4 adresjes voor een fietsweekend dichtbij

Van zodra de zon van de partij is, kruipen we massaal op de fiets. Even geen zin in een fietsroute rond de kerktoren, maar toch dicht bij huis? Logis zet 4 adresjes uit eigen land in de kijker waar fietstoeristen meer dan welkom zijn.

Logis, het grootste netwerk van onafhankelijke hoteliers in Europa, biedt 478 charmeadressen aan in de categorie ‘zin in fietsen’. 17 ervan bevinden zich in België en 6 in Luxemburg. Het label staat garant voor verschillende diensten voor fietsers. Zo beschikt elk adres over een gesloten fietsenstalling, waar je je fiets ook kunt schoonmaken. De hotelier stelt kaarten en routes ter beschikking voor zowel fietsers als mountainbikers en geeft tips en informatie zoals adressen voor fietsverhuur en –herstel.

In deze 4 adressen dichtbij kan je alvast terecht met de fiets voor een overnachting, weekend of langer verblijf.

1. Hostellerie Pannenhuis in Brugge
Gelegen op een steenworp afstand van het stadscentrum en op 5 minuten van de oude Brugse ‘Smedenpoort’. Deze vroegere notariswoning in Anglo-Normandische stijl ligt ideaal om het mythische traject van de Ronde van Vlaanderen te volgen. Zoals de naam aangeeft was dit het eerste huis in de streek met een pannendak. Het hotel telt 18 kamers, waarvan sommige over een balkon beschikken. De hoteliers zijn wielertoeristen en verhuren elektrische fietsen. Het restaurant biedt een Vlaamse, gastronomische keuken. ’s Winters is het er gezellig aan het haardvuur en ’s zomers geniet je op het terras van een prachtig uitzicht op de tuin. Vanaf 95 euro per nacht in een tweepersoonskamer.

2. Carpe Diem in Ouffet
Carpe Diem ligt in het hartje van de Luikse Condroz en is het ideale adres om het Land van Ourthe-Amblève te verkennen en het kleinste dorpje ter wereld te ontdekken. Want met enkele fietstrappen ben je al in Durbuy. Dit grote herenhuis in rode steen telt 11 eigentijdse, ruime kamers. Vooral de familiale sfeer valt bij de gasten in de smaak. De keuken werkt met verse seizoenproducten uit de streek. Vanaf 85 euro per nacht in een tweepersoonkamer.

3. Bütgenbacher Hof in Bütgenbach
Bütgenbacher Hof kun je het best vergelijken met een paradijselijk plekje in het hartje van de Hoge Venen. Fietsliefhebbers hebben er keuze te over tussen de wegen rond het meer, door de bossen, het RAVel-netwerk (180 km) en zelfs een spoorweg – de ‘Vennbahn’ – die een trage wegel is geworden. Naast een wellnessruimte, beschikt het hotel ook over een fitnesscenter met binnenzwembad, een wintertuin en een terras. Bütgenbacher Hof telt 29 kamers en suites en 5 kamers in het bijgebouw. Het restaurant is stijlvol ingericht en serveert gastronomische gerechten op basis van seizoenproducten. Vanaf 110 euro per nacht in een tweepersoonskamer.

4. Gourmet & Relax de la Sûre – Restaurant “Comte Godefroy” in Esch-Sur-Sûre
Het pittoreske dorpje Esch-sur-Sûre ligt verscholen tussen de groene heuvels in het Natuurpark van de Boven-Sûre en wordt omringd door de rivier Sûre. Hotel Gourmet & Relax de la Sûre met zijn restaurant ‘Comte Godefroy’ ligt aan de voet van het oudste fort van Luxemburg en vormt een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Je hoeft alleen nog op een van de mountainbikes te springen die ter plaatse worden verhuurd. Dit familiehotel herbergt 23 kamers, waarvan sommige met een bubbelbad zijn uitgerust. Het hotel beschikt bovendien over een wellnessruimte, een kunstgalerij en een schitterend terras aan de voet van de ruïnes. Het restaurant serveert Franse en streekgerechten. Vanaf 79 euro per nacht in een tweepersoonskamer.

Foto: © Hostellerie Pannenhuis

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *