Met de kinderen naar Londen: de beste adressen

Londen is een klassieker als het op citytrips aankomt. Met een arsenaal aan cultuur, geschiedenis en verschillende winkelstraten krijg je er gemakkelijk 3 dagen vol. Ga je met de kinderen? Dan raden we je deze uitstapjes aan!

Shrek achterna
Aan de voet van het reuzenrad London Eye vind je de nieuwe attractie Shrek’s Adventure: een indoorpark dat klein en groot onderdompelt in de wereld van de groene reus en prinses Fiona. Je gaat aan boord van een vliegende Engelse bus, met de ezel Donkey aan het stuur, en je maakt een virtuele vlucht (inclusief coole special effects) boven de monumenten van Londen. Heb je nog tijd over? Mis dan zeker geen ritje in London Eye, het hoogste rad van Europa waarin je tot 40 km ver zicht hebt over de stad.

Spanning in South Bank
In de wijk South Bank vind je niet alleen Sea Life Londen Aquarium, het aquarium van de stad waar je alles te weten komt over de onderwaterwereld. Maar daar ligt ook de London Dungeon: een overdekt pretpark waar taferelen uitgebeeld worden die zo uit een horrorfilm lijken te komen. Natuurlijk ontbreekt de bekendste seriemoordenaar van de Britse stad, Jack The Ripper, niet in het aanbod. Let op: neem je kinderen niet mee naar de London Dungeon als ze jonger zijn dan 12 jaar.

De wereld van Harry Potter
De Harry Potter-themawandelingen zijn intussen uitgegroeid tot echte klassiekers, maar ook een bezoek aan de Warner Bros Studios, die 30 km ten noordwesten van Londen liggen, mogen niet ontbreken tijdens je trip met de kids. Je geraakt er gemakkelijk met het openbaar vervoer of via een pendelbus die je vanuit het centrum drie keer per dag heen en terug brengt.

Op de filmset
Wat is er zoal te zien? Accessoires uit de films zoals Harry’s bezem, de Nimbus 2000, en de motorfiets van Hagrid. Je ontdekt er ook hoe de personages dankzij special effects op een groen scherm tot leven komen en natuurlijk mag je ook even over de opnameset wandelen: de afdeling Griffoendor, de slaapzaal van de jongens, Hagrids huisje, de zaal met toverdrankjes of het kantoor van professor Dorothea Omber op het ministerie van Toverkunst.

Speelpret
Wie M&M’s World aan Leicester Square betreedt, mag zich verwachten aan drie verdiepingen vol gekleurde snoepjes en heel wat afgeleide producten van het merk. Nog een paradijs voor kinderen is Hamleys aan Regent Street, een van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Het telt maar liefst 7 verdiepingen en er wordt doorlopend nieuw speelgoed voorgesteld. In een winkeltje bij Covent Garden, Build a Bear, kun je dan weer je eigen teddybeer maken. Kies de pels, de ogen, geef hem wat haar, kleertjes en eventueel andere accessoires. De keuze is enorm, maar verlies je budget niet uit het oog.

Foto: © Cathrine Thelin

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *