De 20 meest angstaanjagende wandelbruggen

Hoog en droog bengelen ze, tussen twee bergtoppen, tegen de rotsen of loodrecht geplant in de grond. Hangbruggen vind je overal ter wereld in alle vormen en maten, maar of je er steeds over durft is een andere vraag.

Hangbrug in Bohol, Filippijnen: in het Filipijnse eiland Bohol vind je mooie stranden, de Chocolate Hills, 1268 unieke gelijkvormige heuvels die in het droge seizoen bruin kleuren, het zeldzame miniaapje de Tarsier en knappe koraalriffen. Deze gevlochten hangbrug over de Loboc rivier kom je er ook tegen. Deze hangbrug in Bohol is eigenlijk gemaakt van metaal, maar heeft een bamboelaag om het meer authentiek te laten lijken. Het hangt 24 meter boven de rivier. © Michael Gerard Ceralde

Hangbrug in Bohol, Filippijnen: in het Filipijnse eiland Bohol vind je mooie stranden, de Chocolate Hills, 1268 unieke gelijkvormige heuvels die in het droge seizoen bruin kleuren, het zeldzame miniaapje de Tarsier en knappe koraalriffen. Deze gevlochten hangbrug over de Loboc rivier kom je er ook tegen. Deze hangbrug in Bohol is eigenlijk gemaakt van metaal, maar heeft een bamboelaag om het meer authentiek te laten lijken. Het hangt 24 meter boven de rivier. © Michael Gerard Ceralde

U Bein brug, Myanmar: deze houten brug is bijna 150 jaar oud en een van de meest gefotografeerde dingen in Myanmar. Ze is 1,2 km lang en daarmee de langste teakhouten brug ter wereld. De brug loopt over het Taungthmanmeer en kreeg de naam van de burgemeester die het liet bouwen. 's Avonds flaneert de plaatselijke bevolking er op en verkopen de wachthuisjes op de brug van alles en nog wat. © Sergey Laybold

U Bein brug, Myanmar: deze houten brug is bijna 150 jaar oud en een van de meest gefotografeerde dingen in Myanmar. Ze is 1,2 km lang en daarmee de langste teakhouten brug ter wereld. De brug loopt over het Taungthmanmeer en kreeg de naam van de burgemeester die het liet bouwen. 's Avonds flaneert de plaatselijke bevolking er op en verkopen de wachthuisjes op de brug van alles en nog wat. © Sergey Laybold

Trift hangbrug in Gadmen, Zwitserland: door de snelle opwarming van het klimaat smolt de Triftgletsjer sneller en kon je er niet meer al wandelend over lopen. Vandaar werd in 2009 deze 170 meter lange burg, tevens de langste voetgangersbrug in de Alpen gemaakt naar een Nepalees ontwerp. De brug bereiken kan enkel met een kabelbaan of een wandeling van anderhalf uur. Eenmaal daar, steek je het gletsjermeer over op 100 meter hoogte. © jhribarfoto

Trift hangbrug in Gadmen, Zwitserland: door de snelle opwarming van het klimaat smolt de Triftgletsjer sneller en kon je er niet meer al wandelend over lopen. Vandaar werd in 2009 deze 170 meter lange burg, tevens de langste voetgangersbrug in de Alpen gemaakt naar een Nepalees ontwerp. De brug bereiken kan enkel met een kabelbaan of een wandeling van anderhalf uur. Eenmaal daar, steek je het gletsjermeer over op 100 meter hoogte. © jhribarfoto

Hangbrug in Thenmala, India: Thenmala is een goed geconserveerd bosgebied in het Kollam District aan de voet van het westelijke Ghatgebergte. De 400 meter lange hangbrug over de Kallada rivier werd gebouwd in 1877 en is de enige van zijn soort in het zuiden van India. © Creative Commons

Hangbrug in Thenmala, India: Thenmala is een goed geconserveerd bosgebied in het Kollam District aan de voet van het westelijke Ghatgebergte. De 400 meter lange hangbrug over de Kallada rivier werd gebouwd in 1877 en is de enige van zijn soort in het zuiden van India. © Creative Commons

SkyBridge in Sotsji, Rusland: de langste voetgangersbrug in Rusland meet bijna 1 kilometer en kan maar liefst 30.000 mensen tegelijkertijd dragen. Ze strekt zich uit over de Krasnaya Polyana vallei. Als erover wandelen niet genoeg spanning met zich meebrengt, kun je er ook van bungeejumpen of ziplijnen. © Nikolaj Bizyukov

SkyBridge in Sotsji, Rusland: de langste voetgangersbrug in Rusland meet bijna 1 kilometer en kan maar liefst 30.000 mensen tegelijkertijd dragen. Ze strekt zich uit over de Krasnaya Polyana vallei. Als erover wandelen niet genoeg spanning met zich meebrengt, kun je er ook van bungeejumpen of ziplijnen. © Nikolaj Bizyukov

Shaharah brug in Yemen: het dorp Shaharah ligt op een berg op een hoogte van 2.600 meter en kan bereikt worden via verschillende uitdagende paden. De Shaharah brug, gebouwd aan het begin van de 17e eeuw, beschermt het dorp tegen Turkse indringers. Volgens een eeuwenoude legende zouden de inwoners de brug binnen een paar minuten kunnen afzetten. Eenmaal boven krijg je een mooi uitzicht over de vallei. © Alfio Cioffi

Shaharah brug in Yemen: het dorp Shaharah ligt op een berg op een hoogte van 2.600 meter en kan bereikt worden via verschillende uitdagende paden. De Shaharah brug, gebouwd aan het begin van de 17e eeuw, beschermt het dorp tegen Turkse indringers. Volgens een eeuwenoude legende zouden de inwoners de brug binnen een paar minuten kunnen afzetten. Eenmaal boven krijg je een mooi uitzicht over de vallei. © Alfio Cioffi

Selvatura-hangbruggen, Costa Rica: het Cloud Forest Reserve in Monteverde is een van 's werelds meest complexe ecosystemen. De nevelwouden van Monteverde bewaren zo’n honderden soorten planten en dieren, zelfs bedreigde soorten komen hier nog voor. Een wandeling leidt je langs de bekende Selvatura-hangbruggen, de langste hangbruggen van Costa Rica. Samen hebben ze maar liefst een lengte van 3 km en elke hangbrug kan tot 80 mensen dragen. © Speed of Life Tours

Selvatura-hangbruggen, Costa Rica: het Cloud Forest Reserve in Monteverde is een van 's werelds meest complexe ecosystemen. De nevelwouden van Monteverde bewaren zo’n honderden soorten planten en dieren, zelfs bedreigde soorten komen hier nog voor. Een wandeling leidt je langs de bekende Selvatura-hangbruggen, de langste hangbruggen van Costa Rica. Samen hebben ze maar liefst een lengte van 3 km en elke hangbrug kan tot 80 mensen dragen. © Speed of Life Tours

Royal Gorge Bridge, Colorado, VS: de Royal Gorge Bridge, de hangbrug over de Arkansas, stond bekend als de hoogste hangbrug ter wereld tot 2003. Het brugdek ligt op ongeveer 321 meter boven de rivier en verbindt de twee kanten van een kloof waarin de rivier stroomt en waardoor ook de Rio Grande spoorweg loopt. De brug is een toeristische attractie waar je ook kan bungeejumpen en het Royal Gorge Park in de buurt bezoeken. © sbbn

Royal Gorge Bridge, Colorado, VS: de Royal Gorge Bridge, de hangbrug over de Arkansas, stond bekend als de hoogste hangbrug ter wereld tot 2003. Het brugdek ligt op ongeveer 321 meter boven de rivier en verbindt de twee kanten van een kloof waarin de rivier stroomt en waardoor ook de Rio Grande spoorweg loopt. De brug is een toeristische attractie waar je ook kan bungeejumpen en het Royal Gorge Park in de buurt bezoeken. © sbbn

Q’eswachaka brug in Peru: deze handgemaakte brug is 27 meter lang en hangt op een hoogte van 16 meter boven Apurimac river. Elk jaar wordt de burg herbouwd waardoor een Inca traditie in leven blijft. De structuur bestaat uit ichu gras, ook wel sterk stro genoemd. De brug vormt de enige manier waarop kolonisten de rivieren in hun tijd konden oversteken en maakte deel uit van een netwerk van bruggen in de regio Cuzco. Nu is het Peruviaanse erfgoed de enige in zijn soort. © Andrew Dare Photography

Q’eswachaka brug in Peru: deze handgemaakte brug is 27 meter lang en hangt op een hoogte van 16 meter boven Apurimac river. Elk jaar wordt de burg herbouwd waardoor een Inca traditie in leven blijft. De structuur bestaat uit ichu gras, ook wel sterk stro genoemd. De brug vormt de enige manier waarop kolonisten de rivieren in hun tijd konden oversteken en maakte deel uit van een netwerk van bruggen in de regio Cuzco. Nu is het Peruviaanse erfgoed de enige in zijn soort. © Andrew Dare Photography

Puente de Ojuela, Mexico: dit 100 meter hoge houten en krakende gevaarte brengt je naar een spookdorp aan de overkant. Ojuela is een oud mijnbouwgebied waar ruïnes staan van de meeste gebouwen en structuren. Alleen de brug staat er nog recht en is te bezoeken. Het oorspronkelijke ontwerp komt van de Roebling broers, die ook de Brooklyn Bridge bedacht hebben. © Teddy Eduardo Iglesias

Puente de Ojuela, Mexico: dit 100 meter hoge houten en krakende gevaarte brengt je naar een spookdorp aan de overkant. Ojuela is een oud mijnbouwgebied waar ruïnes staan van de meeste gebouwen en structuren. Alleen de brug staat er nog recht en is te bezoeken. Het oorspronkelijke ontwerp komt van de Roebling broers, die ook de Brooklyn Bridge bedacht hebben. © Teddy Eduardo Iglesias

Plan de l'Aiguilles, Frankrijk: deze brug, op 2.310 meter hoogte, verbindt de noordelijke piek met de centrale piek in het Mont Blancmassief in Chamonix. De overgang ligt aan de Aiguille du Midi, een bergtop van 3.842 meter. Behoorlijk hoog allemaal, maar je hebt er wel een schitterend panoramazicht op het bergmassief en bij goed weer kan je zelfs in de verte de Matterhorn zien. De brug bereik je alleen via een kabelbaan. © Davit Khutsishvili

Plan de l'Aiguilles, Frankrijk: deze brug, op 2.310 meter hoogte, verbindt de noordelijke piek met de centrale piek in het Mont Blancmassief in Chamonix. De overgang ligt aan de Aiguille du Midi, een bergtop van 3.842 meter. Behoorlijk hoog allemaal, maar je hebt er wel een schitterend panoramazicht op het bergmassief en bij goed weer kan je zelfs in de verte de Matterhorn zien. De brug bereik je alleen via een kabelbaan. © Davit Khutsishvili

Peak Walk, Zwitserse Alpen: de eerste hangbrug ter wereld tussen twee bergtoppen, de View Point piek en de Scex Rouge piek. Ze is aangelegd op Glacier 3000 in het Zwitserse Berner Oberland. Het ding is ongeveer 70 centimeter breed, 107 meter lang maar hangt wel 3.000 meter hoog. © Klemens Baumgartner

Peak Walk, Zwitserse Alpen: de eerste hangbrug ter wereld tussen twee bergtoppen, de View Point piek en de Scex Rouge piek. Ze is aangelegd op Glacier 3000 in het Zwitserse Berner Oberland. Het ding is ongeveer 70 centimeter breed, 107 meter lang maar hangt wel 3.000 meter hoog. © Klemens Baumgartner

Lapinsalmi hangbrug in Repovesi National Park, Finland: deze brug hangt in natuurpark Repovesi in het Finse Valkeala. In de winter kun je nog over het ijs lopen, maar in de zomer moet je via bruggetjes naar de overkant. © Antti-Jussi Liikala

Lapinsalmi hangbrug in Repovesi National Park, Finland: deze brug hangt in natuurpark Repovesi in het Finse Valkeala. In de winter kun je nog over het ijs lopen, maar in de zomer moet je via bruggetjes naar de overkant. © Antti-Jussi Liikala

Langkawi Sky Bridge in Malesië: een angstaanjagende brug met een bocht op 700 meter boven de zeespiegel. Durf je toch nog om je heen te kijken? Dan heb je een mooi uitzicht over de Andamanzee en het Tarutao-eiland in Thailand. Deze unieke brug wordt maar op één plek ondersteund en strekt zich 125 meter uit over het gebied. © David Rájecký

Langkawi Sky Bridge in Malesië: een angstaanjagende brug met een bocht op 700 meter boven de zeespiegel. Durf je toch nog om je heen te kijken? Dan heb je een mooi uitzicht over de Andamanzee en het Tarutao-eiland in Thailand. Deze unieke brug wordt maar op één plek ondersteund en strekt zich 125 meter uit over het gebied. © David Rájecký

De brug van Konitsa in het Vikos Aoos National Park, Griekenland: een van de grootste bruggen uit de Balkan met haar 20 meter hoogte en 40 meter lengte. In de zomer kan je onder de brug lopen waar in de winter de rivier stroomt. Rechtsonder de brug hangt een bel. Als die door de wind zou gaan rinkelen is het volgens oude gezegden niet veilig om eroverheen te lopen. © Dora Artemiadi

De brug van Konitsa in het Vikos Aoos National Park, Griekenland: een van de grootste bruggen uit de Balkan met haar 20 meter hoogte en 40 meter lengte. In de zomer kan je onder de brug lopen waar in de winter de rivier stroomt. Rechtsonder de brug hangt een bel. Als die door de wind zou gaan rinkelen is het volgens oude gezegden niet veilig om eroverheen te lopen. © Dora Artemiadi

Hussaini brug, aan Borit Lake, Pakistan: ze hangt wel niet boven een ravijn, maar dat maakt deze brug daarom niet minder eng. De dubieuze stevigheid maakt de kans groot dat je er van af dondert en in het water terecht komt. Helaas is het de enige manier om aan de overkant van het meer te geraken. Wie er omheen wilt, is gemakkelijk zo’n vier uur onderweg. © Herbert Wong

Hussaini brug, aan Borit Lake, Pakistan: ze hangt wel niet boven een ravijn, maar dat maakt deze brug daarom niet minder eng. De dubieuze stevigheid maakt de kans groot dat je er van af dondert en in het water terecht komt. Helaas is het de enige manier om aan de overkant van het meer te geraken. Wie er omheen wilt, is gemakkelijk zo’n vier uur onderweg. © Herbert Wong

Hangbrug van Ghasa in Nepal: Nepal heeft een ruig berggebied met weinig steden of dorpen. Een groot deel van de inwoners van dit gebied zijn nomaden die rondtrekken. Af en toe kom je wel eens een brug als deze tegen die speciaal werd gebouwd om kuddes dieren makkelijker over te laten steken. Onder andere ezels, koeien en geiten maken de oversteek. © Anita Niza

Hangbrug van Ghasa in Nepal: Nepal heeft een ruig berggebied met weinig steden of dorpen. Een groot deel van de inwoners van dit gebied zijn nomaden die rondtrekken. Af en toe kom je wel eens een brug als deze tegen die speciaal werd gebouwd om kuddes dieren makkelijker over te laten steken. Onder andere ezels, koeien en geiten maken de oversteek. © Anita Niza

Drake Bay, Costa Rica: in het zuidoosten van Costa Rica vind je de afgelegen Drake Bay, een kleine baai langs de noordwestkust van het schiereiland Osa. Sinds Sir Francis Drake in maart 1579 deze kleine beschutte baai aandeed tijdens zijn tocht rond de wereld is er hier weinig veranderd. Liefhebbers van een actieve vakantie komen hier zeker aan hun trekken. Al blijft het toch oppassen geblazen op deze gammele hangbrug. © Leslie Abram

Drake Bay, Costa Rica: in het zuidoosten van Costa Rica vind je de afgelegen Drake Bay, een kleine baai langs de noordwestkust van het schiereiland Osa. Sinds Sir Francis Drake in maart 1579 deze kleine beschutte baai aandeed tijdens zijn tocht rond de wereld is er hier weinig veranderd. Liefhebbers van een actieve vakantie komen hier zeker aan hun trekken. Al blijft het toch oppassen geblazen op deze gammele hangbrug. © Leslie Abram

Carrick-a-Rede Rope Bridge, Noord-Ierland: deze brug verbindt het vasteland met het kleine eilandje Carrick-a-Rede. Ze hangt zo’n 30 meter boven de zee te wiebelen, maar het uitzicht is er adembenemend. De brug, gebouwd in 2000, werd tijdens het zalmseizoen voornamelijk gebruikt door vissers, nu alleen nog maar door toeristen. Die keren vaak liever met de boot terug naar het vasteland, misschien omdat de brug maar 8 mensen tegelijk kan dragen. © Simon Guist

Carrick-a-Rede Rope Bridge, Noord-Ierland: deze brug verbindt het vasteland met het kleine eilandje Carrick-a-Rede. Ze hangt zo’n 30 meter boven de zee te wiebelen, maar het uitzicht is er adembenemend. De brug, gebouwd in 2000, werd tijdens het zalmseizoen voornamelijk gebruikt door vissers, nu alleen nog maar door toeristen. Die keren vaak liever met de boot terug naar het vasteland, misschien omdat de brug maar 8 mensen tegelijk kan dragen. © Simon Guist

Capilano hangbrug in Canada: een van dé attracties in Vancouver. De brug, gebouwd in 1889, hangt op 70 meter hoogte vast aan een paar stokoude bomen boven de Capilano rivier. Wie over het 137 lange gevaarte wandelt, zou elk zuchtje wind voelen. Er even op blijven staan en kijken naar de bossen en bergen rond Vancouver is dan wel weer een onvergetelijke ervaring. © Richard Thrasher

Capilano hangbrug in Canada: een van dé attracties in Vancouver. De brug, gebouwd in 1889, hangt op 70 meter hoogte vast aan een paar stokoude bomen boven de Capilano rivier. Wie over het 137 lange gevaarte wandelt, zou elk zuchtje wind voelen. Er even op blijven staan en kijken naar de bossen en bergen rond Vancouver is dan wel weer een onvergetelijke ervaring. © Richard Thrasher

Hangbrug in Bohol, Filippijnen: in het Filipijnse eiland Bohol vind je mooie stranden, de Chocolate Hills, 1268 unieke gelijkvormige heuvels die in het droge seizoen bruin kleuren, het zeldzame miniaapje de Tarsier en knappe koraalriffen. Deze gevlochten hangbrug over de Loboc rivier kom je er ook tegen. Deze hangbrug in Bohol is eigenlijk gemaakt van metaal, maar heeft een bamboelaag om het meer authentiek te laten lijken. Het hangt 24 meter boven de rivier. © Michael Gerard Ceralde U Bein brug, Myanmar: deze houten brug is bijna 150 jaar oud en een van de meest gefotografeerde dingen in Myanmar. Ze is 1,2 km lang en daarmee de langste teakhouten brug ter wereld. De brug loopt over het Taungthmanmeer en kreeg de naam van de burgemeester die het liet bouwen. 's Avonds flaneert de plaatselijke bevolking er op en verkopen de wachthuisjes op de brug van alles en nog wat. © Sergey Laybold Trift hangbrug in Gadmen, Zwitserland: door de snelle opwarming van het klimaat smolt de Triftgletsjer sneller en kon je er niet meer al wandelend over lopen. Vandaar werd in 2009 deze 170 meter lange burg, tevens de langste voetgangersbrug in de Alpen gemaakt naar een Nepalees ontwerp. De brug bereiken kan enkel met een kabelbaan of een wandeling van anderhalf uur. Eenmaal daar, steek je het gletsjermeer over op 100 meter hoogte. © jhribarfoto Hangbrug in Thenmala, India: Thenmala is een goed geconserveerd bosgebied in het Kollam District aan de voet van het westelijke Ghatgebergte. De 400 meter lange hangbrug over de Kallada rivier werd gebouwd in 1877 en is de enige van zijn soort in het zuiden van India. © Creative Commons SkyBridge in Sotsji, Rusland: de langste voetgangersbrug in Rusland meet bijna 1 kilometer en kan maar liefst 30.000 mensen tegelijkertijd dragen. Ze strekt zich uit over de Krasnaya Polyana vallei. Als erover wandelen niet genoeg spanning met zich meebrengt, kun je er ook van bungeejumpen of ziplijnen. © Nikolaj Bizyukov Shaharah brug in Yemen: het dorp Shaharah ligt op een berg op een hoogte van 2.600 meter en kan bereikt worden via verschillende uitdagende paden. De Shaharah brug, gebouwd aan het begin van de 17e eeuw, beschermt het dorp tegen Turkse indringers. Volgens een eeuwenoude legende zouden de inwoners de brug binnen een paar minuten kunnen afzetten. Eenmaal boven krijg je een mooi uitzicht over de vallei. © Alfio Cioffi Selvatura-hangbruggen, Costa Rica: het Cloud Forest Reserve in Monteverde is een van 's werelds meest complexe ecosystemen. De nevelwouden van Monteverde bewaren zo’n honderden soorten planten en dieren, zelfs bedreigde soorten komen hier nog voor. Een wandeling leidt je langs de bekende Selvatura-hangbruggen, de langste hangbruggen van Costa Rica. Samen hebben ze maar liefst een lengte van 3 km en elke hangbrug kan tot 80 mensen dragen. © Speed of Life Tours Royal Gorge Bridge, Colorado, VS: de Royal Gorge Bridge, de hangbrug over de Arkansas, stond bekend als de hoogste hangbrug ter wereld tot 2003. Het brugdek ligt op ongeveer 321 meter boven de rivier en verbindt de twee kanten van een kloof waarin de rivier stroomt en waardoor ook de Rio Grande spoorweg loopt. De brug is een toeristische attractie waar je ook kan bungeejumpen en het Royal Gorge Park in de buurt bezoeken. © sbbn Q’eswachaka brug in Peru: deze handgemaakte brug is 27 meter lang en hangt op een hoogte van 16 meter boven Apurimac river. Elk jaar wordt de burg herbouwd waardoor een Inca traditie in leven blijft. De structuur bestaat uit ichu gras, ook wel sterk stro genoemd. De brug vormt de enige manier waarop kolonisten de rivieren in hun tijd konden oversteken en maakte deel uit van een netwerk van bruggen in de regio Cuzco. Nu is het Peruviaanse erfgoed de enige in zijn soort. © Andrew Dare Photography Puente de Ojuela, Mexico: dit 100 meter hoge houten en krakende gevaarte brengt je naar een spookdorp aan de overkant. Ojuela is een oud mijnbouwgebied waar ruïnes staan van de meeste gebouwen en structuren. Alleen de brug staat er nog recht en is te bezoeken. Het oorspronkelijke ontwerp komt van de Roebling broers, die ook de Brooklyn Bridge bedacht hebben. © Teddy Eduardo Iglesias Plan de l'Aiguilles, Frankrijk: deze brug, op 2.310 meter hoogte, verbindt de noordelijke piek met de centrale piek in het Mont Blancmassief in Chamonix. De overgang ligt aan de Aiguille du Midi, een bergtop van 3.842 meter. Behoorlijk hoog allemaal, maar je hebt er wel een schitterend panoramazicht op het bergmassief en bij goed weer kan je zelfs in de verte de Matterhorn zien. De brug bereik je alleen via een kabelbaan. © Davit Khutsishvili Peak Walk, Zwitserse Alpen: de eerste hangbrug ter wereld tussen twee bergtoppen, de View Point piek en de Scex Rouge piek. Ze is aangelegd op Glacier 3000 in het Zwitserse Berner Oberland. Het ding is ongeveer 70 centimeter breed, 107 meter lang maar hangt wel 3.000 meter hoog. © Klemens Baumgartner Lapinsalmi hangbrug in Repovesi National Park, Finland: deze brug hangt in natuurpark Repovesi in het Finse Valkeala. In de winter kun je nog over het ijs lopen, maar in de zomer moet je via bruggetjes naar de overkant. © Antti-Jussi Liikala Langkawi Sky Bridge in Malesië: een angstaanjagende brug met een bocht op 700 meter boven de zeespiegel. Durf je toch nog om je heen te kijken? Dan heb je een mooi uitzicht over de Andamanzee en het Tarutao-eiland in Thailand. Deze unieke brug wordt maar op één plek ondersteund en strekt zich 125 meter uit over het gebied. © David Rájecký De brug van Konitsa in het Vikos Aoos National Park, Griekenland: een van de grootste bruggen uit de Balkan met haar 20 meter hoogte en 40 meter lengte. In de zomer kan je onder de brug lopen waar in de winter de rivier stroomt. Rechtsonder de brug hangt een bel. Als die door de wind zou gaan rinkelen is het volgens oude gezegden niet veilig om eroverheen te lopen. © Dora Artemiadi Hussaini brug, aan Borit Lake, Pakistan: ze hangt wel niet boven een ravijn, maar dat maakt deze brug daarom niet minder eng. De dubieuze stevigheid maakt de kans groot dat je er van af dondert en in het water terecht komt. Helaas is het de enige manier om aan de overkant van het meer te geraken. Wie er omheen wilt, is gemakkelijk zo’n vier uur onderweg. © Herbert Wong Hangbrug van Ghasa in Nepal: Nepal heeft een ruig berggebied met weinig steden of dorpen. Een groot deel van de inwoners van dit gebied zijn nomaden die rondtrekken. Af en toe kom je wel eens een brug als deze tegen die speciaal werd gebouwd om kuddes dieren makkelijker over te laten steken. Onder andere ezels, koeien en geiten maken de oversteek. © Anita Niza Drake Bay, Costa Rica: in het zuidoosten van Costa Rica vind je de afgelegen Drake Bay, een kleine baai langs de noordwestkust van het schiereiland Osa. Sinds Sir Francis Drake in maart 1579 deze kleine beschutte baai aandeed tijdens zijn tocht rond de wereld is er hier weinig veranderd. Liefhebbers van een actieve vakantie komen hier zeker aan hun trekken. Al blijft het toch oppassen geblazen op deze gammele hangbrug. © Leslie Abram Carrick-a-Rede Rope Bridge, Noord-Ierland: deze brug verbindt het vasteland met het kleine eilandje Carrick-a-Rede. Ze hangt zo’n 30 meter boven de zee te wiebelen, maar het uitzicht is er adembenemend. De brug, gebouwd in 2000, werd tijdens het zalmseizoen voornamelijk gebruikt door vissers, nu alleen nog maar door toeristen. Die keren vaak liever met de boot terug naar het vasteland, misschien omdat de brug maar 8 mensen tegelijk kan dragen. © Simon Guist Capilano hangbrug in Canada: een van dé attracties in Vancouver. De brug, gebouwd in 1889, hangt op 70 meter hoogte vast aan een paar stokoude bomen boven de Capilano rivier. Wie over het 137 lange gevaarte wandelt, zou elk zuchtje wind voelen. Er even op blijven staan en kijken naar de bossen en bergen rond Vancouver is dan wel weer een onvergetelijke ervaring. © Richard Thrasher

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “De 20 meest angstaanjagende wandelbruggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *