Stilte, ruimte en tijd met Logeren bij Belgen

Een comfortabele kamer en lekker eten op een zonnige bestemming. Het is een goede beschrijving van wat een topvakantie moet zijn. Maar meer en meer vakantiegangers zoeken in hun hectische leven ook vaker ruimte, stilte en tijd voor zichzelf. De gidsen Logeren bij Belgen helpen daar graag een handje bij. Deze 4 adressen combineren comfort met een rustgevende omgeving.

Le Séminaire in Frankrijk
Lucie en Guido renoveerden een imposant huis in Roussas, een klein dorp ten zuiden van Montélimar, in de Drôme in Zuid-Frankrijk. Alleen een kruis op de ingangspoort en een kapel getuigen nog van het religieuze verleden van het pand dat een opleidingscentrum voor priesters was. Vandaag biedt het Oost-Vlaamse echtpaar in Le Séminaire drie gastenkamers aan die minimalistisch ingericht zijn met designmeubilair. De ruime badkamers met regendouches vervolledigen het comfort. Dit adres is bovendien ideaal voor wie ook gastronomisch verwend wil worden in een rustig gelegen dorp want Lucie bereidt ’s avonds een smakelijke table d’hôtes.
Praktisch: Le Séminaire, Guido Lamberts en Lucie Ringoet, Le Village, 26230 Roussas, Frankrijk, +33-4-75.00.52.94, www.leseminaire-maisondhotes.com.

Na-Bé in Portugal
De natuur en de schoonheid van een onbekende regio in Noord-Portugal, dat is wat Dirk en Joelle met hun gasten willen delen. Het Brugse echtpaar vond zijn droomplek in een oude woning op een helling die uitkijkt op een eindeloos groen berglandschap. Je kiest hier tussen een verblijf in de B&B-formule of in lodges die verspreid over het terrein staan. Rond het zwembad groeien honderden lavendelplanten waarvan Joelle de olie gebruikt tijdens massages. Dirk verzorgt het gastronomische avondmaal waarbij hij zijn creativiteit legt in de gerechten van de regio. Na-Bé is een fijn adres voor wie van een beetje avontuur houdt in een stukje onbekend Portugal.
Praktisch: Na-Bé, Dirk Vankerschaver en Joelle Coppin, Rua de Souta 150, 4980-258 Ponte da Barca, Portugal, +351-913.720.982, www.na-be.eu

L’Angelo Pescatore in Italië
Van de Dender naar de Tiber: in Zuid-Umbrië realiseerden Aalstenaars Paul en Rita hun droom in een groot pand met weids uitzicht op de Tibervallei. De vroegere eigenaar heette Angelo en was een visser. Daarom heet de B&B L’Angelo Pescatore. Het echtpaar richtte vijf romantische kamers in met vrolijke kleurtjes. De gasten genieten van de rust op de terrassen, bij het zwembad of gaan via een steil pad tot aan de rivier. Door de ligging bezoek je van hier uit makkelijk kunststeden zoals Orvieto en Civita di Bagnoregio maar ook een trip naar Rome behoort tot de mogelijkheden.
Praktisch: L’Angelo Pescatore, Paul Baele en Rita Staes, Casamasce, 06059 Todi, Italië, +39-34.27.27.34.03, www.langelopescatore.it

Pura Vida in Spanje
Anke en Kristof komen uit het Leuvense en namen een B&B over in Villanueva de Algaidas, een Andalusisch dorp waar bijna iedereen van de olijventeelt leeft en waar de tijd lijkt stil te staan. Achter de gevel van de dorpswoning ligt een patio met uitzicht op het berglandschap. Je geniet ook van dit landschap bij het zwembad of in de vier kamers met een strakke hedendaagse inrichting. Ann verzorgt ’s avonds een mediterrane maaltijd maar je kunt evengoed aan de overkant van de straat in de tapasbar eten.
Praktisch: Pura Vida, Kristof Michiels en Anke Parijs, La Parrilla, 29310 Villanueva de Algaidas, Spanje, +34-952.743.170, www.casapuravida.eu

Foto: © Pura Vida

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *