Dit willen 30-plussers op vakantie

Bijna 65 procent van de 30-plussers vindt hygiëne het belangrijkste criterium als ze een overnachting boeken. Daarna volgt goede wifi. Opvallend: ze geven nog niet veel om ‘groener’ slapen.

Hygiëne eerst, dan wifi
Uit een onderzoek van Travelvibe, een reisblog voor 30-plussers, blijkt dat 64,4 procent van hun doelgroep het meest gesteld is op de hygiëne als ze op vakantie gaan. Daarna volgt goede kwaliteit van de wifi (51,2 procent), zwemfaciliteiten (48,6 procent) en genoeg animatie voor de kinderen (23,4 procent).

De rest volgt later
Minder belangrijk bij de keuze van een vakantieverblijf blijken de aanwezige horecafaciliteiten (22,4 procent) en of de accommodatie ecovriendelijk is (22,4 procent). Andere genoemde criteria zijn veiligheid, vriendelijkheid van het personeel en goed bedden.

Geen eco-generatie
Opvallend is dat een ‘groene’ accommodatie niet bovenaan het lijstje staat bij 30-plussers. Terwijl dat wel het geval is bij de generaties na hen: de zogenaamde millenials, geboren na 1980 en generatie Z, geboren tussen 1992 en 2010. Uit de reistrends van 2016, het trendwatching onderzoek van PR-bureau CherryLab, bleek dit voor de jongere generatie net ontzettend belangrijk. Voor hen is groen een manier van leven, voor de 30-plussers duidelijk niet.

Bron: Travelvibe.nl

Foto: © VisitDenmark

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *