5 x afgelegen overnachten in Europa

Ongestoord op vakantie en letterlijk even niemand om je heen? Het lijkt een utopie, maar via Interhome kan het. De vakantiewoningspecialist stelde een lijstje samen van de meest afgelegen huurwoonsten in Europa, zonder te moeten inboeten aan je dagelijks comfort. Droom even mee weg naar deze unieke locaties.

Dugi otok Bozava in Kroatië. © Interhome

Dugi otok Bozava in Kroatië. © Interhome

1. Je eigen eiland in Kroatië
Kroatië kent veel verborgen en afgelegen pareltjes. Het eiland Dugo Otok in het noorden van Dalmatië is zo’n ongeschonden exemplaar. Vakantiewoning ‘Dugi otok Bozava’ ligt in het oord Warda, waar je de prachtige vergezichten met slechts 150 inwoners moet delen. Voor je bij je accommodatie terechtkomt, vaart een veerboot je langs vier andere fabelachtige eilanden. Warda ligt niet bij de deur. Maar tegenover de verre verplaatsing staan wel pure rust en de onovertroffen zonsondergangen boven de Adriatische Zee, die je vanuit de jacuzzi op je terras kan bewonderen. Vanaf 917 euro voor 7 nachten.

Het afgelegen Tigh Beg Croft in Schotland. © Interhome

Het afgelegen Tigh Beg Croft in Schotland. © Interhome

2. Slapen in een Schots schilderij
Een prachtig bergmeer, hoge bergtoppen, indrukwekkende rotsformaties en een oase aan groen. Dat is het Schotse decor waarin deze knusse cottage zich situeert, een droom voor de échte natuurliefhebber. In ‘Tigh Beg Croft’ waan je je even helemaal alleen op de aardbol. De woning is echter voorzien van alle modern comfort, inclusief een knusse openhaard. Vanaf 1.053 euro voor 7 nachten.

Slapen tussen bergen en elanden in Fins Lapland. © Ian Mears

Slapen tussen bergen en elanden in Fins Lapland. © Ian Mears

3. Verblijven tussen de Sami in Finland
Midden in het Lemmenjoki Nationaal Park staat het ‘Peurankuoppa’ vakantiehuis. Hier kom je best met een hele voorraad levensmiddelen aan, want de dichtstbijzijnde stad ligt op niet minder dan 310 kilometer van het verblijf! Je kan natuurlijk ook de hengel bovenhalen en zelf wat lekkere forellen vangen in het Kuivajärvimeer. Kan je niet wachten om dit ongerepte stukje natuur te ontdekken, dan moet je er tijdig bij zijn. ‘Peurankuoppa’ is namelijk enkel te huur tussen midden juni en begin september. Vanaf 1.399 euro voor 7 nachten met 6 personen.

Het noorderlicht bewonderen vanop het terras. © Carlo Resta

Het noorderlicht bewonderen vanop het terras. © Carlo Resta

4. Logeren boven de poolcirkel
Natuurliefhebbers die het Noorderlicht graag afgezonderd, lees: zonder een meute enthousiaste toeristen om zich heen, willen meemaken, moeten in de ‘Loppa’ vakantiewoning zijn. Net boven de poolcirkel gelegen kun je vanaf het terras van de woning het poollicht met eigen ogen bewonderen. Dat terras ligt trouwens op letterlijk enkele meters van de oevers van de Barentszee, waar je naar hartenlust kunt vissen. Vanaf 900 euro voor 7 nachten met 5 personen.

Kasteel zoekt inwoners in Schotland. © Interhome

Kasteel zoekt inwoners in Schotland. © Interhome

5. Leven als kasteelheer in Schotland
Verstopt in de Schotse bossen kun je je in de regio Stonehaven een echte kasteelheer of –vrouw voelen. Interhome verhuurt er een appartement in een authentiek Schots kasteel uit 1850, volledig omgeven door bossen en een charmant beekje. De pittoreske houten bruggetjes en de sierlijke zwanen krijg je er voor niets bij. De dichtstbijzijnde stad ligt op 20 kilometer rijden, de kust ligt op amper 11 kilometer van de woning. Vanaf 1.006 euro voor 7 nachten met 4 personen.

Meer info: www.interhome.be

Coverfoto: © Interhome

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *