De 26 magnifiekste hotelterrassen ter wereld

Van het plaatselijke bier proeven of aan een cocktail slurpen terwijl je naar de skyline van een stad tuurt en je kamer maar ettelijke meters verder ligt. Wie wilt dat nu niet? De mooiste hotelterrassen en roof top bars ter wereld zijn slechts een klik verwijderd!

Glenn Hotel in Atlanta, Verenigde Staten: de thuis voor SkyLounge, de eerste rooftop bar in Atlanta. Nip hier van vers gemaakte cocktails met de skyline op de achtergrond. De eigenaars beschrijven de bar als de plek waar de energie hoger is dan het dakterras zelf en het uitzicht steeds beter wordt. Dat belooft. © AFAR

Glenn Hotel in Atlanta, Verenigde Staten: de thuis voor SkyLounge, de eerste rooftop bar in Atlanta. Nip hier van vers gemaakte cocktails met de skyline op de achtergrond. De eigenaars beschrijven de bar als de plek waar de energie hoger is dan het dakterras zelf en het uitzicht steeds beter wordt. Dat belooft. © AFAR

Blue Sky in het Sofitel Centara Grand Hotel in Bangkok, Thailand: dit hotel met maar liefst 565 kamers telt ook nog eens acht restaurants en twee bars. Maar de hipste plek van het hele complex is Blue Sky, de loungebar op het dak, op de 24ste verdieping. Naast de gebruikelijke aperitieven en cocktails kun je hier ook tapas en desserten bestellen. © Sofitel Centara Grand Hotel

Blue Sky in het Sofitel Centara Grand Hotel in Bangkok, Thailand: dit hotel met maar liefst 565 kamers telt ook nog eens acht restaurants en twee bars. Maar de hipste plek van het hele complex is Blue Sky, de loungebar op het dak, op de 24ste verdieping. Naast de gebruikelijke aperitieven en cocktails kun je hier ook tapas en desserten bestellen. © Sofitel Centara Grand Hotel

Hotel Pulitzer in Barcelona, Spanje: vlak aan de Ramblas en dicht bij de bekendste winkelstraten kan dit hotel niet beter liggen. De kamers zijn er stijlvol, niet bijzonder groot maar wel ingericht met een luchtig en fris interieur. Het dakterras kijkt uit op de drukke stad en biedt het perfecte decor voor een ontspannen avond dankzij verschillende dj’s. © Hotel Pulitzer Barcelona

Hotel Pulitzer in Barcelona, Spanje: vlak aan de Ramblas en dicht bij de bekendste winkelstraten kan dit hotel niet beter liggen. De kamers zijn er stijlvol, niet bijzonder groot maar wel ingericht met een luchtig en fris interieur. Het dakterras kijkt uit op de drukke stad en biedt het perfecte decor voor een ontspannen avond dankzij verschillende dj’s. © Hotel Pulitzer Barcelona

O Monot in Beiroet, Libanon: een duik in het water of een zongebruinde huid zijn niet de enige redenen om naar de 11de verdieping van dit hotel te liften. Op het dak ligt namelijk een bar die het gezelligst is met zonsondergang. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht op de skyline van Libanon. Op een tweede terras kun je een intiem diner houden of een privéfeestje organiseren. © slh.com

O Monot in Beiroet, Libanon: een duik in het water of een zongebruinde huid zijn niet de enige redenen om naar de 11de verdieping van dit hotel te liften. Op het dak ligt namelijk een bar die het gezelligst is met zonsondergang. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht op de skyline van Libanon. Op een tweede terras kun je een intiem diner houden of een privéfeestje organiseren. © slh.com

Le 360 at Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes, Frankrijk: gelegen tussen de jachthaven van de stad en het strand. De lift neem gasten en toeristen graag mee tot op de zevende verdieping waar je heel de omgeving overzichtelijk kunt bekijken. Na een dag wijngaarden bezoeken en zonnen op het strand is deze plek de ideale uitvalbasis. © Cannes Destination

Le 360 at Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes, Frankrijk: gelegen tussen de jachthaven van de stad en het strand. De lift neem gasten en toeristen graag mee tot op de zevende verdieping waar je heel de omgeving overzichtelijk kunt bekijken. Na een dag wijngaarden bezoeken en zonnen op het strand is deze plek de ideale uitvalbasis. © Cannes Destination

Georges Hotel Galata in Istanbul, Turkije: een stijlvol 20 kamers tellend boetiekhotel, gelegen in een beschermd gebouw in het hart van het chique culturele stadscentrum. Het dakterras trakteert je op een mooi zicht op de Oude Stad met de Bosphorusrivier en zelfs de Aziatische stadskant. © Georges Hotel Galata

Georges Hotel Galata in Istanbul, Turkije: een stijlvol 20 kamers tellend boetiekhotel, gelegen in een beschermd gebouw in het hart van het chique culturele stadscentrum. Het dakterras trakteert je op een mooi zicht op de Oude Stad met de Bosphorusrivier en zelfs de Aziatische stadskant. © Georges Hotel Galata

Sheraton Grand Hotel in Krakau, Polen: dit hotel is ideaal gelegen aan de Wislarivier, dicht bij het bekende Wawel kasteel in Krakau. Op het uit glas opgetrokken dakterras kun je die twee trekpleisters het best bewonderen. Op tien minuten ben je trouwens van dit hotel naar het Marktplein in de Oude Stad en het bekende district Kazimierz. © Sheraton Grand Hotel Krakow

Sheraton Grand Hotel in Krakau, Polen: dit hotel is ideaal gelegen aan de Wislarivier, dicht bij het bekende Wawel kasteel in Krakau. Op het uit glas opgetrokken dakterras kun je die twee trekpleisters het best bewonderen. Op tien minuten ben je trouwens van dit hotel naar het Marktplein in de Oude Stad en het bekende district Kazimierz. © Sheraton Grand Hotel Krakow

Four Seasons Hotel in Mumbai, India: de openluchtbar Aer op het dak van dit hotel start elke avond met een ‘Sunset Happy Hour’ van 17u30 tot 20u. Dan krijg je hier cocktails en champagne aan de helft van de prijs. Later op de avond geniet je hier van gevarieerde dj-sets. De bar bekleedt het hele dak van het hotel en is de hoogste in India dankzij z’n ligging op de 34ste verdieping. © Four Seasons Hotel

Four Seasons Hotel in Mumbai, India: de openluchtbar Aer op het dak van dit hotel start elke avond met een ‘Sunset Happy Hour’ van 17u30 tot 20u. Dan krijg je hier cocktails en champagne aan de helft van de prijs. Later op de avond geniet je hier van gevarieerde dj-sets. De bar bekleedt het hele dak van het hotel en is de hoogste in India dankzij z’n ligging op de 34ste verdieping. © Four Seasons Hotel

Ink 48 in New York, Verenigde Staten: een toonaangevend hotel met een van de mooiste dakterrassen in de stad. Op de 16de verdieping, in The Press Lounge, moet je zijn om een schitterend uitzicht te krijgen op de skyline van Manhatten en de vlakbij gelegen Hudsonrivier. © Modlar

Ink 48 in New York, Verenigde Staten: een toonaangevend hotel met een van de mooiste dakterrassen in de stad. Op de 16de verdieping, in The Press Lounge, moet je zijn om een schitterend uitzicht te krijgen op de skyline van Manhatten en de vlakbij gelegen Hudsonrivier. © Modlar

Ritz-Carlton Hotel in Hong Kong: Ozone, de hoogste bar in de wereld, ligt op de 118de verdieping van het Ritz-Carlton Hotel. Het dakterras werd ontworpen door Masamichi Katayama en is op zondags een populaire brunchplaats. Op heldere dagen loopt het dan weer vol met nieuwsgierigen die van het uitzicht komen genieten. © Christopher Cypert

Ritz-Carlton Hotel in Hong Kong: Ozone, de hoogste bar in de wereld, ligt op de 118de verdieping van het Ritz-Carlton Hotel. Het dakterras werd ontworpen door Masamichi Katayama en is op zondags een populaire brunchplaats. Op heldere dagen loopt het dan weer vol met nieuwsgierigen die van het uitzicht komen genieten. © Christopher Cypert

Porto Bay Rio Internacional in Rio de Janeiro, Brazilië: direct aan het strand van Copacabana in de spectaculaire stad Rio de Janeiro biedt hotel Porto Bay Rio Internacional naar eigen zeggen het beste van beide werelden: de wonderbaarlijke stad en het prachtige uitzicht van het strand. 117 kamers met privé veranda’s of panoramische ramen geven een indruk van het intense leven van Copacabana. Het dakterras van het hotel op de 20e verdieping biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden over de beroemde baai en de hoogtepunten van Rio de Janeiro, met het strand op de voorgrond en Christus de Verlosser op de achtergrond. © Porto Bay Hotels & Resorts

Porto Bay Rio Internacional in Rio de Janeiro, Brazilië: direct aan het strand van Copacabana in de spectaculaire stad Rio de Janeiro biedt hotel Porto Bay Rio Internacional naar eigen zeggen het beste van beide werelden: de wonderbaarlijke stad en het prachtige uitzicht van het strand. 117 kamers met privé veranda’s of panoramische ramen geven een indruk van het intense leven van Copacabana. Het dakterras van het hotel op de 20e verdieping biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden over de beroemde baai en de hoogtepunten van Rio de Janeiro, met het strand op de voorgrond en Christus de Verlosser op de achtergrond. © Porto Bay Hotels & Resorts

Ritz Carlton in Shanghai, China: op de 58ste verdieping van dit hotel ligt het dakterras. Tijdens warme dagen staat deze plek vol met gasten, toeristen en zelfs locals die vanop het dak een uitzicht krijgen op de wijk Bund, de Oriental Pearl Tower en de omliggende stad. © Ritz Carlton

Ritz Carlton in Shanghai, China: op de 58ste verdieping van dit hotel ligt het dakterras. Tijdens warme dagen staat deze plek vol met gasten, toeristen en zelfs locals die vanop het dak een uitzicht krijgen op de wijk Bund, de Oriental Pearl Tower en de omliggende stad. © Ritz Carlton

Rock Bar op Bali: dit dakterras maakt deel uit van het Ayana Resort & Spa en ligt op natuurlijke rotsen zo’n 14 meter boven het zeeniveau. Populair onder toeristen en locals die al drinkend van de zonsondergang willen genieten. Maar eens de zon onder is, verandert Rock Bar in een populaire uitgaansplek. © Ayana Resort & Spa

Rock Bar op Bali: dit dakterras maakt deel uit van het Ayana Resort & Spa en ligt op natuurlijke rotsen zo’n 14 meter boven het zeeniveau. Populair onder toeristen en locals die al drinkend van de zonsondergang willen genieten. Maar eens de zon onder is, verandert Rock Bar in een populaire uitgaansplek. © Ayana Resort & Spa

Hotel de Rome in Berlijn, Duitsland: de uitgelezen plek om ten volle van de Berlijnse skyline te genieten. Vanop het dakterras spot je het operagebouw, de stadskathedraal, de tv-toren en een hoop andere hoogtepunten. © Hotel de Rome

Hotel de Rome in Berlijn, Duitsland: de uitgelezen plek om ten volle van de Berlijnse skyline te genieten. Vanop het dakterras spot je het operagebouw, de stadskathedraal, de tv-toren en een hoop andere hoogtepunten. © Hotel de Rome

Unique Hotel in Sao Paulo, Brazilië: op het dak van dit hotel ligt Skye Bar. Veel uitleg vraagt die naam niet. Van hieruit zie je zo goed als de volledige metropolis terwijl je baantjes kan trekken in het zwembad. © Unique Hotel

Unique Hotel in Sao Paulo, Brazilië: op het dak van dit hotel ligt Skye Bar. Veel uitleg vraagt die naam niet. Van hieruit zie je zo goed als de volledige metropolis terwijl je baantjes kan trekken in het zwembad. © Unique Hotel

Sky Bar in Sirocco, Bangkok: de 63ste etage van de wolkenkrabber in Sirocco, waar ook het Lebua Hotel gevestigd ligt, vormt het decor van ’s werelds hoogste openluchtbar. De Sky Bar is een populaire plek voor zonnekloppers die even willen ontsnappen aan de hitte en drukte van de stad. © Sky Bar

Sky Bar in Sirocco, Bangkok: de 63ste etage van de wolkenkrabber in Sirocco, waar ook het Lebua Hotel gevestigd ligt, vormt het decor van ’s werelds hoogste openluchtbar. De Sky Bar is een populaire plek voor zonnekloppers die even willen ontsnappen aan de hitte en drukte van de stad. © Sky Bar

Shangri-La in Sydney, Australië: een luxueus hotel met een van de meest bekende vergezichten van de stad. Het bekende Operagebouw steekt fel wit af tegen het blauwe van de lucht en de zee, terwijl de Harbour Bridge het decor vervolledigt. © Shangri-La

Shangri-La in Sydney, Australië: een luxueus hotel met een van de meest bekende vergezichten van de stad. Het bekende Operagebouw steekt fel wit af tegen het blauwe van de lucht en de zee, terwijl de Harbour Bridge het decor vervolledigt. © Shangri-La

Banyan Tree in Bangkok, Thailand: Vertigo, genoemd naar Alfred Hitchcocks bekende thriller, is het dakterras van het 61 verdiepingen tellende Thaise hotel. Pas bij zonsondergang komt dit restaurant compleet met bar pas echt tot leven. Dankzij de platformen en lage muren kun je ten volle genieten van het 360 gradenpanorama van de stad. © Banyan Tree

Banyan Tree in Bangkok, Thailand: Vertigo, genoemd naar Alfred Hitchcocks bekende thriller, is het dakterras van het 61 verdiepingen tellende Thaise hotel. Pas bij zonsondergang komt dit restaurant compleet met bar pas echt tot leven. Dankzij de platformen en lage muren kun je ten volle genieten van het 360 gradenpanorama van de stad. © Banyan Tree

The Donovan in Washington D.C., Verenigde Staten: bovenop het Donovan House ligt ADC (Above D.C.), een privaat dakterras met loungebar. Hier ligt een verwarmd zwembad omringd met loungezetels en met een bar vol eten van het restaurant. Een lang horizontaal kampvuur en bloesembomen geven de plek een warme, chique allure. © Donovan Hotel D.C.

The Donovan in Washington D.C., Verenigde Staten: bovenop het Donovan House ligt ADC (Above D.C.), een privaat dakterras met loungebar. Hier ligt een verwarmd zwembad omringd met loungezetels en met een bar vol eten van het restaurant. Een lang horizontaal kampvuur en bloesembomen geven de plek een warme, chique allure. © Donovan Hotel D.C.

25 Hours in Wenen, Oostenrijk: op loopafstand van het Museum Quartier bevindt zich het designhotel 25 Hours. De rode draad van de volledige inrichting vormt de circuswereld. Dat levert een spannende mix van materialen, vormen, kleuren en accessoires op. Op de bovenste verdieping, de zogenaamde Dachboden of zolder, ligt een bar met circusflair en een terras met een adembenemend uitzicht op de cirkelvormige gebouwen en de aangrenzende paleizen. © Let Me Tell You About A Hotel

25 Hours in Wenen, Oostenrijk: op loopafstand van het Museum Quartier bevindt zich het designhotel 25 Hours. De rode draad van de volledige inrichting vormt de circuswereld. Dat levert een spannende mix van materialen, vormen, kleuren en accessoires op. Op de bovenste verdieping, de zogenaamde Dachboden of zolder, ligt een bar met circusflair en een terras met een adembenemend uitzicht op de cirkelvormige gebouwen en de aangrenzende paleizen. © Let Me Tell You About A Hotel

Tivoli Lisboa in Lissabon, Portugal : aan de Avenida da Liberdade midden in hartje Lissabon, ligt dit 5-sterrenhotel op een van de mooiste locaties van de stad en is het voor veel inwoners zelfs een geografisch referentiepunt. Het staat vlakbij luxewinkels en een aantal grote trekpleisters. De stoepen met Portugese mozaïek en de pittoreske tabakswinkeltjes contrasteren met de hoofdkantoren van grote nationale banken en moderne kantoorgebouwen. Wat je allemaal van ver kan bewonderen op het panoramisch dakterras van het hotel uit 1930. © Hotels in Heaven

Tivoli Lisboa in Lissabon, Portugal : aan de Avenida da Liberdade midden in hartje Lissabon, ligt dit 5-sterrenhotel op een van de mooiste locaties van de stad en is het voor veel inwoners zelfs een geografisch referentiepunt. Het staat vlakbij luxewinkels en een aantal grote trekpleisters. De stoepen met Portugese mozaïek en de pittoreske tabakswinkeltjes contrasteren met de hoofdkantoren van grote nationale banken en moderne kantoorgebouwen. Wat je allemaal van ver kan bewonderen op het panoramisch dakterras van het hotel uit 1930. © Hotels in Heaven

One & Only Royal Mirage in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: de lucht is het plafond op Roof Top, het dakterras van dit hotel. De cirkelvormige bar heeft een ontspannen atmosfeer. De overvloed aan geborduurde kussens en kaarsen creëert warmte en intimiteit in de magische en muzikale bar waar tot laat in de nacht oriëntaalse cocktails worden geserveerd. © One & Only Royal Mirage

One & Only Royal Mirage in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: de lucht is het plafond op Roof Top, het dakterras van dit hotel. De cirkelvormige bar heeft een ontspannen atmosfeer. De overvloed aan geborduurde kussens en kaarsen creëert warmte en intimiteit in de magische en muzikale bar waar tot laat in de nacht oriëntaalse cocktails worden geserveerd. © One & Only Royal Mirage

Long Island Summer Lounge in Frankfurt, Duitsland: wie de skyline van Frankfurt wil bewonderen kan op dit dakterras alleen terecht in de zomermaanden. Het heldere, warme weer zorgt dan ongetwijfeld voor de beste uitzichten op de stad. © Long Island Summer Lounge

Long Island Summer Lounge in Frankfurt, Duitsland: wie de skyline van Frankfurt wil bewonderen kan op dit dakterras alleen terecht in de zomermaanden. Het heldere, warme weer zorgt dan ongetwijfeld voor de beste uitzichten op de stad. © Long Island Summer Lounge

ME London in Londen, Verenigd Koninkrijk: misschien niet zo hoog als andere dakterrassen en met een meer onstuimig publiek. Maar toch levert Radio, de bar van het ME London prachtige uitzichten op. Vanaf hier kijk je recht naar de torens van Canary Wharf, zie je de Thames draaien en geniet je van het kunst- en cultuurcentrum Somerset House. © Bagage Magazine

ME London in Londen, Verenigd Koninkrijk: misschien niet zo hoog als andere dakterrassen en met een meer onstuimig publiek. Maar toch levert Radio, de bar van het ME London prachtige uitzichten op. Vanaf hier kijk je recht naar de torens van Canary Wharf, zie je de Thames draaien en geniet je van het kunst- en cultuurcentrum Somerset House. © Bagage Magazine

Grand Hotel Vesuvio in Napels, Italië: sinds 1882 is dit hotel de Napolitaanse thuis voor menig beroemdheid en toerist van overal ter wereld. Deze slaapplek is tevens ook de enige met vijf sterren gelegen aan de kust van Napels. Het telt 160 kamers met 21 suites en zelfs 2 panoramische restaurants. Dineren met zicht op de kunstlijn dus. © Grand Hotel Vesuvio

Grand Hotel Vesuvio in Napels, Italië: sinds 1882 is dit hotel de Napolitaanse thuis voor menig beroemdheid en toerist van overal ter wereld. Deze slaapplek is tevens ook de enige met vijf sterren gelegen aan de kust van Napels. Het telt 160 kamers met 21 suites en zelfs 2 panoramische restaurants. Dineren met zicht op de kunstlijn dus. © Grand Hotel Vesuvio

Wangz Hotel in Singapore: dit is een strak en modern boetiekhotel dat kalmte en rust wil oproepen. Dat doel wordt ook doorgetrokken in de bar op het dak, Halo. Hier geniet je van panoramische uitzichten van de Singaporese skyline terwijl je al nippend van een drankje naar jazzmuziek luistert. © Wangz Hotel

Wangz Hotel in Singapore: dit is een strak en modern boetiekhotel dat kalmte en rust wil oproepen. Dat doel wordt ook doorgetrokken in de bar op het dak, Halo. Hier geniet je van panoramische uitzichten van de Singaporese skyline terwijl je al nippend van een drankje naar jazzmuziek luistert. © Wangz Hotel

Glenn Hotel in Atlanta, Verenigde Staten: de thuis voor SkyLounge, de eerste rooftop bar in Atlanta. Nip hier van vers gemaakte cocktails met de skyline op de achtergrond. De eigenaars beschrijven de bar als de plek waar de energie hoger is dan het dakterras zelf en het uitzicht steeds beter wordt. Dat belooft. © AFAR Blue Sky in het Sofitel Centara Grand Hotel in Bangkok, Thailand: dit hotel met maar liefst 565 kamers telt ook nog eens acht restaurants en twee bars. Maar de hipste plek van het hele complex is Blue Sky, de loungebar op het dak, op de 24ste verdieping. Naast de gebruikelijke aperitieven en cocktails kun je hier ook tapas en desserten bestellen. © Sofitel Centara Grand Hotel Hotel Pulitzer in Barcelona, Spanje: vlak aan de Ramblas en dicht bij de bekendste winkelstraten kan dit hotel niet beter liggen. De kamers zijn er stijlvol, niet bijzonder groot maar wel ingericht met een luchtig en fris interieur. Het dakterras kijkt uit op de drukke stad en biedt het perfecte decor voor een ontspannen avond dankzij verschillende dj’s. © Hotel Pulitzer Barcelona O Monot in Beiroet, Libanon: een duik in het water of een zongebruinde huid zijn niet de enige redenen om naar de 11de verdieping van dit hotel te liften. Op het dak ligt namelijk een bar die het gezelligst is met zonsondergang. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht op de skyline van Libanon. Op een tweede terras kun je een intiem diner houden of een privéfeestje organiseren. © slh.com Le 360 at Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes, Frankrijk: gelegen tussen de jachthaven van de stad en het strand. De lift neem gasten en toeristen graag mee tot op de zevende verdieping waar je heel de omgeving overzichtelijk kunt bekijken. Na een dag wijngaarden bezoeken en zonnen op het strand is deze plek de ideale uitvalbasis. © Cannes Destination Georges Hotel Galata in Istanbul, Turkije: een stijlvol 20 kamers tellend boetiekhotel, gelegen in een beschermd gebouw in het hart van het chique culturele stadscentrum. Het dakterras trakteert je op een mooi zicht op de Oude Stad met de Bosphorusrivier en zelfs de Aziatische stadskant. © Georges Hotel Galata Sheraton Grand Hotel in Krakau, Polen: dit hotel is ideaal gelegen aan de Wislarivier, dicht bij het bekende Wawel kasteel in Krakau. Op het uit glas opgetrokken dakterras kun je die twee trekpleisters het best bewonderen. Op tien minuten ben je trouwens van dit hotel naar het Marktplein in de Oude Stad en het bekende district Kazimierz. © Sheraton Grand Hotel Krakow Four Seasons Hotel in Mumbai, India: de openluchtbar Aer op het dak van dit hotel start elke avond met een ‘Sunset Happy Hour’ van 17u30 tot 20u. Dan krijg je hier cocktails en champagne aan de helft van de prijs. Later op de avond geniet je hier van gevarieerde dj-sets. De bar bekleedt het hele dak van het hotel en is de hoogste in India dankzij z’n ligging op de 34ste verdieping. © Four Seasons Hotel Ink 48 in New York, Verenigde Staten: een toonaangevend hotel met een van de mooiste dakterrassen in de stad. Op de 16de verdieping, in The Press Lounge, moet je zijn om een schitterend uitzicht te krijgen op de skyline van Manhatten en de vlakbij gelegen Hudsonrivier. © Modlar Ritz-Carlton Hotel in Hong Kong: Ozone, de hoogste bar in de wereld, ligt op de 118de verdieping van het Ritz-Carlton Hotel. Het dakterras werd ontworpen door Masamichi Katayama en is op zondags een populaire brunchplaats. Op heldere dagen loopt het dan weer vol met nieuwsgierigen die van het uitzicht komen genieten. © Christopher Cypert Porto Bay Rio Internacional in Rio de Janeiro, Brazilië: direct aan het strand van Copacabana in de spectaculaire stad Rio de Janeiro biedt hotel Porto Bay Rio Internacional naar eigen zeggen het beste van beide werelden: de wonderbaarlijke stad en het prachtige uitzicht van het strand. 117 kamers met privé veranda’s of panoramische ramen geven een indruk van het intense leven van Copacabana. Het dakterras van het hotel op de 20e verdieping biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden over de beroemde baai en de hoogtepunten van Rio de Janeiro, met het strand op de voorgrond en Christus de Verlosser op de achtergrond. © Porto Bay Hotels & Resorts Ritz Carlton in Shanghai, China: op de 58ste verdieping van dit hotel ligt het dakterras. Tijdens warme dagen staat deze plek vol met gasten, toeristen en zelfs locals die vanop het dak een uitzicht krijgen op de wijk Bund, de Oriental Pearl Tower en de omliggende stad. © Ritz Carlton Rock Bar op Bali: dit dakterras maakt deel uit van het Ayana Resort & Spa en ligt op natuurlijke rotsen zo’n 14 meter boven het zeeniveau. Populair onder toeristen en locals die al drinkend van de zonsondergang willen genieten. Maar eens de zon onder is, verandert Rock Bar in een populaire uitgaansplek. © Ayana Resort & Spa Hotel de Rome in Berlijn, Duitsland: de uitgelezen plek om ten volle van de Berlijnse skyline te genieten. Vanop het dakterras spot je het operagebouw, de stadskathedraal, de tv-toren en een hoop andere hoogtepunten. © Hotel de Rome Unique Hotel in Sao Paulo, Brazilië: op het dak van dit hotel ligt Skye Bar. Veel uitleg vraagt die naam niet. Van hieruit zie je zo goed als de volledige metropolis terwijl je baantjes kan trekken in het zwembad. © Unique Hotel Sky Bar in Sirocco, Bangkok: de 63ste etage van de wolkenkrabber in Sirocco, waar ook het Lebua Hotel gevestigd ligt, vormt het decor van ’s werelds hoogste openluchtbar. De Sky Bar is een populaire plek voor zonnekloppers die even willen ontsnappen aan de hitte en drukte van de stad. © Sky Bar Shangri-La in Sydney, Australië: een luxueus hotel met een van de meest bekende vergezichten van de stad. Het bekende Operagebouw steekt fel wit af tegen het blauwe van de lucht en de zee, terwijl de Harbour Bridge het decor vervolledigt. © Shangri-La Banyan Tree in Bangkok, Thailand: Vertigo, genoemd naar Alfred Hitchcocks bekende thriller, is het dakterras van het 61 verdiepingen tellende Thaise hotel. Pas bij zonsondergang komt dit restaurant compleet met bar pas echt tot leven. Dankzij de platformen en lage muren kun je ten volle genieten van het 360 gradenpanorama van de stad. © Banyan Tree The Donovan in Washington D.C., Verenigde Staten: bovenop het Donovan House ligt ADC (Above D.C.), een privaat dakterras met loungebar. Hier ligt een verwarmd zwembad omringd met loungezetels en met een bar vol eten van het restaurant. Een lang horizontaal kampvuur en bloesembomen geven de plek een warme, chique allure. © Donovan Hotel D.C. 25 Hours in Wenen, Oostenrijk: op loopafstand van het Museum Quartier bevindt zich het designhotel 25 Hours. De rode draad van de volledige inrichting vormt de circuswereld. Dat levert een spannende mix van materialen, vormen, kleuren en accessoires op. Op de bovenste verdieping, de zogenaamde Dachboden of zolder, ligt een bar met circusflair en een terras met een adembenemend uitzicht op de cirkelvormige gebouwen en de aangrenzende paleizen. © Let Me Tell You About A Hotel Tivoli Lisboa in Lissabon, Portugal : aan de Avenida da Liberdade midden in hartje Lissabon, ligt dit 5-sterrenhotel op een van de mooiste locaties van de stad en is het voor veel inwoners zelfs een geografisch referentiepunt. Het staat vlakbij luxewinkels en een aantal grote trekpleisters. De stoepen met Portugese mozaïek en de pittoreske tabakswinkeltjes contrasteren met de hoofdkantoren van grote nationale banken en moderne kantoorgebouwen. Wat je allemaal van ver kan bewonderen op het panoramisch dakterras van het hotel uit 1930. © Hotels in Heaven One & Only Royal Mirage in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: de lucht is het plafond op Roof Top, het dakterras van dit hotel. De cirkelvormige bar heeft een ontspannen atmosfeer. De overvloed aan geborduurde kussens en kaarsen creëert warmte en intimiteit in de magische en muzikale bar waar tot laat in de nacht oriëntaalse cocktails worden geserveerd. © One & Only Royal Mirage Long Island Summer Lounge in Frankfurt, Duitsland: wie de skyline van Frankfurt wil bewonderen kan op dit dakterras alleen terecht in de zomermaanden. Het heldere, warme weer zorgt dan ongetwijfeld voor de beste uitzichten op de stad. © Long Island Summer Lounge ME London in Londen, Verenigd Koninkrijk: misschien niet zo hoog als andere dakterrassen en met een meer onstuimig publiek. Maar toch levert Radio, de bar van het ME London prachtige uitzichten op. Vanaf hier kijk je recht naar de torens van Canary Wharf, zie je de Thames draaien en geniet je van het kunst- en cultuurcentrum Somerset House. © Bagage Magazine Grand Hotel Vesuvio in Napels, Italië: sinds 1882 is dit hotel de Napolitaanse thuis voor menig beroemdheid en toerist van overal ter wereld. Deze slaapplek is tevens ook de enige met vijf sterren gelegen aan de kust van Napels. Het telt 160 kamers met 21 suites en zelfs 2 panoramische restaurants. Dineren met zicht op de kunstlijn dus. © Grand Hotel Vesuvio Wangz Hotel in Singapore: dit is een strak en modern boetiekhotel dat kalmte en rust wil oproepen. Dat doel wordt ook doorgetrokken in de bar op het dak, Halo. Hier geniet je van panoramische uitzichten van de Singaporese skyline terwijl je al nippend van een drankje naar jazzmuziek luistert. © Wangz Hotel

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *