Reis de wereld rond te paard

Er altijd al van gedroomd om een ander land te ontdekken in het zadel van een paard? Dan helpen we je graag op weg met deze 3 reisideeën.

Als ruiter door 40 landen
Reisorganisator Vakantie te Paard presenteert, in samenwerking met In the Saddle, ruitervakanties in maar liefst veertig verschillende landen. Sommige trips zetten de natuurbeleving centraal zoals bij de reizen naar de Mongoolse steppe, het Andesgebergte, de Namibische woestijn of de savanne van Afrika. Maar je kan het rijden ook combineren met cultuur zoals de reis door Jordanië of door Toscane. Handig om te weten: je kan zowel als geoefende ruiter of als minder ervaren paardenliefhebber meegaan in groep. Meer info: www.vakantietepaard.be

Paardensafari in Botswana
Dankzij Afrika-specialist Life To Travel kan je Botswana via een unieke safariformule leren kennen. De Kalahari Horse Safari is een zesdaagse rondreis die je het Afrikaanse wildleven doet ontdekken te paard. Bij aankomst krijgt iedereen een persoonlijk paard toegewezen, dat je vanaf dan doorheen de Afrikaanse grasvelden, zandduinen en bossen leidt. Hoogtepunten van de reis zijn de adembenemende uitzichten in Maun, de zoektocht naar stokstaartjes in de Zoutpannen en de verkenning van de wildernis met echte bosjesmannen. Meer info: www.livetotravel.be

Paardrijden in de oceaan in Jamaica
Wie een trip maakt naar Jamaica kan er niet alleen genieten van de parelwitte stranden of de adembenemende surfervaring. Het eiland biedt ook nog avontuurlijkere activiteiten aan: het gebied verkennen te paard. Een twee uur durende tocht leidt je van het binnenland naar de kust en zelfs door de oceaan. Indrukwekkend, zeker als je weet dat de paarden zo veel kracht hebben om zich met een enorme vaart door het water heen te bewegen. Je krijgt een paard op basis van je rijervaring en kan zowel individueel als in groep maximaal twee keer dag deelnemen.
Meer info: www.visitjamaica.com/braco-stables-horseback-ride-n-swim

Foto: © Gable Denims

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Zomerinspiratie: dit zijn de 10 beste stranden ter wereld

Weet je nog niet waar je deze zomer op vakantie gaat? Kijk dan dit lijstje met de beste stranden ter wereld eens na. Wuivende palmbomen en hagelwitte kuststroken ontbreken zeker niet op deze prachtige stranden. Inspiratie vonden we bij de website Tripadvisor en hun talloze positieve recensies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *