Zwemmen met varkens op Pig Island in de Bahamas

7 reistips die je dierenhart sneller doen slaan

Wie thuis een dierenvriend is, mag dat op reis ook steeds vaker zijn. Meer en meer reisagenten steken activiteiten met dieren in hun programma’s en dat verveelt allerminst. Deze tips helpen je alvast op weg naar een beestige vakantie.

Olifanten helpen verzorgen die je in Thailand

Olifanten helpen verzorgen die je in Thailand © Sakchai Ruankam

Slapen tussen olifanten
In het luxueuze tentenkamp van Four Seasons Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort in Thailand word je volledig ondergedompeld in de wereld van de olifant. Bij aankomst krijg je een traditionele outfit aangemeten en toont een professionele trainer je hoe je jouw toegewezen olifant leert luisteren en berijden. Vanuit je tent kun je ze ook zien baden in de rivier of eten op het land.

Olifanten in het weeshuis verzorgen
In Pinnawala aan de Ma Oya rivier in Sri Lanka ligt het olifantenweeshuis. Een plek waar gehandicapte en verstoten volwassen en baby olifanten worden opgevangen. Zij krijgen hier een beter leven en mogen ravotten op een land van 10 hectare groot. Verzorgers wassen en voeden de dieren verschillende keren per dag en met wat geluk mag je hen hierin helpen.

Het Atlantis the Palm hotel met waterpark Aquaventure

Het Atlantis the Palm hotel met waterpark Aquaventure © Binil Mathew

Slapen in een aquarium
Op 35 kilometer van de luchthaven van Dubai ligt het Atlantis the Palm hotel op ‘The Palm Jumeirah’ in de stad. Een luxeresort dat volledig in het teken staat van de verloren stad Atlantis. Je kan er verschillende grote aquaria met tropische vissen, haaien en dolfijnen bewonderen. Krijg je niet genoeg van de waterdieren? Dan boek je best de bijzondere ‘lost chambres suites’: een slaapkamer onder water die je een adembenemend beeld geeft op het onderwaterleven van de lagune.

Waterplezier tussen de haaien
In het bijzondere waterpark Aquaventure van het Atlantis the Palm hotel in Dubai mag je zelfs met dolfijnen zwemmen. Eén van de glijbanen gaat 75 meter stijl naar beneden, waarna je terecht komt in een glazen tunnel langs een lagune met haaien. Uitrusten kan langs de vele zwembaden of het grote zandstrand.

Schildpadden broeden hun eitjes uit op Costa Rica

Schildpadden broeden hun eitjes uit op Costa Rica © Juan Carlos Fonseca

De broedplaatsen van de schildpadden bezoeken
Wie naar het Spaanse eiland Costa Rica reist, slaat het 19.000 ha grote Nationale Park Tortuguero best niet over. Je kan er lagunen en waterwegen bevaren of de broedplaats van drie soorten schildpadden bezoeken op de stranden van Tortuguero. Van juli tot oktober gaan de drachtige vrouwtjes van de groene zeeschildpad hier aan land om hun eieren te leggen. Maar liefst honderd eitjes worden binnen een uur onder het zand begraven. Helaas overleeft maar een klein aantal de reis naar de zee.

Zonnekloppen tussen flamingo’s
Wie het strand wil delen met deze kleurrijke vogels is op Aruba aan het juiste adres. In het exclusieve Renaissance Aruba Resort, in het harte van de bruisende hoofdstad Oranjestad, kom je helemaal tot rust op de parelwitte stranden. Visitekaartje van het hotel is het private Renaisscance-eiland, net voor de kust van Aruba, dat enkel toegankelijk is voor de gasten. Het is op die stranden dat je volop kunt genieten van de aanwezigheid van de rooskleurige gevederde vrienden.

Zonnebaden tussen de flamingo's kan op Aruba

Zonnebaden tussen de flamingo’s kan op Aruba © Jaime Atria

Zwemmen tussen de dieren
Geen bestemming is te ver als je wil zwemmen met dieren. In Frans-Polynesië, meer bepaald op het eiland Moorea, krijg je de kans om tussen gigantische haai en pijlstaartroggen te vertoeven. Nog op de Franse eilanden kun je in Rurutu zwemmen tussen walvissen. Op Pig Island in de Bahamas, nemen, de naam zegt het al, varkens het hele strand over. En in onder meer Mauritius trek je je duikpak aan om met dolfijnen in het wild te zwemmen.

Coverfoto: © Professor

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *