6 tips om droog te kamperen

Regen tijdens de jaarlijkse kampeertrip doet je vakantie letterlijk in het water vallen. Of toch niet? Met deze tips overleeft de tent, je kleding, de matras en je goede humeur elke regenbui.

1. Bescherm de bodem
Gebruik een extra onderlaag voor onder je tent. Die zorgt voor meer isolatie en beschermt de tent tegen water. Ook al zijn de meeste tenten op een waterdichte onderlaag voorzien, een laagje erbij kan nooit geen kwaad.

2. Zet geen spullen tegen de tentwand
Verwijder alle spullen die je tegen de wand hebt geplaatst. Een tent is namelijk zo ontworpen dat het water er snel afglijdt zodat het niet door het tentzeil heen kan dringen. Leg je toch een voorwerp tegen de tent, dan kruipt het water erdoor en word je in de tent kletsnat.

3. Herstel gaten onmiddellijk
Begint het hard te regenen en zie je water druipen langs de bovenkant van je tent? Met een reparatiekit kun je het gat makkelijk dichten. Heb je die niet bij, plaats dan de uiterste punt van de tent in de richting van de wind. Zo breek je de windvlagen en hou je de regen een beetje tegen.

4. Kies zorgvuldig de plek van je tent
In een dal is het altijd kouder en vochtiger dan op een heuvel, maar een heuvel is dan weer gevoeliger voor het weer waardoor de kans op regen groter is. Zoek daarom een mooie plek in het midden. Let wel op dat je niet kampeert in een droge rivier. Eén hevige regenbui kan je mooie kampeerplek onder water doen lopen.

5. Laat natte kleren drogen
Als je kleding na een dagje stappen doorweekt is, laat je ze best drogen. Veel tenten hebben een voortent die ideaal is om natte kleren op te bergen. Hierdoor vermijd je dat alle andere spullen nat of vochtig worden.

6. Neem altijd een regenjas en –broek mee
Het klinkt vanzelfsprekend maar ieder jaar opnieuw vertrekken talloze kampeerders zonder voldoende regenkledij. Warme, isolerende kleding is ook geen slecht idee. Eens je nat bent geworden is het belangrijk dat je snel terug kunt opwarmen.

Bron: Regatta Great Outdoors

Foto: Maria Angelova

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *