Tips voor je eerste trip naar Corsica

Corsica wordt met recht het Eiland van de Schoonheid genoemd. Want, zo blijkt is het er overal mooi, zowel langs de kust als in het binnenland. Reis je voor het eerst naar dit Franse stukje goud? Dan zijn dit de hoogtepunten die je niet mag missen.

Gorges de la Restonica
Reis je met kinderen door Corsica, neem dan vanuit de hoofdstad Corte de route door de Gorges de la Restonica. Langs de schilderachtige, kronkelende weg zijn er talloze parkeerplaatsen van waar je een paadje kan volgen tot aan de rivier. Hier en daar vormt de Restonica schitterende waterbekkens met helder water waar je heerlijk kan baden en zwemmen.

Corsica: Bonifacio

Corsica: Bonifacio © Davide Arizzi

Kalkrotsen van Bonifacio
Bij het horen van ‘the white cliffs’ denkt iedereen aan het Engelse Dover maar ook op Corsica vind je die machtige witte kalkformaties terug. Daarvoor moet je naar Bonifacio in het zuiden, op amper 12 km van Sardinië. De oude vestingstad ligt op een 80 meter hoge rots en sommige huizen hangen als het ware tegen de rotsen, in een breekbaar evenwicht. Maak een wandeling boven op de krijtrotsen en geniet van het spektakel van de aanrollende en beukende golven, tientallen meters onder jou.

Standbeelden in Filitosa
In het zuiden van Corsica, in de gemeente Sollacaro, mag een bezoek aan de archeologische site Filitosa niet ontbreken. De mooie omgeving en de menhirstandbeelden met gebeeldhouwde gezichten maakt de plaats indrukwekkend. Deze prehistorische, megalithische site, één van de grootste van Europa, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Corsica: Filitosa

Corsica: Filitosa © Giulia Petruzzelli

Citadel van Corte
Een goede uitvalsbasis voor een verkenning van het bergachtige binnenland is de stad Corte. De hoofdstad van het eiland huisvest een niet te missen bezienswaardigheid met de Citadel. Deze burcht, zeshonderd jaar oud,  biedt vanaf de bovenste toren, de Nid d’Aigle, een grandioos panorama over de dalen van de Restonica en de Tavignano.

Rotsen met hondenkoppen
Op het vlak van natuurschoon zijn de grillige rotsformaties in het zuiden van de Golf van Porto een aanrader. Je kan de site bezoeken langs de weg, via de D81 of met de boot. De boottocht vanuit Porto, langs prachtig rood gekleurde kliffen en grotten is een unieke belevenis. De excursie duurt 1u30 en gaat tot aan Capo Rosso. Onderweg zal je in bepaalde rotsen figuren en beelden herkennen zoals de fameuze hondenkop en het hart.

Corsica: Capo Rosso

Corsica: Capo Rosso © Yari Ghidone

Wandeleiland
Corsica is een topbestemming voor wandelaars. Doorgewinterde stappers willen steevast de bekende GR 20 op hun palmares schrijven maar ook wandelaars die het wat rustiger aan willen doen komen aan hun trekken. Mooie wandelingen zijn bijvoorbeeld op de Sanguinaires eilanden nabij Ajaccio, langs het douanierpad in St.-Florent, de kustroute Sartenais en het Bonifaciopad aan de Cap de Fenu.

Meer info: www.visit-corsica.com

Coverfoto: © Frank Bernabeu

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *