Charco Azul op El Hierro

De 7 knapste natuurlijke baden van de Canarische Eilanden

Geen enkele architect haalt het niveau van Moeder Natuur en net daarom behoren de Canarische Eilanden tot een van de mooiste outdoorspa’s ter wereld dankzij z’n talloze natuurlijke zoutwaterbaden. Wij selecteerden de 7 mooiste, een voor elk Spaans eiland.

Met zestig zijn ze, de zoutwaterbaden met kristalblauw water die verspreid liggen op de Canarische Eilanden. De meeste liggen op zeeniveau langs de kust, waar ze hun voordeel halen uit de open zee maar tegelijk worden afgeschermd. De zoutwaterbaden of charcos zoals de lokale bevolking ze noemt, zijn dankzij het gunstige klimaat het hele jaar door te bezoeken. Zet deze 7 alvast op je bucketlist.

Piscinas de Punta Mujeres op Lanzarote

Piscinas de Punta Mujeres op Lanzarote © SantiMB.Photos

1. Piscinas de Punta Mujeres op Lanzarote
Verschillende natuurlijke baden verspreid over een zone van twee kilometer in het noordoosten van Lanzarote maken Punta Mujeres tot de charco bij uitstek op het eiland. Het natuurlijke zwembad bevindt zich tegen de achtergrond van een vissersdorp, waar de traditionele witgekalkte huisjes een authentieke sfeer creëren. De trapjes en zones om te zonnebaden zijn de enige toevoegingen van de mens.

2. Aguas Verdes op Fuerteventura
Fuerteventura staat alom geprezen om zijn eindeloze goudstranden, maar de Aguas Verdes in Betancuria zijn pareltjes van een andere soort. Het gebied van ongeveer zes kilometer met her en der verspreide charcos en baaien is beslist een bezoekje waard voor iedereen die ver van de populaire zwemzones wil ontspannen.

3. Piscinas de Roque Prieto op Gran Canaria
De combinatie van ondiepe zones en zones tot wel drie meter diep maakt van
deze baden de perfecte plek om te ontspannen, in alle rust en ver van de massa. De rotsachtige bodem laat zich hier van zijn mooiste kant zien door het kristalheldere water, dat de Atlantische Oceaan voortdurend wegspoelt. Een uitzonderlijk landschap van uitgestrekte plantages van de bekende Canarische bananen vormen de omgeving van de zoutwaterbaden.

Charco del Viento op Tenerife

Charco del Viento op Tenerife © Eduardo Glez Duran


4. Charco del Viento op Tenerife

Dit is een van de vier natuurlijke zwembaden op het eiland Tenerife en meteen ook een van de mooiste, door het contrast tussen het turkooisblauwe water, de zandstroken en de rotsen met versteende lava. Handig om te weten: deze charco is eenvoudig te bereiken met de auto dankzij een parking langs de macadamweg.

Piscina Hermigua in La Gomera

Piscina Hermigua op La Gomera © ACC Photographer

5. Piscina Hermigua op La Gomera
Vier indrukwekkende pilaren van ongeveer 30 meter hoog flankeren het bad. Ze zijn afkomstig uit het oude overslagstation dat in het begin van de twintigste eeuw werd gebouwd om de bananen en tomaten van het eiland te exporteren. Wanneer de zee rustig is, biedt de nabijgelegen baai een knap uitzicht over de immense oceaan, spectaculaire zeebeddingen en duikzones. Bij een ruwe zee is een zwempartij – voor zover zwemmen dan mag – in dit afgeschermde bad naast de oceaan een aanrader.

Charco Azul op La Palma

Charco Azul op La Palma © ocpapam

6. Charco Azul op La Palma
Charco Azul op La Palma, een bad dat meer bekendheid kreeg na recente renovatiewerken wordt afgeschermd van de deining en biedt een andere, unieke manier om te genieten van de zee. In San Andrés y Sauces, een van de stadjes in het noorden van het eiland, kun je met het hele gezin genieten van zon en zee tegen de groene achtergrond van het nabijgelegen laurierbos.

Charco Azul op El Hierro

Charco Azul op El Hierro © Fabio Santana

7. Charco Azul op El Hierro
Dit natuurlijke bad met zijn helderblauwe kleur tegen een vulkanische achtergrond is een van de spectaculairste en populairste zwemzones op de kleinste telg van de Canarische Eilanden. Rotsen schermen de charco af van de oceaan, die de weergalmende dreun van de witte branding opvangen. Een plaatje om te fotograferen.

Coverfoto: © Fabio Santana

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *