5 misvattingen over logeren in een chalet

Anno 2016 is het niet hip om te zeggen dat je op vakantie gaat in een chalet. Meer sexy verblijfsmogelijkheden zoals een charmante B&B, ecolodge, hostel of glamping hebben daar wellicht mee te maken. Toch biedt een chalet meer voordelen dan je zou denken. Chaletverhuurder Interhome somt ze even op.

Chalet Jadi

Chalet Jadi

Oubollig
De eerste misvatting die heel wat mensen hebben is dat een chalet ouderwets is. Nochtans zijn er de afgelopen 10 jaar ontzettend veel chalets bijgebouwd, haast allemaal uitgerust met de meest moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kan je in de viersterrenchalet Jadi in het Zwitserse Nendaz, gebouwd in 2013, genieten van een designinterieur, flatscreen-TV, inbouwhaard en moderne keuken en badkamer. Alle chalets zijn tegenwoordig ook uitgerust met gratis wifi.

Chalet Chocolat

Chalet Chocolat

Te gewoontjes
Volgens velen staat een chalet gelijk aan een basic inrichting: geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Maar dat beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste chalets, gebouwd na het jaar 2000, luxueus afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Je hoeft tegenwoordig zelfs niet meer naar de spa voor je ontspanningskuur. In veel chalets vind je namelijk een sauna of stoombad, luxe badartikelen, wasmachine en Nespresso koffieapparaat terug om volledig tot rust te komen. In vakantiewoning Chalet Chocolat in La Tzoumaz heb je zo niet alleen een sauna, maar zelfs een buitenjacuzzi ter beschikking.

Chalet Aquarius

Chalet Aquarius

Klein
Een chalet is hoe dan ook klein. Althans, dat is toch het beeld dat we met zijn allen hebben. Maar die werkelijkheid strookt ook hier niet met de perceptie. Want bijna alle moderne chalets hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 150 m² en bieden plaats aan 6 tot 12 personen. De meeste chalets zijn uitgerust met 3 tot 4 slaapkamers, al dan niet vergezeld van meerdere badkamers. Een mooi voorbeeld is Chalet Aquarius dat met zijn 5 slaapkamers, verdeeld over 3 verdiepingen vlot plaats biedt aan 10 personen.

Chalet Woovim

Chalet Woovim

Afgelegen
Wie in een chalet wilt verblijven moet sowieso een goed gevoel voor oriëntatie hebben. Want een chalet ligt meestal diep verscholen in het bos, ver weg van de bewoonde wereld. Niet dus. In de meeste gevallen moet je hooguit een kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde stadscentrum. De nieuwste generatie van chalets zijn ook allemaal makkelijk met de auto bereikbaar. In deze Chalet Arvine kan je maar liefst 3 auto’s overdekt parkeren en moet je maar 300 meter stappen tot het centrum van Nendaz. Op eenzelfde afstand stopt ook een gratis skibus.

Chalet Helene

Chalet Helene

Goedkoop
In een chalet verblijven is goed voor de portemonnee. Helaas is ook dit vooroordeel stilaan een beetje achterhaald. Gezien het comfort en de beschikbare ruimte die de nieuwste chalets garanderen, stijgt de prijs evenredig mee. Zo dien je voor de meest luxueuze chalet Woovim in Nendaz maar liefst 3.740 euro neer te tellen voor een verblijf van een ganse week. De woning biedt wel plaats aan 14 personen, is stijlvol afgewerkt en telt naast 5 slaapkamers ook evenveel badkamers. Maar het kan ook goedkoper. In Chalet Helene in Ovronnaz verblijf je al vanaf 907 euro per week. Feit is wel dat de prijs die je betaalt varieert voor een chalet naargelang de beschikbare ruimte, faciliteiten en ligging, net zoals bij iedere andere vakantiewoning.

Wat klopt dan wel?
Naast heel wat misvattingen zijn er ontegensprekelijk ook heel wat zaken die wel kloppen. Zo is een chalet bijna altijd opgebouwd uit hout. Dit zorgt voor die typische gezelligheid van dichtbij de natuur te zijn. Daarnaast biedt een chalet ook de nodige vrijheid, zoals bij de meeste vakantiewoningen het geval is. Dat je zelf kan koken of ’s avonds nog gezellig op je terras kan zitten is voor heel wat mensen onbetaalbaar. Tot slot biedt een chalet het voordeel dat je er met meerdere koppels, gezinnen of vrienden kunt verblijven. Zo beleef je alles samen, wat je vakantie vaak veel intenser en onvergetelijker maakt.

Meer weten over het aanbod aan vakantiewoningen van Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, surf naar www.interhome.be.

Bron: Sound of C

Foto’s: © Sound of C & Interhome | Gertjan Baron

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *