5 nieuwe wellness trends op reis

Het Britse kuuroord Spafinder Wellness 365 publiceerde haar jaarlijkse trendrapport op gebied van wellness, relaxatie, spa en reizen. Daaruit blijkt dat 5 van de 10 nieuwe trends gericht zijn op gezond reizen. We gaan, met andere woorden, niet meer op vakantie om ons te laten gaan, maar wel om ons lichaam en geest terug in balans te krijgen.

Van de surfsport bombarderen tot wellnessactiviteit, adrenaline opzoeken om tot rust te komen of samen naar een relaxfestival gaan. Je kan het zo gek niet bedenken of het behoort tot de nieuwe beleving van wellness en alles daaromheen. De 5 meest opmerkelijke trends pikken wij eruit, het volledige rapport lees je hier.

Wellness trends: staand peddelen of suppen

Wellness trends: staand peddelen of suppen © Ben North

1. Surfen naar de rust
Surfen of, daarvan afgeleid, staand peddelen op een surfbord (suppen) is een van de snelst groeiende trends volgens het rapport in de reis- en wellness-sector. Waar surfen ooit alleen iets was voor de jonge kerels uit California of Australië, wil nu de hele familie op een surfbord kruipen. Dat heeft veel te maken met het feit dat je overal ter wereld op retraite kan gaan waar het aanleren van surfen gecombineerd wordt met yogasessies, fitness, spa, massages en gezond, organisch eten. En dat in verschillende prijsklassen.

Wellness: een adrenalinevolle activiteit combineren met rustgevende prikkels zou heel gezond zijn

Wellness trends: een adrenalinevolle activiteit combineren met rustgevende prikkels zou heel gezond zijn © Carlos Javier Ferrero

2. Vol adrenaline en toch zen
Tegenwoordig zoeken we almaar meer extreem avontuur op om te kampen met de stress van het thuisfront. Stoom aflaten is nooit een slecht idee, maar om je hoofd helemaal leeg te maken is het meest doeltreffend om na een spannende activiteit iets heel ontspannend te gaan doen. Adrenalinekicks combineren met een uitgebreid relaxatiemoment zou de hersenen terug tot rust brengen waardoor je weer helemaal tot jezelf komt. Ga dus eerst bungeejumpen om daarna te genieten van een meditatiesessie.

Wellness trends: samen als mediterend genieten van live muziek op het festival Wanderlust

Wellness trends: samen als mediterend genieten van live muziek op het festival Wanderlust

3. Well-Fests: samen ontspannen
Wellness festivals duiken overal op in de wereld. De bedoeling is een goede gezondheid te vieren en onderhouden met de focus op samenhorigheid, de reden waarom zoveel mensen graag naar een festival gaan. Wanderlust in de Verenigde Staten is een goed voorbeeld waarbij muziek gecombineerd wordt met ontspanningsactiviteiten. Dichter bij huis, in het Verenigd Koninkrijk, vind je Innocent Unplugged. Hier wordt alle technologie gebannen en kun je alleen stroom opwekken door zelfs te fietsen.

Wellness trends: zelfs cruiseschepen zijn uitgerust met de meest gerenommeerde spacentra

Wellness trends: zelfs cruiseschepen zijn uitgerust met de meest gerenommeerde spacentra © Regent Seven Seas Cruises

4. Gezond cruisen
Zelfs tijdens een cruise kun je tegenwoordig volledig relaxeren. Sommigen cruiseschepen zijn een drijvend kuuroord met indrukwekkende spa- en wellnessprogramma’s, yogasessies op het dek, medische schoonheidsbehandelingen en zelfs sneeuwruimtes (sauna’s, maar dan met koude) met een therapeutische werking. Eenmaal aangemeerd ontdek je culturele en avontuurlijke activiteiten.

Wellness trends: de Temazcal is de nieuwe sauna

Wellness trends: de Temazcal is de nieuwe sauna © Spa Finder

5. Zweten in een Temazcal
Een Temazcal is een iglovormige zweetruimte, afkomstig van de inheemse bevolking van Meso-Amerika. Aanvankelijk werd het gebruikt als genezend ritueel om na een inspanning het lichaam ceremonieel te reinigen met behulp van stoom, hitte, aromatische kruiden en spirituele geneesheren. Nu is de moderne variant vooral populair bij reizigers in Mexicaanse resorts. Het teruggrijpen naar meer inheemse, intensievere en antropologische spiritualiteit in wellness-beleving zou een verklaring kunnen zijn.

Coverfoto: © Troy Wheatley

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *