6 inspirerende hotels in Zwitserland

Slapen in de bergen met zicht op de hoge besneeuwde toppen en omringd door frisse lucht en de geur van hout. Meer moet dat soms niet zijn. Of toch? Het Zwitsers gevoel voor detail zorgt er voor dat unieke hotels het levenslicht zien. In deze 6 is het alvast bijzonder vertoeven.

Co-working hotel in Gstaad-Zweisimmen

Co-working hotel in Gstaad-Zweisimmen

De Alpen als werkplek
Wie droomt er nu niet van facturen versturen vanop een zonnig bergterras, de bedrijfsstrategie bespreken rond een haardvuur of een juridisch contract uitpluizen op een rustige berg? Dit soort ‘Digi-tal’, waar vakkennis en vrijetijdsbeleving op een geweldige locatie hand in hand gaan, vind je voortaan in het hippe Heidi Hotel Hamilton Lodge in Gstaad-Zweisimmen. Een teambuildingsweekend of een vergadering met de bazen wordt nooit meer hetzelfde.

Berghotel Aescher-Wildkirchli

Berghotel Aescher-Wildkirchli

Slapen tegen een rots
De ligging van berghotel Aescher-Wildkirchli is even spectaculair als onwaarschijnlijk: pal naast een gigantisch rotsgewelf in het Alpsteingebied. Gasten overnachten in een groepsonderkomen, dat plaats biedt aan zo’n 40 personen. Het terras van het restaurant is een geliefde plek voor dagtoeristen. Vooral de huisgemaakte Rösti wordt hier gretig gegeten.

De 'Glazen Diamant' aan het meer van Murten

De ‘Glazen Diamant’ aan het meer van Murten

Luxueuze glasdiamant
Vanuit de ‘Diamant de Verre’, een glazen kubus in de boomkruinen, genieten gasten van een spectaculair 360 graden zicht op het meer van Murten. Van buitenaf schittert deze design boomhut als een diamant maar ook het interieur van deze hut straalt een zekere elegantie uit. 100 procent glamping in de regio Fribourg. Nog meer originele logeermogelijkheden in La Pinte du Vieux Manoir zijn het huisje aan het meer of aan de spoorweg.

Het bunkerhotel La Claustra

Het bunkerhotel La Claustra

Nachtje in de bunker
Tot 1999 gebruikte het Zwitserse leger deze ondergrondse bunker in het Gotthardmassief bij Airolo in het Italiaanstalige Ticino nog voor militaire oefeningen. Tegenwoordig kunnen gasten er overnachten. Het op 2050 meter hoogte gelegen hotel ‘La Claustra’ beschikt daarnaast over vergaderzalen voor zakelijke bijeenkomsten.

Ontspannen in uit strobalen opgetrokken cabines van het Maya Boutique Htoel

Ontspannen in uit strobalen opgetrokken cabines van het Maya Boutique Htoel

Hotel uit stro
Het milieuvriendelijke Maya Boutique Hotel is het eerste hotel in Europa dat helemaal met strobalen is gebouwd en zelfvoorzienend is wat energie betreft dankzij zonnepanelen en een houtoven. Nieuw binnen hun accommodatie-aanbod is de buitenspa waar je geniet van een hot stone massage in een kamer van strobalen. Het hotel ligt op een heuvel, op 800 meter van het centrum van Nax in de regio Wallis.

De wijnvaten van Maienfeld en Jenins

De wijnvaten van Maienfeld en Jenins

Uitrusten in een wijnvat
In het wijngebied van de regio Graubünden liggen Maienfeld en Jenins. In beide dorpjes zijn twee 8000-liter wijnvaten te vinden, die zijn verbouwd tot gastenverblijven. Eén vat is om in te slapen, het andere vat doet dienst als ‘huiskamer’. In Jenins bevindt het sanitair zich zelfs in het vat, in Maienfeld zijn deze voorzieningen vlak naast het vat in een afzonderlijk gebouw ondergebracht.

Foto’s: © Heidi Hotel Hamilton Lodge | Herbert Haltmeier | Air-Lux | FJ Meier | Jakobshof | Maya Boutique Hotel

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *