5 x met de trein naar het strand

Zon, zee, strand! Onze 3 favoriete woorden als de vakantie eraan komt. Wist je dat je met het openbaar vervoer heel makkelijk tot aan een zomers strand geraakt? En dan hebben we het niet over de Belgische kust. Deze 5 Europese stranden mag je niet missen, net zoals de trein die je ernaartoe brengt!

1. La Concha, gelegen in het hippe San Sebastian, is naar verluidt het beste stadsstrand van Spanje. Wie nood heeft aan verkoeling, kan het hele jaar door naar Santa Clara zwemmen, het eilandje in het midden van de baai! Hoe geraak je er: met een Interrail One Country Pass in Spanje.

2. In Zuid-Frankrijk is er het hele jaar door mooi weer. Bovendien zijn er talloze leuke stranden, waaronder het strand van Cannes! Hoe geraak je er: reis met de TGV.

3. Fan van zonnebaden en watersport? Dan is het populaire strand van Scheveningen uw ideale match. Hoe geraak je er: reis met InterCity naar Den Haag.

4. Botany Bay in Broadstairs is een typisch Britse baai met een prachtig uitzicht op de witte kliffen en de zee. Hoe geraak je er: reis naar Londen, Ashford of Ebbsfleet met Eurostar en neem dan een Southeastern trein naar Broadstairs.

5. Zlatni Rat, ook vaak de Gouden Kaap genoemd, is veruit het uniekste en mooiste strand van Kroatië. Dit lange gouden kiezelstrand imponeert zowel de lokale bevolking als toeristen en mag zeker niet op het lijstje van strandliefhebbers ontbreken. Hoe geraak je er: met een Interrail One Country Pass in Kroatië.

Foto: © Rudy Mareel

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Club Med in Tignes

Getest en goedgekeurd: all-inclusive skivakantie bij Club Med in Tignes

Een echte familiale wintersportbestemming, zegt Reisreporter Tom over het Franse skidomein Tignes-Val d’Isère. Maar liefst twee derde van de 300 km pistes kleurt daar blauw. Omdat familiaal en Club Med bij elkaar passen ligt het voor de hand dat Club ook in Tignes aanwezig is, en dat zelfs met gloednieuwe accommodaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *