Zwitserland gaat voor zomer vol kunst

Wie deze zomer richting Zwitserland trekt, wordt verwend met een aantal kunstzinnige nieuwigheden. Vooral Zürich staat in de kijker.

Manifesta 11 in Zürich
Van 11 juni tot en met 18 september gaat in Zürich de kunstbiënnale Manifesta door. Niet toevallig start dit tweejaarlijkse evenement, dat hedendaagse beeldende kunst centraal zet, dit jaar in Zürich. Hier begon honderd jaar eerder de culturele beweging ‘Dada’, ook wel dadaïsme genoemd. Heel toepasselijk duurt de elfde editie van Manifesta 100 dagen. Verschillende musea organiseren tentoonstellingen in het teken van de kunstbiënnale en ook de publieke ruimte van de stad krijgt een artistiekere uitstraling.

Kunstmuseum Basel vernieuwt
Een van de belangrijkste culturele trekpleisters in Basel stoomt zich dit voorjaar klaar om volledig vernieuwd de zomer in te gaan. Op 17 en 18 april vindt de feestelijke opening plaats waar het gerenoveerde hoofdgebouw van architectenduo Christ & Gantenbein uit de doeken wordt gedaan. Op 19 april gaat de gloednieuwe tentoonstelling ‘Sculpture on the Move 1946-2016’ van start, met werken van onder meer Alberto Giacometti, Hans Arp en Pablo Picasso.

De levenswerken van Charlie Chaplin
Le Manoir in Vevey, Charlie Chaplins voormalige woning waar hij zijn laatste 25 levensjaren doorbracht met zijn vierde vrouw Oona O’Neill en hun kinderen, vormt vanaf dit voorjaar het decor van het Charlie Chaplin Museum. De Engelsman vervulde in zijn leven veel rollen, van artiest, acteur, regisseur tot componist en komiek, die stuk voor stuk het museum waard zijn. De nieuwe expositiehal toont een interactieve voorstelling van zijn volledige werk.

Zürich scoort
Onlangs opende in Zürich het FIFA World Football Museum. Het nieuwe museum, in totaal zo’n 3.500 m² groot met 3 verdiepingen, vertelt waarom voetbal er blijft in slagen mensen wereldwijd te inspireren. Aan vervelen kom je hier niet toe dankzij de grootste collectie voetbalboeken ter wereld, een eregalerij, driedimensionale weergaves, interactieve spelletjes en verschillende tentoonstellingen.

Foto: © Kanton Basel-Stadt

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *