4x origineel overnachten in Zweden

In het land van de zuurstokken, IKEA en knäckebröd is de fauna en flora onbegrensd. Elanden en zelfs wolven lopen gewoon in de achtertuin. Wil je helemaal tot rust komen en één worden met de natuur? Trek naar Zweden en regel een van deze originele verblijfplaatsen.

Puur paardenliefhebber
Bij het vakantiepark Kyrkekvarn Sörgården in het zuiden van Zweden, tussen Göteborg en Stockholm boek je een typisch rood vakantiehuisje inclusief een paard waar je de hele vakantie voor mag zorgen en op rijden. Overigens kun je er ook voor kiezen om je caravan, camper of tent neer te zetten op één van de ruim opgezette plaatsen. Maak de mooiste tochten, niet alleen in stap, maar zelfs in draf en galop. De ideale manier om zo de Zweedse bossen te verkennen waarbij een ontmoeting met een eland niet is uitgesloten.

Zweden: camping Kyrkekvarn Sörgården

Zweden: camping Kyrkekvarn Sörgården

Naast heel veel paardrijden, voor zowel gevorderden als beginners, kun je er ook naar hartenlust kanoën. Pak één van de kano’s (of een kajak) en zak al peddelend relaxed de rivier de Tidan af en geniet van de prachtige Zweedse natuur. Maar ook een bezoekje aan het strand of aan één van de velen vissersdorpjes is de moeite meer dan waard.

Slaap op een Unesco Werelderfgoed boerderij
In de regio Hälsingland en Gastrikland ten noorden van Stockholm zijn de bewoners bijzonder trots op de vele statige, versierde boerderijen, ook wel de ‘Decorated Farm Houses of Hälsingland’ genoemd. Sinds de zomer van 2012 staan zelfs zeven van deze boerderijen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze unieke gebouwen worden beschouwd als de beste voorbeelden van een lange culturele traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Aarzel daarom niet om er een kijkje te gaan nemen. Ze zijn stuk voor stuk rijkelijk versierd en voorzien van prachtige schilderingen. Slapen gaat er ook, meer bepaald bij Erik-Anders in Askesta die er een sfeervolle Bed & Breakfast van heeft gemaakt.

Zweden: gedecoreerde boerderijen

Zweden: gedecoreerde boerderijen

Het Wolf Hotel
Bij thuiskomst zeggen dat je hebt geslapen met wolven. Niemand gelooft je, maar in Järvzoo kan het. Middenin de dierentuin vind je het ruim opgezette wolvenverblijf. Pal ernaast staat het Wolf Hotel dat vijf tweepersoonskamers herbergt, allemaal voorzien van een eigen badkamer en een panoramisch uitzicht over het wolvenverblijf. Met slechts wat ramen tussen jou en de wolven in, word je onderdeel van de roedel. Een wekker heb je ’s morgens niet nodig. Wakker worden doe je vanzelf door het gehuil van de wolven die bij je raam staan.

Zweden: slapen tussen wolven in het Wolf Hotel

Zweden: slapen tussen wolven in het Wolf Hotel

De Camping Key Europe Card
Ga je kamperen in Zweden, denk er dan aan om de Camping Key Europe Card (CKE) aan te schaffen. Deze kaart heb je nodig bij het inchecken op één van de 500 Zweedse campings die zijn aangesloten bij Swedish Camping, een brancheorganisatie voor campings in Zweden. De CKE is overigens in heel Europa op ruim 3.000 campings in 25 Europese landen te gebruiken. Gewoon overhandigen bij het inchecken op de camping zodat al het papierwerk achterwege blijft.

Maar de kaart kent veel meer voordelen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en krijg je korting bij verschillende restaurants, winkels, pretparken en op andere leuke activiteiten. Bovendien geeft de kaart je verder een ongevallen- en een WA-verzekering voor het gehele gezin.

Foto’s: © Toerisme Hälsingland | The Wolf Hotel | Toerisme Zweden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *