Vergeten stad gevonden in Cambodja

Archeologen hebben met behulp van lasertechnieken een hele stad ontdekt nabij het bekende tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Het zou gaan om een gebied zo groot als de hoofdstad Phnom Penh.

Laserstralen vanuit helikopter
De Australische archeoloog Damian Evans vond dankzij de innoverende lasertechniek verschillende stadsdelen die op de bodem van de tropische bossen in Cambodjaverscholen lagen. Door vanuit een helikopter lasterstralen af te schieten konden de archeologen het hele gebied in kaart brengen.

De ontdekkingen in kaart gebracht

De ontdekkingen in kaart gebracht

Eeuwenoude ontdekking
Het onderzoek startte in 2012. In de eerste fase werd het kleine stadgebied Mahendraparvata ontdekt, dat door een netwerk van wegen en kanalen verbonden was met Angkor Wat. Evans stelde ook vast dat een groot aantal mysterieuze geometrische patronen opdoken uit de laserscans, wat erop zou lijken dat het tuinen waren. 3 jaar later kunnen de archeologen bevestigen wat ze toen al vermoedden: volledige gebieden van 900 à 1.400 jaar oud zo groot als de hoofdstad Phnom Penh zijn blootgelegd onder Mount Kulen.

Cambodjaans erfgoed
Angkor Wat behoort maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed Angkor en is belangrijkste toeristische bestemming van het land. Zo belangrijk zelfs dat het tempelcomplex afgebeeld staat op de Cambodjaanse vlag. Wetenschappers noemen de archeologische ontdekkingen een van de belangrijkste sinds jaren.

Foto’s : © Damian Evans / Journal of Archaeological Science | Suthee Treewatanawong

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *