Zo pakken mannen en vrouwen hun koffer in

Hoewel we vaak samen op reis gaan, gaan mannen toch anders gepakt en gezakt dan vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer meenemen omdat ze zich beter organiseren. En mannen? Die proppen nog van alles op het laatste moment in de handbagage.

Around The Globe ondervraagde hun mannelijke en vrouwelijke lezers over hun inpakgedrag als ze op vakantie vertrekken. De resultaten bevestigen de clichés, met af en toe een uitzondering op de regel.

20 kg versus 15 kg
Vrouwen zullen vaker te kampen hebben met een zwaardere koffer dan mannen. Zij nemen namelijk voor een reis van vier weken meer outfits mee dan hun mannelijke reispartner. Bijna de helft (47 procent) duwt tot 7 verschillende setjes kleding in de bagage, terwijl slechts 1 op 3 (28 procent) van de mannen het houdt bij 5 outfits.

Badkleding
Die trend zet zich verder in de selectie van badkleding. 54 procent van alle ondervraagden neemt één stuk mee en 35 procent twee waarvan 1 op 4 een vrouw is en 1 op 10 een man. Slechts 7 procent van de ondervraagden neemt 3 zwemoutfits mee, zo goed als allemaal vrouwen.

Meer handbagage voor de man
Opmerkelijk is wel dat mannen aangeven meer handbagage mee te nemen. Wellicht omdat ze op het laatste moment nog van alles bedenken om mee te nemen. En dat is niet onmogelijk omdat vrouwen aangeven zich meer bezig te houden met de voorbereiding van de reis, een verhouding van 60 procent vrouwen tegenover 40 procent mannen.

Meer elektronica voor vrouwen
Dat het merendeel van de vrouwen (76 procent) extra schoenen meeneemt op reis, hoeft niet te verbazen. Wel opmerkelijk is het feit dat vrouwen vaker elektronica meenemen zoals een camera (60 procent), het apparaatje om te internetbankieren (63 procent), een telefoon (62 procent), maar ook een zaklamp, elektrische tandenborstel en mp3-speler.

Voorbereidingswerk
Geen vakantie zonder reisinkopen. Pas wanneer de zonnebrandcrèmes, regenpocho’s,  tentjes, outdoorkleding, GoPro’s of bikini’s zijn aangeschaft kunnen we met een gerust hart vertrekken. Maar hoelang op voorhand start men met die voorbereidingen? Op verschillende periodes, zo blijkt. De grootste groep van 19 procent begint twee weken op voorhand met de inkopen voor op vakantie. De rest van de groep deelnemers sluit daar nagenoeg dicht bij aan:

Een paar dagen op voorhand: 15 procent
Eén week op voorhand: 10 procent
Twee weken op voorhand: 19 procent
Drie weken op voorhand: 14 procent
Vier weken op voorhand: 18 procent
Meer dan zes weken op voorhand: 16 procent

Bron: Around The Globe

Foto: © Dorothy Guya

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *