Beschermd monument wordt nieuw Brussels luxehotel

Corinthia Hotels, een groep van vijfsterrenhotels uit Malta, neemt het Grand Hotel Astoria in Brussel over. Het glorieuze beschermde monument heeft 10 jaar leeggestaan, maar zal nu terug hersteld en volledig gerenoveerd worden tot een toonaangevend luxehotel, met name: het Corinthia Grand Hotel Astoria.

Gasten met wereldfaam
Het oorspronkelijke hotel werd opgericht in 1909 in opdracht van Koning Leopold II en ligt in de Koningsstraat, in het hartje van Brussel. Jarenlang beschouwde men het gebouw als één van ’s werelds beste en meest luxueuze hotels en kreeg het wereldbefaamde iconen over de vloer. Denk maar aan de voormalige Britse eerste minister Winston Churchill en de voormalige Amerikaanse President Dwight Eisenhower.

Inspiratie van de Zonnekoning
Het hotel werd destijds ontworpen door de bekende Belgische architect Henri Van Dievoet. De indrukwekkende voorgevel, naar de neoclassicistische bouwstijl die faam verwierf in Parijs door Koning Lodewijk XVI, beschermt een majestueuze interieurvormgeving die een statige typerende stijl aan het gebouw geeft. Ondanks het feit dat een groot deel van het origineel interieur verloren is gegaan, zijn er nog steeds verschillende accenten van de vroegere pracht en praal terug te vinden.

Beschermd erfgoed
De gevel en de begane grond van het hotel zijn beschermd erfgoed, in tegenstelling tot de bovenste verdieping die nu volledig gestript worden voor renovatie. Naast het pand ligt ook een aangrenzend stuk grond dat gebruikt zal worden om het nieuwe ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’ uit te breiden. De werken zullen van start gaan eens de plannen zijn afgerond.

Mogelijkheden te over
Het hernieuwd hotel zal bestaan uit 121 kamers, een grote balzaal, vergaderzalen, een restaurant, een koffiebar, een lounge en een kuuroord. De Corinthia groep heeft nog luxehotels gerenoveerd in onder meer Londen, Budapest en Sint-Petersburg.

Meer info: www.corinthia.com

Foto: © PR Agency Grayling

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *