7 x kinderpret in de Vendée

De Vendée, in het westen van Frankrijk dichtbij Nantes kun je het best beschrijven als een zonnige regio met lange zandstranden en kleine charmerende haventjes. Waar je bovendien met het hele gezin terecht kunt. Deze tips bewijzen dat.

1. Volg spannende verhalen in Puy de Fou
Het themapark Puy du Fou biedt tal van spectaculaire voorstellingen en avonturen voor het hele gezin. Tien jaar na de inhuldiging van ‘De Musketier van Richelieu’ wordt ‘De Laatste Panache’ de zesde niet te missen grote voorstelling van dit themapark. Die vertelt het verhaal over het roemrijke lot van een Franse marineofficier. Het leven van deze held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog neemt in 1793 een onverwachte wending tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid. Een project dat trouwens alle records breekt: 2.500 zitplaatsen, een draaiende tribune om de gezichtshoek te veranderen naar het land of de zee en een unieke mise-en-scène, die je compleet van de wijs brengt! Meer info: www.puydufou.com

Het themapark Puy du Fou

Het themapark Puy du Fou © Stephane Levillayer

2. Beleef dolle pret in gloednieuw waterpark
Het O’Gliss Parc opent dit seizoen voor de allereerste keer zijn deuren. Het wordt een van de grootste waterparken van Europa met wilde rivieren en glijbanen, een zwembad met golven en een zone waar kinderen koning zijn. Veel waterpret in een ontspannende omgeving vol mediterrane planten is gegarandeerd. Meer info: www.oglisspark.fr

3. Waag je aan een avonturenparcours

Het attractiepark Kasteel voor Avonturiers vol raadsels en geschiedenis ligt op het domein van een echt geklasseerd renaissancekasteel in Avrillé. Hier kunnen jong en oud hun hartje ophalen: een raadselparcours, digitaal interactief spel, een bezoek aan het historisch kasteel, springkastelen of wandeling in het bos. En niet te vergeten, de nieuwe topattractie van 2016: de Piratenschat. Meer info: www.chateau-aventuriers.com

Het kasteel voor Avonturiers in Avrillé

Het kasteel voor Avonturiers in Avrillé © Olivier Vasseur

4. Overnacht vlakbij het strand
De 4-sterrencamping ‘La Pomme de Pin’ (in Saint Hilaire de Riez) leent zich uitstekend voor een kampeervakantie in alle luxe. Je hebt keuze uit de lodgetent op palen met zicht op het woud, de duinen en de oceaan, of de ruime, comfortabele cottage Taos, met een suite voor de ouders en een eigen wasruimte. Een ander origineel adres is ‘Le Paradis’ (in Talmont Saint Hilaire). Gasten logeren er in gezellige, speelse ‘Coco sweet’ lodges, met een uniek design, of in ‘Maori’ lodges waar je in direct contact staat met de natuur, zonder aan comfort te moeten inboeten. Door de openingen kijk je recht naar de hemel, de boomtoppen en de sterren!

5. Verzamel lekkers uit de zee

Aan de Passage du Gois kun je bij laagwater te voet naar het eiland Noirmoutier in de Atlantische Oceaan stappen. Een leuke plek om met het hele gezin plezier te beleven. Je hebt alleen maar een emmertje nodig. Bij laagtij kan je hier namelijk allerlei schelpdieren van het strand plukken zoals kokkels en alikruiken. Nadien kun je ze naar eigen smaak klaarmaken: rauw of gekookt, natuur of met een beetje look, room en peterselie.

Passage du Gois bij laagtij

Passage du Gois bij laagtij © La Vision de Tony L.

6. Ga op schattenjacht.
Nu je toch op Noirmoutier bent: stap op de fiets en trek op avontuur op dit prachtige eiland. Tijdens de schattenjacht, geïnspireerd op de verhalen en legendes van de plek, volg je de voetsporen van de legendeverteller.

7. Verken het moerasgebied Marais Poitevin in een bootje
Dat kan zowel met een gids-schipper als in alle vrijheid alleen aan het roer. In elk geval zal je de rijke fauna en flora van het moeras ontdekken: reigers, zwanen, reeën, beverratten en kikkers. Tip: vertrek bij voorkeur in de vroege ochtend of in de late namiddag, wanneer het licht mooier is en het moeras er rustiger bij ligt.

Coverfoto: © Alexandre Lamoureux

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *