3x tuinen kijken in Duitsland

De lente is in het land en dus staat de natuur terug in bloei. In Duitsland, waar tuinen en parken thuis zijn, worden elk jaar tuinententoonstellingen georganiseerd waarbij bloemen en hovenierskunst centraal staan. Dit jaar versieren 3 zogenaamde Landesgartenschauen het programma.

Beierse planten en bloemen in Bayreuth
Het Landesgartenschaupark Wilhelminenaue in het Oberfränkische Bayreuth organiseert de Beierse tuinententoonstelling met als motto ‘Muziek voor de ogen’. Bezoek een van de talloze evenementen of geniet gewoon van een ontspannen wandeling in het groen. Als je daar nog niet genoeg planten hebt gezien, liggen de natuurparken Fichtelgebergte en Fränkische Schweiz direct om de hoek. Nog tijd over? Bezoek dan zeker het grootste opera- en concertgebouw van Duitsland Festspielhaus en wandel rond in het Altes en Neues Schloss Eremitage, een indrukwekkende combinatie van een park en verschillende gebouwen uit de 18de eeuw. Meer info: www.landesgartenschau2016.de

‘Eén worden met de natuur’ in Eutin
In het hoge noorden, niet ver van de Oostzeekust, is een tuinentententoonstelling in het historische stadje Eutin te bewonderen onder het motto ‘één worden met de natuur’. Ongeveer 2.000 evenementen rondom de thema’s natuur, landschap, milieu, cultuur en sport en spel gaan er door. Bijzonder is dat de bezoekers niet alleen op het land, maar ook vanaf een meer de Landesgartenschau kunnen zien. Je kan namelijk het water oversteken met een elektrisch aangedreven shuttleboot. Diverse meren, vooral populair bij kanoërs, en bossen van het natuurpark Holsteinische Schweiz omringen Eutin. Meer info: www.eutin-2016.de

Bloemenpracht langs de Limes
In het Zuid-Duitse Öhringen, in de buurt van Heilbronn, vind je een betoverende hoftuin in Baden-Württemberg. De tuintentoonstelling vormt de verbinding tussen die historische hoftuin en een eigentijds park aan de rivier Limes. Hier komen de geschiedenis en de moderne tijd met elkaar in contact. Het thema dit jaar is ‘De Limes bloeit op’: een prachtig vormgegeven 450 meter lange heg symboliseert het onderaardse deel van het UNESCO-Werelderfgoed de Obergermanisch-Raetische Limes, een archeologisch bodemmonument. Meer info: www.laga2016.de

Alle tentoonstellingen lopen van april tot begin oktober. Tickets zijn online of ter plaatse verkrijgbaar.

Foto: © Thomas Schroeder

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *