Zo reis je veilig als vrouw alleen

Solo reizen, het is iets wat je volgens velen ooit eens in je leven moet doen. Maar voor een vrouw is een enkeltje naar de andere kant van de wereld niet altijd rozengeur en maneschijn. Om vervelende nieuwsgierigen af te wimpelen: enkele tips.

Draag een trouwring
Als je net op reis gaat om mannen te ontmoeten, laat je dit accessoire best thuis. Maar anders is het een prima middel om ongewenste avances van mannen een halt toe te roepen. Zelfs als je reist om onderweg nieuwe mensen te ontmoeten, een ring rond je vinger kunnen doen is een veilig plan B als dingen uit de hand dreigen te lopen.

Bescherm jezelf
Een discreet verdedigingswapen is de ‘cat keychain’, een sleutelhanger met een kattengezicht waar je wijs- en middelvinger door kunt steken en waarvan de kattenoortjes venijnig scherp zijn. Het ziet er schattig uit, maar kan heel wat schade aanrichten. Hetzelfde geldt ook met een sleutelbos. Steek die tussen je vingers en iemand die je lastig valt zal je snel met rust laten. Mocht een situatie echt fout lopen, wees dan voorbereid. Weet hoe je politie en ziekenwagen kan bereiken op je bestemming en houd eventueel bewijsmateriaal goed bij.

Geef niet alles prijs
Het is niet verkeerd om af en toe een leugentje om bestwil te vertellen en te laten weten dat je niet alleen bent. Wanneer je een taxi neemt, bel dan een vriend op en zeg dat je binnen bepaalde tijd op de locatie aankomt. Of vertel nieuwsgierigen dat je in groep reist. Hoe meer mensen denken dat iemand je al vergezelt, hoe minder mensen met verkeerde bedoelingen je aandacht gaan opeisen.

Weet waar je naartoe gaat
Dat kun je zowel algemeen als specifiek interpreteren. Bezoek je een stad, ken dan de plekken waar je best niet ‘s avonds rondhangt. Zit je in een taxi onderweg naar een bepaalde plek, dan is het goed de weg er naartoe ongeveer te kennen. Plan zoveel mogelijk je route op voorhand in plaats ter plekke met het GPS-systeem van je gsm. Ben je even de weg kwijt? Spring dan een café binnen en bekijk daar de route opnieuw, beter dan verdwaasd op straat te staan zoeken. Laat desnoods de receptionist van je hostel of hotel de route controleren op slechte wijken. Zorg ook dat je steeds voldoende geld bijhebt om een taxi te bestellen als je niet alleen over straat terug naar je slaapplek wil wandelen.

Meng je tussen de locals
Probeer je zo vaak mogelijk tussen de lokale bevolking te begeven. Zorg er wel voor dat je geen vestimentaire blunders maakt, gedraag je altijd respectvol en probeer geen ongewenste aandacht naar je toe te trekken. Respect geven aan en krijgen van de lokale bevolking geeft je niet alleen veiliger gevoel, maar zorgt op lange termijn dat je een unieke reis beleeft.

Bron: travelpulse.com

Foto: © Stephani Elizabeth

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *