Zo gaat de Belg op roadtrip

Niets fijner dan met de auto ergens naartoe rijden en ontdekken wat je zelf wil op je eigen tempo. Maar hoe organiseert de modale Belg zijn roadtrip? Insider informatie krijgen we van Sunny Cars.

Onderzoek van autoverhuurbedrijf Sunny Cars levert opmerkelijke resultaten op: de Belg rijdt niet graag in rondjes, maar reist het liefst met zijn gezin met als trouwste reisgezel: de GPS.

One way
Arriveren in luchthaven A, de huurauto oppikken, de gewenste kilometers maken en de auto later terug deponeren in luchthaven B blijkt voor ons de ideale formule. De zogenaamde one ways zijn erg in trek omdat we op die manier meer van het land kunnen zien en geen onnodige kilometers huiswaarts moeten maken. In Europa boeken we het liefst one ways in Portugal (Lissabon – Porto), Spanje, Italië (Sicilië – Palermo – Catania) en Zuid-Frankrijk in combinatie met de eilanden.

Highway forever
Hevige fan zijn we ook van de wereldberoemde highways in de Verenigde Staten. Onder meer de ritten die Los Angeles, Phoenix en San Francisco combineren staan ons aan, alsook de trip Orlando – Miami.

Kind aan boord
Geen vakantie zonder de kids, en waarom zouden we. Op de achterbank is plaats genoeg, en dus nemen de meeste Belgische gezinnen hun kroost gewoon mee. Opvallend: vooral op roadtrip naar Spanje boeken we de meeste kinderzitjes bij.

Bestemming bereikt
Wijd het aan ons slecht gevoel voor coördinatie of niet. Feit is dat we meer dan onze Noorderburen nood hebben aan een GPS tijdens onze roadtrip. Dit zijn de top 5 bestemmingen waarbij het navigatiesysteem trouw tegen onze voorruit plakt:

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. Madrid
  4. Tenerife
  5. Barcelona

Bron: Sunny Cars

Foto: © Kim Leuenberger

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *