Belfast in 3 hoogtepunten

De hoofdstad van Noord-Ierland doet vooral denken aan de wereldberoemde Titanic, maar Belfast is veel meer dan dat. Een uitstekende muziekscène, drukke restaurants en pubs en een rijke geschiedenis maken van de stad een mooie citytripbestemming. Dit mag je alvast niet missen.

Titanic Belfast Museum

Titanic Belfast Museum

1. Titanic Belfast Museum
Geen Belfast zonder Titanic. Spring daarom zeker binnen in het gelijknamige museum waar sinds de opening in 2012 al meer dan een miljoen bezoekers op afgekomen zijn. De tentoonstelling brengt het verhaal van ’s werelds beroemdste schip net op de plek waar ze te water gelaten werd. Beleef de scheepswerf, reis naar de diepten van de oceaan en bekijk de nagebouwde scheepshutten. Neem er tot slot deel aan de Titanic Walking Tour in de buurt en stap aan boord van het laatste resterende schip van de White Star Line, de SS Nomadic.

De Black Taxi Tour leidt je naar de mooiste muren in Belfast

De Black Taxi Tour leidt je naar de mooiste muren in Belfast

2. Beweeg in de stad
Belfast is ideaal om met de fiets te bezichtigen. Rijd langs de rivier de Lagan vanaf de Botanische Tuin naar de haven. Of reis terug in de Victoriaanse tijd met een bezoek aan de Queen’s university. Liever ten volle kunnen genieten van de omgeving? Neem dan een van de handige zwarte taxi’s die in Belfast rondrijden en beleef een Black Taxi Tour langs de muurschilderingen van de stad. De kennis van de chauffeur over de buurt, veel charme en een authentiek accent maken er ongetwijfeld een unieke ervaring van.

3. Stevig eten
Wie de ochtend stevig wil beginnen, gaat ontbijten bij de George’s of the Market. Hier serveren ze de beste versies van het legendarische lokale ontbijt Ulster Fry met eieren, bonen, tomaten, worsten en gebakken spek. Slenter daarna rond in dit fraaie victoriaanse gebouw, waar op zaterdagochtend een etens- en ambachtelijke markt plaatsvindt.

Pubs genoeg in het bruisende Belfast

Pubs genoeg in het bruisende Belfast

Ook nog dit: kunst en muziek
Belfast heeft een levendige muziekscène. Nagenoeg in elke bar of pub gaan er wel liveconcerten door. De meest bruisende delen van de stad zijn Cathedral Quarter of op Bradbury Place, in Lisburn Road en aan de Franklin Street. MAC Belfast is een uitgesproken opwindend en creatief kunstencentrum. Het ligt middenin het Cathedral Quarter, achter de St. Anne’s Cathedral. De toegang is gratis en er zijn drie tentoonstellingsruimtes met uiteenlopende internationale kunstexposities. Wandel dus binnen en kijk wat er te doen is.

The Gobbins klifwandeling

The Gobbins klifwandeling

En dit: the Gobbins kliffen
Na een miljoenenrestauratie zijn de kliffen van the Gobbins, zo’n 40 minuten van Belfast, terug heropend. Het 2,4 kilometer lange wandelpad ligt langs de beroemde Causeway Coastal Route op het smalle schiereiland Islandmagee. Je wandelt over 23 metalen hangbruggen, trappen langs steile rotswanden en door grotten die onder de zeespiegel lijken te liggen. Onderweg toont een gids je de ruige schoonheid van de kliffen met spectaculaire panorama’s. De steeds begeleide tocht duurt 2,5 uur. Leuk detail: het landschap van the Gobbins vormden het decor van de populaire tv-serie Game of Thrones.

Foto’s: © Toerisme Ierland | ChrisAlex Bruschi | Gerry Judge

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *