Logis de Belgique opent 9 nieuwe adressen

Het Franse Logis viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan in België. Dat verdient een feestje: 9 nieuwe accommodaties openen in ons land en vanaf dit jaar lanceert Logis ook twee nieuwe verblijfsvormen.

Logis, het belangrijkste netwerk van onafhankelijke hoteliers in Europa, ontstond meer dan 60 jaar geleden in de Franse Auvergnestreek. Sindsdien bieden ze in 8 andere landen, waaronder België, hun gasten authentieke en idyllische charmeverblijven aan.

Schoorsteen en stoofpot
Logis selecteert de adressen zorgvuldig op basis van een onberispelijke service. Ze werken al sinds jaar en dag met een rangschikking op 3 in ‘schoorsteentjes’, die de kwaliteit, het comfort en nodige voorzieningen quoteren, en in ‘stoofpotjes’ die de restaurants van de hotels een score geven.

Slapen in villa of boomhut
Dit jaar lanceert Logis twee nieuwe verblijfsvormen om de keuze in het aanbod nog meer te verfijnen. Maison by Logis bestaan uit een selectie villa’s, appartementen en landelijke huizen voor langere verblijven met het gezin, familie en vrienden. Via het label Insolite by Logis kom je dan weer terecht bij specialere slaapplaatsen zoals boomhutten, bubble-tenten, woonwagens of joerten.

9 nieuwkomers
Naar aanleiding van hun 20ste verjaardag in België opent Logis 9 nieuwe adressen bovenop de al bestaande 34 hotel-restaurants in ons land. Een overzicht:

Logis: Caelus in Tongeren

Logis: Caelus VII in Tongeren

1. Caelus VII
Dit herenhuis werd zorgvuldig omgetoverd tot een hotel met een rustige, huiselijke uitstraling. De inrichting speelt in op de authenticiteit van het pand waar zich 7 kamers in bevinden. Bewust zijn er het er zo weinig om kwaliteit en persoonlijke service te garanderen.
Adres: Kloosterstraat 7, 3700 Tongeren
E-mail: [email protected] | Website: www.caelus.be | Tel. +32 (0) 12 21 70 01

2. Hôtel ‘T Huys van Steyns
Aanvankelijk woonde in dit herenhuis uit 1892 Louis Steyns, de oprichter van het prestigieuze schoenmerk Ambiorix. Het pand werd met zorg gerenoveerd maar bleef zijn eigenheid behouden dankzij de hoge plafonds en parketvloeren. Caelus VII is een rustig gelegen stek ideaal voor een weekendje Tongeren.
Adres: Henistraat 20, 3700 Tongeren
E-mail: [email protected] | Website: www.huysvansteyns.be | Tel. +32 (0) 12 69 88 99

Logis: 't Huys van Steyns in Tongeren

Logis: ’t Huys van Steyns in Tongeren

3. La Chaumière du Lac
Dit hotel ligt aan het meer van Roberville en telt 10 kamers, ondergebracht in een typisch stenen huis met rieten dak. Vanuit het felgekleurde restaurant kun je uitkijken op het terras en de tuin, ver weg van alle stress en lawaai.
Adres: Rue du Barrage 23, 4950 Robertville
E-mail: [email protected] | Website: www.chaumieredulac.be | Tel. +32 (0)80 44 63 39

4. La Villa des Roses
La Villa des Roses beschrijft zichzelf als traditioneel en familiaal met een authentieke charme. 7 ruime kamers zijn voorzien van alle comfort en uitrusten kan in een mooie tuin vooraan, afgeschermd van nieuwsgierige ogen.
Adres: Avenue de la Libération 4, 4920 Aywaille
E-mail: [email protected] | Website: www.lavilladesroses.be | Tel. +32 (0)4 384 42 36

Logis: l'Univers in Luik

Logis: l’Univers in Luik

5. Hôtel l’Univers
Dit hotel in Luik ligt vlakbij het station van Guillemins, op een steenworp van het congrescentrum en in de buurt van de Cité Ardente met z’n brede winkelstraten. Ideaal voor een weekendje shoppen in Luik.
Adres: Rue des Guillemins 116, 4000 Luik
E-mail: [email protected] | Website: www.hotelunivers.be | Tel. +32 (0)4 254 55 55

6. Le Royal Hôtel Restaurant Bonhomme
Een parel uit de geschiedenis en oorspronkelijk een postkantoor. Dit hotel bestaat al sinds 1768 en heeft al zeven generaties overleeft. Vooraanstaande gasten mochten hier al de bedden testen: koning Albert I, de Graaf van Parijs, Mistinguett, Fernandel en Fangio.
Adres: Rue de la Reffe 26, 4920 Remouchamps
E-mail: [email protected] | Website: www.hotelbonhomme.be | Tel. +32 (0) 4 384 37 19

Logis: Bonhomme in Remouchamps

Logis: Bonhomme in Remouchamps

7. L’Auberge de Spa
In het hart van de Ardennen, op 5 minuten lopen van de Thermen van Spa, ligt l’Auberge de Spa: een hotel dat ontspanning, lekker eten en geschiedenis combineert. Leuk detail: de kamers zijn allemaal ingericht rond het thema water.
Adres: Place du Monument 3, 4900 Spa
E-mail: [email protected] | Website: www.hotel-thermes.be | Tel. +32 (0)87 77 48 33

8. La Métairie
Deze verblijfplaats vindt je aan de voet van de Côte de Wanne, waar een van de etappes van Luik-Bastenaken-Luik doorgaat. De streek biedt een gezonde mix aan van avontuurlijke activiteiten en culturele trekpleisters. Uitblazen en bijtanken gaat in het gelijknamige seizoensrestaurant.
Adres: Wanne 4, 4980 Trois-Ponts
E-mail: [email protected] | Website: www.lametairie.be | +32 (0)80 86 40 89

Logis: le Château de Latour in Latour

Logis: le Château de Latour in Latour

9. Le Château de Latour
Overblijfselen tonen aan dat deze vestiging al vanaf de middeleeuwen bestond. De renovaties van het kasteel startten in 1981 met het restaurant en in 1982 met het hotel, dat nu 14 karaktervolle kamers ter beschikking heeft.
Adres: Rue du 24 aout 1, 6701 Latour
E-mail: [email protected] | Website: www.chateaudelatour.be | +32 (0) 63 57 83 52

Meer info: www.logishotels.com/nl/

Foto’s: © Logis

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *