Deze 20 adembenemende privé-eilanden laten je even wegdromen

Als we ooit de lotto winnen of een rijke erfenis mogen binnenrijven, zou een privé-eiland kopen zeker op ons verlanglijstje staan. De ideale plek om naartoe te reizen als het weer in België het opnieuw laat afweten, of als je gewoon even weg wil zijn. Helaas houden we het voorlopig nog bij dromen van een stulpje zoals één van deze 20.

90 minuten vliegen vanuit Manila en je bent op het 120 hectare grote Ariara Island op de Filippijnen. Er staan slechts 8 villa’s die een ononderbroken uitzicht geven op de zee. Windsurfen, waterskiën, snorkelen en scubaduiken zijn er populaire activiteiten. Wil je het volledige eiland afhuren? Dan kost je dat 24.000 euro voor 6 gasten. © Buffalotrip

90 minuten vliegen vanuit Manila en je bent op het 120 hectare grote Ariara Island op de Filippijnen. Er staan slechts 8 villa’s die een ononderbroken uitzicht geven op de zee. Windsurfen, waterskiën, snorkelen en scubaduiken zijn er populaire activiteiten. Wil je het volledige eiland afhuren? Dan kost je dat 24.000 euro voor 6 gasten. © Buffalotrip

Voormalig eigenaar Marlon Brando laat The Brando na, zijn privé-eiland in Frans-Polynesië, zo’n 50 km van Tahiti. Nu staan er 35 villa’s in het volledig ecologisch resort. 4.000 zonnepanelen staan er geïnstalleerd en een meer dan 900 meter lange pijp haalt water uit de oceaan om de airconditioning koel te houden. Een overnachting kost er 3.421 euro per nacht. © The Brando

Voormalig eigenaar Marlon Brando laat The Brando na, zijn privé-eiland in Frans-Polynesië, zo’n 50 km van Tahiti. Nu staan er 35 villa’s in het volledig ecologisch resort. 4.000 zonnepanelen staan er geïnstalleerd en een meer dan 900 meter lange pijp haalt water uit de oceaan om de airconditioning koel te houden. Een overnachting kost er 3.421 euro per nacht. © The Brando

Coco Privé Kuda Hithi opende in 2012 op de Malediven en moet haast het meest verfijnde resort van het land zijn. De twee verdiepingen tellende Palm residentie werd ingericht met zorgvuldig uitgekozen interieurs. Van de 5 gastenvilla’s hebben er twee bovendien een infinity pool. Er kookt een chef alles wat je hartje begeert en om de tijd te doden staan er jachten, kajaks, speedboten en ander watersportmateriaal klaar naast de 24 uur beschikbare spatherapeuten. Vanaf 32.500 dollar per nacht voor 12 gasten. © Coco Privé

Coco Privé Kuda Hithi opende in 2012 op de Malediven en moet haast het meest verfijnde resort van het land zijn. De twee verdiepingen tellende Palm residentie werd ingericht met zorgvuldig uitgekozen interieurs. Van de 5 gastenvilla’s hebben er twee bovendien een infinity pool. Er kookt een chef alles wat je hartje begeert en om de tijd te doden staan er jachten, kajaks, speedboten en ander watersportmateriaal klaar naast de 24 uur beschikbare spatherapeuten. Vanaf 32.500 dollar per nacht voor 12 gasten. © Coco Privé

Na een grondige renovatie en de aanleg van een nieuwe presidentiële villa is het Cousine Island in de Seychellen terug klaar om gasten te verwelkomen. Je geraakt er alleen op als je de exclusieve huurvoorwaarden nakomt, maar eens zo ver, is het naar verluidt de perfecte uitvalbasis voor wel heel chique familiefeesten. Met kleine families welteverstaan: slechts 12 volwassenen en 6 kinderen kunnen er overnachten aan maar liefst bijna 24.000 euro per nacht. © Cousine Island

Na een grondige renovatie en de aanleg van een nieuwe presidentiële villa is het Cousine Island in de Seychellen terug klaar om gasten te verwelkomen. Je geraakt er alleen op als je de exclusieve huurvoorwaarden nakomt, maar eens zo ver, is het naar verluidt de perfecte uitvalbasis voor wel heel chique familiefeesten. Met kleine families welteverstaan: slechts 12 volwassenen en 6 kinderen kunnen er overnachten aan maar liefst bijna 24.000 euro per nacht. © Cousine Island

Dolphin Island op Fiji, bijna 6 hectare groot, werd gerenoveerd in 2011 met het idee er een luxueuze ‘schipbreukervaring’ van te maken. Denk: relaxte interieurs, eten gemaakt met het tropische fruit van daar compleet met zeevruchten en spabehandelingen die lokale oliën en planten gebruiken. De watersportactiviteiten variëren van wakeboarden tot vissen. Een nacht met 8 gasten kost je al 9.160 dollar. © Dolphin Island Fiji

Dolphin Island op Fiji, bijna 6 hectare groot, werd gerenoveerd in 2011 met het idee er een luxueuze ‘schipbreukervaring’ van te maken. Denk: relaxte interieurs, eten gemaakt met het tropische fruit van daar compleet met zeevruchten en spabehandelingen die lokale oliën en planten gebruiken. De watersportactiviteiten variëren van wakeboarden tot vissen. Een nacht met 8 gasten kost je al 9.160 dollar. © Dolphin Island Fiji

Fregate Island Private ligt naast North Island en is het meest luxueuze privé-eiland in de Seychellen. Het resort werd recentelijk helemaal opgefrist met een jachthaven, een jachtclub, een boomhut en een kids club. Op het eiland leeft ook de grootste populatie van de Aldabra of Seychellenreuzenschildpad: zo’n 2.200 lopen er vrij rond. Bovendien vormt het eiland een veilig toevluchtsoord voor bedreigde vogels. © Fregate

Fregate Island Private ligt naast North Island en is het meest luxueuze privé-eiland in de Seychellen. Het resort werd recentelijk helemaal opgefrist met een jachthaven, een jachtclub, een boomhut en een kids club. Op het eiland leeft ook de grootste populatie van de Aldabra of Seychellenreuzenschildpad: zo’n 2.200 lopen er vrij rond. Bovendien vormt het eiland een veilig toevluchtsoord voor bedreigde vogels. © Fregate

Laucala Island, deel van Fiji, is eigendom van Red Bullmagnaat Dietrich Mateschitz. Wanneer hij er niet verblijft kun je, mits je 2.900 euro neertelt, overnachten in een villa op het eiland. De keuken zou er exceptioneel zijn en bij de vele ‘speeltjes’ voor de gasten behoort een duikboot ter waarde van 1 miljoen pond waar je met z’n tweetjes tijd kan doorbrengen. © Laucala Island

Laucala Island, deel van Fiji, is eigendom van Red Bullmagnaat Dietrich Mateschitz. Wanneer hij er niet verblijft kun je, mits je 2.900 euro neertelt, overnachten in een villa op het eiland. De keuken zou er exceptioneel zijn en bij de vele ‘speeltjes’ voor de gasten behoort een duikboot ter waarde van 1 miljoen pond waar je met z’n tweetjes tijd kan doorbrengen. © Laucala Island

Li Galli Island, in de vorm van een dolfijn, ligt voor de Amalfikust van Italië. Ooit was het eigendom van danser Rudolf Nureyev en mocht het gasten als Greta Garbo, Sophia Loren en Jacqueline Kennedy verwelkomen. Het landgoed op het eiland omvat zes kamers, een zeewaterzwembad, een grote kapel en 9 werknemers die alles voor de gasten in orde maken. © Messy Nessy Chic

Li Galli Island, in de vorm van een dolfijn, ligt voor de Amalfikust van Italië. Ooit was het eigendom van danser Rudolf Nureyev en mocht het gasten als Greta Garbo, Sophia Loren en Jacqueline Kennedy verwelkomen. Het landgoed op het eiland omvat zes kamers, een zeewaterzwembad, een grote kapel en 9 werknemers die alles voor de gasten in orde maken. © Messy Nessy Chic

Ooit verwoest door cyclonen in 2014 en 2015, maar gelukkig vond het Lizard Island, bij het Great Barrier Reef nabij Australië z’n glorie terug. Het werd gerenoveerd en het exclusieve resort op het eiland draait nu op volle toeren. Gasten verblijven er in smaakvolle villa’s of suites en kunnen genieten van een brede waaier aan watersporten en hoogstaande culinaire verrassingen. © Lizard Island

Ooit verwoest door cyclonen in 2014 en 2015, maar gelukkig vond het Lizard Island, bij het Great Barrier Reef nabij Australië z’n glorie terug. Het werd gerenoveerd en het exclusieve resort op het eiland draait nu op volle toeren. Gasten verblijven er in smaakvolle villa’s of suites en kunnen genieten van een brede waaier aan watersporten en hoogstaande culinaire verrassingen. © Lizard Island

Voor wie niet volledig geïsoleerd wil zitten op een privé-eiland, is Île des Deux Cocos in Mauritius een aanrader. Dit eiland ligt op 200 meter van het bijhorende vijfsterrenhotel Lux Le Morne dat ook daguitstappen organiseert naar Île des Deux Cocos. Je kan er ook overnachten in een van de villa’s voor zo’n 1.650 euro per nacht. © Panoramio

Voor wie niet volledig geïsoleerd wil zitten op een privé-eiland, is Île des Deux Cocos in Mauritius een aanrader. Dit eiland ligt op 200 meter van het bijhorende vijfsterrenhotel Lux Le Morne dat ook daguitstappen organiseert naar Île des Deux Cocos. Je kan er ook overnachten in een van de villa’s voor zo’n 1.650 euro per nacht. © Panoramio

Het 60 hectare grote toevluchtsoord Musha Cay in de Bahamas van goochelaar David Copperfield telt 5 huizen en wordt omringd door nog 10 andere eilanden, ook de zijne. Je vindt er onder andere een strandbioscoop, een drijvend tennisveld en biljardtafels. Van de 40 stranden is de lange zandstrook het indrukwekkendst. Je kan er lunch laten serveren voor twee. Vanaf 27.000 euro voor het hele eiland voor 12 gasten. © Totally Nailed It

Het 60 hectare grote toevluchtsoord Musha Cay in de Bahamas van goochelaar David Copperfield telt 5 huizen en wordt omringd door nog 10 andere eilanden, ook de zijne. Je vindt er onder andere een strandbioscoop, een drijvend tennisveld en biljardtafels. Van de 40 stranden is de lange zandstrook het indrukwekkendst. Je kan er lunch laten serveren voor twee. Vanaf 27.000 euro voor het hele eiland voor 12 gasten. © Totally Nailed It

Het Necker Island bij de Britse Maagdeneilanden van Richard Branson, Brits zakenman en oprichter van de Virgin Group, zweert bij exclusiviteit en laat slechts 30 gasten per keer toe. De volledige huurprijs van het eiland bedraagt 37.000 pond per nacht. Onder andere Kate Moss, Nelson Mandela en Bill Gates zijn er al geweest. © Necker Island

Het Necker Island bij de Britse Maagdeneilanden van Richard Branson, Brits zakenman en oprichter van de Virgin Group, zweert bij exclusiviteit en laat slechts 30 gasten per keer toe. De volledige huurprijs van het eiland bedraagt 37.000 pond per nacht. Onder andere Kate Moss, Nelson Mandela en Bill Gates zijn er al geweest. © Necker Island

North Island in de Seychellen wordt beschouwd als een van de meest luxueuze huwelijksreisbestemmingen. Onder andere prins William en zijn prinses Kate en George Clooney en Amal Alamuddin vierden er al hun eeuwige trouw aan elkaar. Er zijn 11 milieuvriendelijke en enorm chique open villa’s te vinden, maar ook een spa en een gym met zwembad ingebouwd in de gigantische granieten rotsen. De instandhouding van de fauna en flora staat hier centraal. En dat is duidelijk te merken aan de activiteiten hier: je kan er duiken met natuurbeschermers, wandelen met enorme Seychellenreuzenschildpadden en lessen in astronomie volgen. Voor een nacht betaal je maar liefst 59.798 euro. © Explore Inc.

North Island in de Seychellen wordt beschouwd als een van de meest luxueuze huwelijksreisbestemmingen. Onder andere prins William en zijn prinses Kate en George Clooney en Amal Alamuddin vierden er al hun eeuwige trouw aan elkaar. Er zijn 11 milieuvriendelijke en enorm chique open villa’s te vinden, maar ook een spa en een gym met zwembad ingebouwd in de gigantische granieten rotsen. De instandhouding van de fauna en flora staat hier centraal. En dat is duidelijk te merken aan de activiteiten hier: je kan er duiken met natuurbeschermers, wandelen met enorme Seychellenreuzenschildpadden en lessen in astronomie volgen. Voor een nacht betaal je maar liefst 59.798 euro. © Explore Inc.

Langs de kust van Tasmanië in Australië was Satellite Island ooit de thuis van een teruggetrokken schrijver, maar het werd intussen omgevormd tot een smaakvol resort geschikt voor een groep van 12 personen. Populaire buitenactiviteiten zijn kajakken of duiken om kreeften te vinden. Heb je een groepje bij elkaar kunnen sprokkelen? Dan betaal je aan huur per nacht zo’n 3.500 euro. © CN Traveller

Langs de kust van Tasmanië in Australië was Satellite Island ooit de thuis van een teruggetrokken schrijver, maar het werd intussen omgevormd tot een smaakvol resort geschikt voor een groep van 12 personen. Populaire buitenactiviteiten zijn kajakken of duiken om kreeften te vinden. Heb je een groepje bij elkaar kunnen sprokkelen? Dan betaal je aan huur per nacht zo’n 3.500 euro. © CN Traveller

Dichtbij Sihanoukville in Zuid-Cambodja ligt het schiereiland Koh Rong met het resort en privé-eiland Song Saa erlangs. Het ligt midden in een 100 hectare groot zeereservaat en biedt exceptionele watersportactiviteiten, een indrukwekkende spa en dagelijks veranderende menu’s aan. © Song Saa

Dichtbij Sihanoukville in Zuid-Cambodja ligt het schiereiland Koh Rong met het resort en privé-eiland Song Saa erlangs. Het ligt midden in een 100 hectare groot zeereservaat en biedt exceptionele watersportactiviteiten, een indrukwekkende spa en dagelijks veranderende menu’s aan. © Song Saa

Islan Tagomago in Spanje zorgt voor wat verademing voor de feestvierders van Ibiza. Je kan het eiland sinds 2008 afhuren vanaf 100.000 euro per week. Een keuze die al verschillende beroemdheden gemaakt hebben omdat het naar verluidt het beste privé-eiland uit de Balearen zou zijn. De enige accommodatie hier is een villa met vijf ruime suites, een zwembad, jacuzzi en een LED-verlichtingssysteem om de feestsfeer van Ibiza op het eiland te toveren. © Panoramio

Islan Tagomago in Spanje zorgt voor wat verademing voor de feestvierders van Ibiza. Je kan het eiland sinds 2008 afhuren vanaf 100.000 euro per week. Een keuze die al verschillende beroemdheden gemaakt hebben omdat het naar verluidt het beste privé-eiland uit de Balearen zou zijn. De enige accommodatie hier is een villa met vijf ruime suites, een zwembad, jacuzzi en een LED-verlichtingssysteem om de feestsfeer van Ibiza op het eiland te toveren. © Panoramio

Langs de kust van Tanzania ligt Thanda Island, een privaat zeereservaat met een sterke focus op duurzaamheid. Gasten worden verwend met een indrukwekkende blik op het onderwaterleven wanneer ze er gaan duiken of snorkelen. Maar je kan er ook gewoon zonnebaden of uitgebreid dineren. Volpension is inbegrepen in de huurprijs, een duizelingwekkend bedrag van 10.000 dollar per nacht, voor een groep van maximaal 10 personen. © Thanda Island

Langs de kust van Tanzania ligt Thanda Island, een privaat zeereservaat met een sterke focus op duurzaamheid. Gasten worden verwend met een indrukwekkende blik op het onderwaterleven wanneer ze er gaan duiken of snorkelen. Maar je kan er ook gewoon zonnebaden of uitgebreid dineren. Volpension is inbegrepen in de huurprijs, een duizelingwekkend bedrag van 10.000 dollar per nacht, voor een groep van maximaal 10 personen. © Thanda Island

De Tsjechische miljardair Jiri Smejc mag het zijn thuis noemen: het Velaa Private Island, misschien wel het meest luxueuze resort in de Malediven. Op het goed onderhouden eiland vind je onder meer een tennisveld, golfterrein, seabobs, een spa en verschillende restaurants. Er kunnen ongeveer 80 gasten maximaal 6 nachten na elkaar logeren aan de prijs van 1,18 miljoen dollar per nacht. © Velaa

De Tsjechische miljardair Jiri Smejc mag het zijn thuis noemen: het Velaa Private Island, misschien wel het meest luxueuze resort in de Malediven. Op het goed onderhouden eiland vind je onder meer een tennisveld, golfterrein, seabobs, een spa en verschillende restaurants. Er kunnen ongeveer 80 gasten maximaal 6 nachten na elkaar logeren aan de prijs van 1,18 miljoen dollar per nacht. © Velaa

Voavah in de Malediven zal het eerste privé-eiland zijn van luxehotelketen Four Seasons, dat opent in december van dit jaar. Er is slechts plaats voor 22 gasten, die tot in de puntjes verwend zullen worden dankzij spa- en sportmogelijkheden, een bibliotheek en zelfs hun eigen jacht. © Voavah

Voavah in de Malediven zal het eerste privé-eiland zijn van luxehotelketen Four Seasons, dat opent in december van dit jaar. Er is slechts plaats voor 22 gasten, die tot in de puntjes verwend zullen worden dankzij spa- en sportmogelijkheden, een bibliotheek en zelfs hun eigen jacht. © Voavah

Wadigi Island in de Mamanuca-eilanden behoort tot Fiji en accepteert slechts 6 gasten die dan wel weer bediend worden door twee chef-koks, een kamermeisje en een kapitein. De tijd doorbrengen gaat bij het eilandzwembad of aan een van de twee privéstranden. Mocht het decor je bekend voorkomen is dat niet toevallig: de film ‘Castaway’ met Tom Hanks werd vlak bij Monuriki Island opgenomen. Een nacht hier logeren kost tussen de 1.700 en 5.000 euro. © Centurion Magazine

Wadigi Island in de Mamanuca-eilanden behoort tot Fiji en accepteert slechts 6 gasten die dan wel weer bediend worden door twee chef-koks, een kamermeisje en een kapitein. De tijd doorbrengen gaat bij het eilandzwembad of aan een van de twee privéstranden. Mocht het decor je bekend voorkomen is dat niet toevallig: de film ‘Castaway’ met Tom Hanks werd vlak bij Monuriki Island opgenomen. Een nacht hier logeren kost tussen de 1.700 en 5.000 euro. © Centurion Magazine

90 minuten vliegen vanuit Manila en je bent op het 120 hectare grote Ariara Island op de Filippijnen. Er staan slechts 8 villa’s die een ononderbroken uitzicht geven op de zee. Windsurfen, waterskiën, snorkelen en scubaduiken zijn er populaire activiteiten. Wil je het volledige eiland afhuren? Dan kost je dat 24.000 euro voor 6 gasten. © Buffalotrip Voormalig eigenaar Marlon Brando laat The Brando na, zijn privé-eiland in Frans-Polynesië, zo’n 50 km van Tahiti. Nu staan er 35 villa’s in het volledig ecologisch resort. 4.000 zonnepanelen staan er geïnstalleerd en een meer dan 900 meter lange pijp haalt water uit de oceaan om de airconditioning koel te houden. Een overnachting kost er 3.421 euro per nacht. © The Brando Coco Privé Kuda Hithi opende in 2012 op de Malediven en moet haast het meest verfijnde resort van het land zijn. De twee verdiepingen tellende Palm residentie werd ingericht met zorgvuldig uitgekozen interieurs. Van de 5 gastenvilla’s hebben er twee bovendien een infinity pool. Er kookt een chef alles wat je hartje begeert en om de tijd te doden staan er jachten, kajaks, speedboten en ander watersportmateriaal klaar naast de 24 uur beschikbare spatherapeuten. Vanaf 32.500 dollar per nacht voor 12 gasten. © Coco Privé Na een grondige renovatie en de aanleg van een nieuwe presidentiële villa is het Cousine Island in de Seychellen terug klaar om gasten te verwelkomen. Je geraakt er alleen op als je de exclusieve huurvoorwaarden nakomt, maar eens zo ver, is het naar verluidt de perfecte uitvalbasis voor wel heel chique familiefeesten. Met kleine families welteverstaan: slechts 12 volwassenen en 6 kinderen kunnen er overnachten aan maar liefst bijna 24.000 euro per nacht. © Cousine Island Dolphin Island op Fiji, bijna 6 hectare groot, werd gerenoveerd in 2011 met het idee er een luxueuze ‘schipbreukervaring’ van te maken. Denk: relaxte interieurs, eten gemaakt met het tropische fruit van daar compleet met zeevruchten en spabehandelingen die lokale oliën en planten gebruiken. De watersportactiviteiten variëren van wakeboarden tot vissen. Een nacht met 8 gasten kost je al 9.160 dollar. © Dolphin Island Fiji Fregate Island Private ligt naast North Island en is het meest luxueuze privé-eiland in de Seychellen. Het resort werd recentelijk helemaal opgefrist met een jachthaven, een jachtclub, een boomhut en een kids club. Op het eiland leeft ook de grootste populatie van de Aldabra of Seychellenreuzenschildpad: zo’n 2.200 lopen er vrij rond. Bovendien vormt het eiland een veilig toevluchtsoord voor bedreigde vogels. © Fregate Laucala Island, deel van Fiji, is eigendom van Red Bullmagnaat Dietrich Mateschitz. Wanneer hij er niet verblijft kun je, mits je 2.900 euro neertelt, overnachten in een villa op het eiland. De keuken zou er exceptioneel zijn en bij de vele ‘speeltjes’ voor de gasten behoort een duikboot ter waarde van 1 miljoen pond waar je met z’n tweetjes tijd kan doorbrengen. © Laucala Island Li Galli Island, in de vorm van een dolfijn, ligt voor de Amalfikust van Italië. Ooit was het eigendom van danser Rudolf Nureyev en mocht het gasten als Greta Garbo, Sophia Loren en Jacqueline Kennedy verwelkomen. Het landgoed op het eiland omvat zes kamers, een zeewaterzwembad, een grote kapel en 9 werknemers die alles voor de gasten in orde maken. © Messy Nessy Chic Ooit verwoest door cyclonen in 2014 en 2015, maar gelukkig vond het Lizard Island, bij het Great Barrier Reef nabij Australië z’n glorie terug. Het werd gerenoveerd en het exclusieve resort op het eiland draait nu op volle toeren. Gasten verblijven er in smaakvolle villa’s of suites en kunnen genieten van een brede waaier aan watersporten en hoogstaande culinaire verrassingen. © Lizard Island Voor wie niet volledig geïsoleerd wil zitten op een privé-eiland, is Île des Deux Cocos in Mauritius een aanrader. Dit eiland ligt op 200 meter van het bijhorende vijfsterrenhotel Lux Le Morne dat ook daguitstappen organiseert naar Île des Deux Cocos. Je kan er ook overnachten in een van de villa’s voor zo’n 1.650 euro per nacht. © Panoramio Het 60 hectare grote toevluchtsoord Musha Cay in de Bahamas van goochelaar David Copperfield telt 5 huizen en wordt omringd door nog 10 andere eilanden, ook de zijne. Je vindt er onder andere een strandbioscoop, een drijvend tennisveld en biljardtafels. Van de 40 stranden is de lange zandstrook het indrukwekkendst. Je kan er lunch laten serveren voor twee. Vanaf 27.000 euro voor het hele eiland voor 12 gasten. © Totally Nailed It Het Necker Island bij de Britse Maagdeneilanden van Richard Branson, Brits zakenman en oprichter van de Virgin Group, zweert bij exclusiviteit en laat slechts 30 gasten per keer toe. De volledige huurprijs van het eiland bedraagt 37.000 pond per nacht. Onder andere Kate Moss, Nelson Mandela en Bill Gates zijn er al geweest. © Necker Island North Island in de Seychellen wordt beschouwd als een van de meest luxueuze huwelijksreisbestemmingen. Onder andere prins William en zijn prinses Kate en George Clooney en Amal Alamuddin vierden er al hun eeuwige trouw aan elkaar. Er zijn 11 milieuvriendelijke en enorm chique open villa’s te vinden, maar ook een spa en een gym met zwembad ingebouwd in de gigantische granieten rotsen. De instandhouding van de fauna en flora staat hier centraal. En dat is duidelijk te merken aan de activiteiten hier: je kan er duiken met natuurbeschermers, wandelen met enorme Seychellenreuzenschildpadden en lessen in astronomie volgen. Voor een nacht betaal je maar liefst 59.798 euro. © Explore Inc. Langs de kust van Tasmanië in Australië was Satellite Island ooit de thuis van een teruggetrokken schrijver, maar het werd intussen omgevormd tot een smaakvol resort geschikt voor een groep van 12 personen. Populaire buitenactiviteiten zijn kajakken of duiken om kreeften te vinden. Heb je een groepje bij elkaar kunnen sprokkelen? Dan betaal je aan huur per nacht zo’n 3.500 euro. © CN Traveller Dichtbij Sihanoukville in Zuid-Cambodja ligt het schiereiland Koh Rong met het resort en privé-eiland Song Saa erlangs. Het ligt midden in een 100 hectare groot zeereservaat en biedt exceptionele watersportactiviteiten, een indrukwekkende spa en dagelijks veranderende menu’s aan. © Song Saa Islan Tagomago in Spanje zorgt voor wat verademing voor de feestvierders van Ibiza. Je kan het eiland sinds 2008 afhuren vanaf 100.000 euro per week. Een keuze die al verschillende beroemdheden gemaakt hebben omdat het naar verluidt het beste privé-eiland uit de Balearen zou zijn. De enige accommodatie hier is een villa met vijf ruime suites, een zwembad, jacuzzi en een LED-verlichtingssysteem om de feestsfeer van Ibiza op het eiland te toveren. © Panoramio Langs de kust van Tanzania ligt Thanda Island, een privaat zeereservaat met een sterke focus op duurzaamheid. Gasten worden verwend met een indrukwekkende blik op het onderwaterleven wanneer ze er gaan duiken of snorkelen. Maar je kan er ook gewoon zonnebaden of uitgebreid dineren. Volpension is inbegrepen in de huurprijs, een duizelingwekkend bedrag van 10.000 dollar per nacht, voor een groep van maximaal 10 personen. © Thanda Island De Tsjechische miljardair Jiri Smejc mag het zijn thuis noemen: het Velaa Private Island, misschien wel het meest luxueuze resort in de Malediven. Op het goed onderhouden eiland vind je onder meer een tennisveld, golfterrein, seabobs, een spa en verschillende restaurants. Er kunnen ongeveer 80 gasten maximaal 6 nachten na elkaar logeren aan de prijs van 1,18 miljoen dollar per nacht. © Velaa Voavah in de Malediven zal het eerste privé-eiland zijn van luxehotelketen Four Seasons, dat opent in december van dit jaar. Er is slechts plaats voor 22 gasten, die tot in de puntjes verwend zullen worden dankzij spa- en sportmogelijkheden, een bibliotheek en zelfs hun eigen jacht. © Voavah Wadigi Island in de Mamanuca-eilanden behoort tot Fiji en accepteert slechts 6 gasten die dan wel weer bediend worden door twee chef-koks, een kamermeisje en een kapitein. De tijd doorbrengen gaat bij het eilandzwembad of aan een van de twee privéstranden. Mocht het decor je bekend voorkomen is dat niet toevallig: de film ‘Castaway’ met Tom Hanks werd vlak bij Monuriki Island opgenomen. Een nacht hier logeren kost tussen de 1.700 en 5.000 euro. © Centurion Magazine

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *