Kinderen op zomers avontuur in Tirol

Tirol in Oostenrijk pakt uit met een avontuurlijk zomerprogramma voor het hele gezin. 4 nieuwe, spannende attracties speciaal voor kinderen doet je nu al zin krijgen in de grote vakantie.

Widiversum vol schapen in Oetz
Dichtbij het bergstation van de Acherkogelbahn in Oetz op zo’n 2.000 meter hoogte opent in juni 2016 de nieuwe avontuurlijke wereld Widiversum zijn deuren. Hier staat alles in het teken van het schaap. Kinderen kunnen er in de rol van een jonge herder kruipen en de dieren op speelse wijze onder controle leren houden. Maar ook spelen in de Widi berg- en waterwereld met een wollen stuiterbal, een hoek met drijfzand en modder trotseren, vlotten of aan schapenrodeo doen.

Spelen en klimmen in Tannheim
In Tannheim opent aan het begin van de zomervakantie een vrijetijdspark van 350 m² voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Zo’n 170 m² boulderoppervlakte met hoge wanden van vier meter en een voorklimwand van zeven meter, geschikt voor kinderen en minder ervaren klimmers, zorgen voor eindeloos klimplezier. Bovendien staat er buiten ook een klimtoren van maar liefst 16 meter hoog.

Kinderklimpad in Mayrhofen
Vaak kunnen kinderen met hun korte armen op gewone klimpaden niet bij het touw om zich veilig aan het volgende vast te maken en liggen de treden meestal te ver uit elkaar. Daarom wordt in Mayrhofen Tirols eerste aangepaste kinderklimpad met talloze attracties en klimparkelementen geopend. Aan het begin van het klimpad ligt er een klein oefenterrein waar de kleine klauteraars hun kunnen mogen uittesten en met hun klimuitrusting leren omgaan. Eenvoudige tekeningen leggen de regels van het klimmen uit. Aangrenzend aan het pad ligt ook een klimpark zodat het plezier gewoon kan blijven doorgaan.

Kabouter-waterwereld in Oost-Tiroolse Heinfels
De kabouter-waterwereld bij het Mühlbachl in Heinfels ligt sinds dit jaar bij het elvenpark Wichtelpark in Sillian. Via een anderhalve kilometer lange weg met een fitnessparcours, een wellnessplek in het bos en een sprookjeswandelpad worden deze twee plaatsen met elkaar verbonden. In de waterloop van het beekje Mühlbachl zijn er twee ondiepe waterbassins en enkele gezellige rustplaatsen. Naast de damweg ontstaat een waterspeelplaats met sluizen, waterpompen, molens, een kleine vijver, een Kneipp-bassin en een barbecueplaats.

Foto: © Cicero Design & Druck GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *