Deze vreemde spullen laten we achter op de luchthaven

Elk jaar worden meer dan 30.000 voorwerpen teruggevonden aan boord van British Airwaysvluchten die vertrekken vanuit of toekomen op Terminal 5 op London Heathrow. Een duik in de verloren voorwerpen vertelt ons dat het ook vaak gaat om niet alledaagse spullen.

Op een relatief korte tijd verzamelt de Britse luchtvaartmaatschappij een arsenaal aan verloren voorwerpen: iPads, smartphones, uurwerken, knuffels, jassen en juwelen zijn meestal standaard. Maar sommige reizigers vergeten veel vreemdere of echt kostbare zaken, zoals een trouwring, 800 sigaretten of een autostoeltje voor baby’s.

Elektronica wint
Om een idee te geven: 2558 voorwerpen lagen na een maand bij de dienst van verloren voorwerpen. Met stip op 1 staan alle soorten computers (506 stuks) waarvan een op vijf laptops, tablet, smartphones of e-readers zijn. Elektronische accessoires zoals hoofdtelefoons, camera’s, speelconsoles, opladers of usb-sticks werden maar liefst 444 keer geteld. Kledij is het derde meest vergeten item met 295 stuks. 116 brillen en 77 geldsommen vervolledigen de top 5.

Luchthaven zkt eigenaar
“Hoe ongewoon de voorwerpen ook mogen zijn, onze medewerkers doen altijd hun best om het voorwerp terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar”, aldus Katinka Van Ekeren, commercial manager Benelux bij British Airways. Een hele klus, dat wel.

Vinden ze de rechtmatige eigenaar van het teruggevonden item niet, dan geeft British Airways het voorwerp maximaal 3 maanden in bewaring bij Bagport, de bagage-afhandelaar van Heathrow Airport. Na drie maanden worden de verloren goederen vervolgens geschonken aan het goede doel of verkocht tijdens een uitverkoop.

Bron: British Airways

Foto: © Robin Jasmer

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *