Met deze Belgische kredietkaarten spaar je mijlen

Wie veel reist, heeft zeker baat bij een kredietkaart die mijlen spaart. Maar wat zijn de mogelijkheden in ons land? En wat brengt het op? Alle feiten op een rij.

Aanvankelijk was de keuze lange tijd eenvoudig toen enkel Brussels Airlines kaarten aanbood. Nu vervoegt Beobank ook het rijtje met een nieuwe kredietkaart speciaal voor airmiles. En dus moet je jezelf nu afvragen met welke maatschappij of alliantie je het liefste vliegt. Die keuze hangt grotendeels af van de vluchten die je neemt.

Miles & More of Flying Blue
Vlieg je meestal met Star Alliance-maatschappijen zoals Brussels Airlines, Scandinavian Airlines of United? Dan is een Miles & More-kredietkaart een goed optie. Zijn Skyteam-maatschappijen zoals KLM, Air France of Delta meer je ding? Dan klop je best aan bij Beobank voor een kaart uit het Flying Blue-gamma.

Keuze uit 5 kaarten
In België bestaan er slechts vijf kaarten waarmee je rechtstreeks mijlen kan verzamelen bij luchtvaartmaatschappijen. Drie kun je koppelen aan je Miles & More account, twee horen bij het Flying Blue account. Een overzicht:

De kaarten van Miles & More

De kaarten van Brussels Airlines Miles & © More Miles & More

Brussels Airlines Miles & More
1. MasterCard: kost 90 euro per jaar en levert 1 mijl per uitgegeven euro op. De aansluitbonus bedraagt 2.000 mijlen. Lees aandachtig de Algemene Voorwaarden van de verzekeringen om te controleren wat gedekt is.
2. Preferred American Express: kost 120 euro per jaar en levert 1,25 mijl per uitgegeven euro op. De aansluitbonus bedraagt 3.000 mijlen.
3. Premium American Express: kost 150 euro per jaar en levert 1,50 mijl per uitgegeven euro op. De aansluitbonus bedraagt 6.000 mijlen.
Lees aandachtig de Algemene Voorwaarden van de verzekeringen om te controleren wat gedekt is voor de American Express kaarten.

De kaarten van Beobank Flying Blue

De kaarten van Beobank Flying Blue © Beobank

Beobank Flying Blue
4. World MasterCard: kost 75 euro per jaar en levert 1 mijl per uitgegeven euro op. De aansluitbonus bedraagt 3.500 mijlen.
5. Premium World MasterCard: kost 150 euro per jaar en levert 1,25 mijl per uitgegeven euro op. De aansluitbonus bedraagt 5.000 mijlen.
Lees aandachtig de Algemene Voorwaarden van de verzekeringen om te controleren wat gedekt is en wat niet.

Het is ook mogelijk om bij andere maatschappijen mijlen te verdienen, maar dat loont vaak pas de moeite in heel erg specifieke gevallen. Deze twee speciale kaarten vervolledigen het aanbod:

de en de

De Beobank Neckermann World MasterCard en de American Express Membership Rewards kaart © Beobank | © American Express

American Express Membership Rewards
Membership Rewards is een spaarprogramma van American Express waarbij je voor elke uitgave met je American Express-kaart punten kunt sparen. Die punten kun je nadien omruilen met producten uit hun catalogus of omzetten naar andere programma’s zoals dat van Etihad Guest, SAS Eurobonus of Eurostar. Let op: dit spaarprogramma is betalend.

Beobank Neckermann World MasterCard
Voor wie eerder houdt van all-in vakanties, zoals touroperater Neckermann ze aanbiedt, kan deze kaart een optie zijn. Elke euro die je met deze kaart uitgeeft bij Neckermann in België, levert 1 Neckermann punt op. Alle andere aankopen met de kaart (in de supermarkt, parkeertickets, op restaurants of online), zowel in België als in het buitenland, levert je per uitgegeven 2 euro 1 Neckermann punt op. Heb je 2.500 Neckermann punten gespaard? Dan krijg je 25 euro korting op je volgende Neckermann vakantie.

Aanbieding
De kaart kost slechts 5 euro per jaar en wordt uitgegeven door Beobank. Dien je voor 31 mei 2016 een aanvraag in, dan krijg je die jaarlijkse inschrijfkost terugbetaald. Na de eerste aankoop met de kaart, binnen de 3 maanden na de aanschaf, stort Beobank 5 euro terug en dat elk jaar opnieuw, zolang je de kaart blijft gebruiken.

Bron: Jumpseat.be

Coverfoto: © Cathay Pacific Airways

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

3 reacties op “Met deze Belgische kredietkaarten spaar je mijlen”

  1. Wat een fijn artikel! Eindelijk eens een artikel waarbij enkel feiten en tips gegeven worden. Dit heeft mij enorm geholpen bij het zoeken van de juiste kredietkaart voor het sparen van mijn miles. Aangezien ik vaak op vakantie ga is dit namelijk heel handig. De kredietkaart die ik momenteel heb is de Beobank Neckermann World MasterCard https://www.beobank.be/nl/Kredietkaarten/Beobank-Neckermann-MasterCard.aspx . Deze gebruik ik omdat ik, zoals vermeld in het artikel, enkel op all in vakantie ga. Mijn officiele bank is belfius dus ik vond het zeker mooi meegenomen dat ik voor deze kredietkaart geen andere rekening bij Beobank moest afsluiten. Wisten jullie trouwens dat er een Belgische blogger is die enorm interessante artikels schrijft over het reizen met kredietkaarten? Check zijn blog via deze link https://travel.bart.la/2014/06/09/brussels-airlines-american-express-12000-welcome-bonus-miles-and-more/
    Ik ben door zijn blog regelmatig te lezen veel wijzer geworden in de wereld van kredietkaarten. Let wel op, ondanks dat hij praat over Belgische kredietkaarten, is zijn blog in het engels geschreven! Een andere website die mij heeft geholpen bij mijn zoektocht naar meer zekerheid in de wereld van de kredietkaarten is volgende https://www.topcompare.be/nl/kredietkaarten/miles/results
    Hopelijk hebben jullie iets aan mijn reactie en ik hoop dat jullie net zoals ik nog veel miles mogen sparen voor onvergetelijke reizen te maken.

  2. Misschien moeten jullie bij de Beobank kredietkaart in samenwerking met Neckermann wel vermelden dat het hier gaat om een ‘KREDIETOPENING’. Het gaat dus om een vorm van lening, waarbij je bij iédéré aankoop die je doet een intrest van 12,49% op moet bijbetalen.
    Betaal je dus 1000 euro met die kaart, dan zit je al meteen aan 124,9 euro kosten… Een pak minder dan wat je zou besparen met Neckermann. (En ja, dit bedrag betaal je ook als je binnen de maand het bedrag terugstort…)

  3. Beobank worldtravel vliegtickets zijn helemaal niet meer interessant qua prijs : de taxen en onkosten zijn veeeel duurder dan de promptes van de airlines en de afstanden worden steeds meer ingekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *