8 idyllische zwemmeertjes in Graubünden

Zomervakantie staat gelijk aan zon, zee en strand. De zon is er gegarandeerd, maar de zee en het strand? Die maken in Graubünden plaats voor bossen en zwemmeren. Ideaal om een actieve wandelvakantie af te wisselen met luieren aan het water.

Graubünden is het grootste kanton van Zwitersland en telt tot 1.000 bergtoppen, 150 dalen en 615 meren. De bekendste vakantieoorden zijn er St. Moritz, Davos Klosters, Arosa en Films Laax. Niet toevallig liggen daar dan ook de gezelligste zwemmeertjes.

Brigelser See – Surselva
Dit zwemmeertje meet 15 bij 35 meter en is anderhalve meter diep. Zonnepanelen verwarmen een kleuterbad. Na een zwempartijtje kun je zonnen op een mooie ligweide of je evenwicht testen in een speelwei. Er zijn barbecueplaatsen en in de kiosk koop je drankjes en snacks. Parkeren kan gratis op de voorziene parkeerplaats voor 200 auto’s.

Caumasee – Flims
Het bergdorp Flims is een bekende zomer- en wintervakantiebestemming. Na een bergwandeling of een excursie kan je ontspannen aan de Caumasee, een sprookjesachtig meer midden het Flimser bos. Vanop een drie meter hoge duikplank plons je in het turquoise water dat zijn warmte dankt aan onderaardse bronnen. Er zijn ligweiden, schilderachtige inhammetjes en een bad voor de kleinsten.

Strandbad Untersee Arosa

Strandbad Untersee Arosa

Strandbad Untersee Arosa
Het idyllische meer Untersee ligt op een hoogte van 1691 meter. Het strandbad is een favoriete trekpleister voor groot en klein, met een zandstrand, duikplanken, een kinderspeelplaats, een ruimte voor beach-volleybal, een verwarmd kinderbadje, bootjes om de huren, ligstoelen en zonneschermen. Voor culinaire specialiteiten kun je terecht in Restaurant Strandbad met zijn groot zonneterras.

Lai Barnagn – Savognin
Dit meertje, een van de warmste van de Alpen, ligt op 1200 meter hoogte. Hier is alles aanwezig om een hele dag te luieren: ligweides, een grote speelplaats, een restaurant, drie ligplatformen, een vlot en een ligmatras aan de oever. Genieten op hoog niveau.

Crestasee in Films/Trin

Crestasee in Films/Trin

Lej Marsch – St. Moritz
Ondanks de hoogte, 1813 meter, wordt het water tijdens de zomer tot 21 graden warm. Het meer ligt uit de wind, goed beschut tussen de bossen op vijf minuten wandelen van de Olympische skispringschans van St. Moritz. Het kleine strandje aan de noordoever en de picknickplaatsen trekken waterratten en zonnekloppers aan. Er is een dames- en een herenbad, twee 1 meter hoge duikplanken, een restaurant en een kiosk.

Crestasee – Films/Trin
De Crestasee is onbedorven en ongerept. Het meer met zijn blauwgroene water omringd door oeverbegroeiing en omgeven door een donkergroene bomenkrans behoort niet voor niets tot de beschermde natuurmonumenten van Graubünden. Het zwemmeertje en het restaurant-gasthaus liggen in het midden van een open plek in het bos. De Crestasee heeft een steiger en een zwemvlot. Door zijn ondiepe water, afgebakend van de diepere delen, is dit meertje zeer geschikt voor families met kleine kinderen.

Laaxersee

Laaxersee

Davos Munts – Val Lumnezia
Dit natuurlijke zwemmeertje ligt op ruim 1.300 m, beschut door de omliggende bergen met prachtige uitzichtpunten en voorzien van een restaurant en kinderspeelmogelijkheden. Het zwemmeer met peuterspeelbadje belooft puur avontuur: er zijn barbecueplaatsen en kamperen is toegestaan.

Laaxersee
‘Ils lags’ is Reto-Romaans voor ‘de meren’. Dit meer middenin het dorp heeft daarmee wezenlijk bijgedragen aan de naam van Laax. In de zomer belooft de Laaxersee, gelegen op 1.016 m boven de zeespiegel, verkoeling. Hier ligt ook een grote ligweide met bomen, een springkussen, een afgescheiden kinderbad, een zwemvlot midden in het meer, een kiosk en zelfs een kinderboerderij.

Foto’s: © Toerisme Graubünden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *