De 5 mooiste stranden van Aruba

Exotisch Aruba spreekt tot de verbeelding met zijn parelwitte magische stranden, waaiende palmbomen en een azuurblauwe zee. Vooral haar bijzondere klimaat en grote variatie aan stranden maakt het verschil met andere eilanden in de Caraïben. Gelegen buiten de orkaanzone geniet je er het hele jaar van een stralende zon.

Aruba: Eagle Beach

Aruba: Eagle Beach

1. Eagle Beach: fotogenieke fofoti boom
Je kent ongetwijfeld het droombeeld van een strand: een azuurblauwe zee, parelwit zandstrand en daarop een vreemd ogende boom. De fofoti boom groeide uit tot hét symbool van Aruba en maakt van Eagle Beach prompt een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Gedurende een paar maanden per jaar is het de broedplaats voor schildpadden. Van het rustige Eagle Beach wandel je naadloos via het exclusieve Manchebo Beach over in Druif Beach, dat haast even ongerept en exotisch oogt als zijn bekendere broer.

Aruba: Baby Beach

Aruba: Baby Beach

2. Baby Beach: snorkelparadijs
Gek van snorkelen? Dan moet je absoluut een keertje naar Aruba’s Baby Beach. Het strand heeft de vorm van een halve maan en het water is er zeer ondiep. Er is een gemarkeerd snorkelgebied met prachtige koraalriffen en tal van tropische vissoorten. Heerlijk ontspannen doe je in één van de vele hutjes die schaduw en verkoeling bieden. Baby Beach ligt op 40 minuten rijden van de populaire hotels aan Palm Beach.

Aruba: Roger's Beach

Aruba: Roger’s Beach

3. Roger’s Beach: strand van de locals
Ondanks haar ligging – recht tegenover het populaire Baby Beach – is Roger’s Beach nog een stukje onontgonnen Aruba. Daarom is het strand vooral geliefd bij lokale Arubanen die hier hun vissersboot aanmeren of zelf genieten met een goed boek in de hand. De rust die je hier terugvindt is onbetaalbaar.

Aruba: Mangel Halto

Aruba: Mangel Halto © Júnior Braz

4. Mangel Halto: strand tussen de mangroven
Mangel Halto betekent letterlijk ‘hoge mangroven’ en daarmee weet je meteen wat het strand zo bijzonder maakt. Het afgelegen strand leent zich uitstekend voor een romantische picknick! Ook waterliefhebbers komen aan hun trekken op Mangel Halto. Het rif gaat tot een diepte van maar liefst 33 meter waardoor je als duiker makkelijk barracuda’s en octopussen spot. Snorkelaars leren er exotische vissoorten als papegaaivissen, doktersvissen, sponzen en anemonen (her)kennen.

Aruba: Palm Beach

Aruba: Palm Beach

5. Palm Beach: sun & fun in het bruisende centrum
Palm Beach is het kloppende hart van Aruba. Hier vind je niet alleen de grootste en meest luxueuze hotelzone terug, maar ook de meeste restaurants, bars en winkels. Watersporters kunnen hier naar hartenlust wildwatertochten maken of uitvaren met een zeilboot. ’s Avonds geniet je hier van een heerlijk (romantisch) diner met kaarslicht, voetjes in het zand en een ondergaande zon op de achtergrond. Wie nog wat energie over heeft danst de nacht tegemoet in één van de vele disco’s op Palm Beach.

Meer info: www.aruba.com

Foto’s: © PR Toerisme Aruba

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *