Ga mountainbiken in Oeganda of Congo

Travel to Bike, de reisagent die zich specialiseert in groepsreizen voor mountainbikes, voegt twee nieuwe avontuurlijke mountainbikereizen aan hun arsenaal toe. Dit najaar kun je gaan fietsen door het landschap van Congo of tussen de gorilla’s in Oeganda.

Travel to Bike, een initiatief van Dirk D’Hulster en Manu Donk, richten zich op fervente mountainbikers die de wereld al fietsend willen ontdekken. 10 jaar geleden startten ze hun activiteiten in Marokko, nu staan er al 22 landen in 5 contineten op de teller. Dit najaar kun je deelnemen aan twee nieuwe reizen, naar Congo en Oeganda samen met olympisch atleet Filip Meirhaeghe.

The Congo Mountainbike Adventure
Van 3 oktober 2016 tot 14 oktober 2016 vertrekt Travel to Bike naar Congo waar ze 12 dagen lang de nieuwe trails in het hart van Afrika ontdekken. Mountainbiken (zo’n 600 km in totaal) gebeurt door de savanne over een relatief vlak parcours met modderige wegen. Een uitgelaten, gastvrije en een vriendelijke bevolking heet je welkom. Overnachten kan in tenten en missieposten. De mountainbiketocht wordt afgesloten met een 2-daagse boottocht op de Congo richting Kinshasa.

Gorilla's spotten in Oeganda

Gorilla’s spotten in Oeganda © David Hobcote

The Gorilla Mountainbike Trekking
Van 29 november 2016 tot 9 december mountainbike je door en langs de mooiste parken van Oeganda. De tocht start in het met kratermeren bezaaide Kibale Nationaal Park waar je kleine dorpjes doorkruist en kennis maakt met de plaatselijke bevolking. In het Queen Elisabeth Nationaal Park spot je misschien wel in bomen klimmende leeuwen en in het Bwindi Nationaal Park krijg je de kans om in de heuvels op zoek te gaan naar gorilla’s.

Geen zin in Afrika? Later dit jaar vertrekt Travel to Bike zeker nog naar Turkije, Kirgizië, Slovenië, Frankrijk, IJsland, Peru of Portugal.

Meer informatie en boeking: www.traveltobike.be of [email protected]

Coverfoto: © Markus Will

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *