de originele Maltese vloertegels. De perfecte uitvalsbasis om het openluchtmuseum Valletta te ontdekken.

Palazzo Prince d’Orange
The young Queen still has her hair hanging loose. She is slender and graceful, and makes an impression as a very intelligent and very cute girl. She speaks good English and knows how to behave with charming manners.’ Deze woorden schreef Queen Victoria over Koningin Wilhelmina in 1895 in haar persoonlijke dagboek. Het penthouse van het prachtige Palazzo d’Orange is vernoemd naar de vroegere koningin van Malta. Je kunt ook prinsheerlijk slapen in de Alexander Suite. Het 17e-eeuwse barokke Palazzo is gelegen in het hart van Valletta en straalt een romantische en historische sfeer uit.

Meer info: www.visitmalta.com/nl/ en www.airmalta.com

Coverfoto: © Marta

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *