De wereld rond in 4 ultieme wandelroutes

Wie rust en natuur liefst zo ver mogelijk van huis wil ervaren, kan op elk continent de wandelschoenen uittesten. In groep of alleen, de hele route of slechts een deel: alles is mogelijk tijdens deze 4 tochten.

Pacific Crest Trail, Verenigde Staten
Eén van de langste en moeilijkste wandelroutes ooit bevindt zich in de Verenigde Staten langs de hoogste toppen van Sierra Nevada en Cascade. De route ontstond in de jaren ’30 van de 20ste eeuw toen een groep vrijwilligers besloot om een alternatief voor de Appalachian Trail aan de westkust van de Verenigde Staten te creëren. Tijdens het uitzetten van de route werden dorpen en steden bewust vermeden, zodat reizigers enkel de ongerepte natuur en prachtige uitzichten op hun tocht tegenkomen. De Pacific Crest Trail telt 4.230 kilometer en loopt van de Mexicaanse grens tot de Canadese grens. De route kan je maken in groep met verschillende niveaus of alleen.

Takao Mountain, Japan
Als je geen tijd hebt voor een lange wandeling, maar toch graag geniet van de natuur en iets wilt leren over de Japanse geschiedenis, beklim dan zeker de Takao Mountain. Ondanks het feit dat Takao slechts 50 kilometer van Tokyo ligt, geeft deze wandelroute je toch het gevoel verenigd te zijn met de natuur dankzij de flora en fauna van het natuurgebied. Het routesysteem zorgt er voor dat zelfs een solobackpacker niet kan verdwalen, terwijl beklimmers nog een letterlijk stapje hoger kunnen gaan met een kabelbaan. De Takao Mountain wordt al meer dan 1.000 jaar als heilig beschouwd en dat heeft alles te maken met de boeddhistische tempel Yakuo-in die met vlakbij de top bouwde. Nog meer dan een bezoek aan de tempel is het best mogelijke uitzicht op de Fuji berg, Tolio en Yokohama een reden om deze route te bewandelen.

Great Ocean Walk, Australië
Deze naar verluidt meest pittoreske wandelroute ter wereld ligt in het district Victoria in het zuidoosten van Australië. De route is 104 kilometer lang en begint in de kuststad Apollo-Bay en eindigt bij de “De Twaalf Apostelen”, een verzameling van kalkstenen rotsformaties voor de kust van het Campbell Port National Park. De Great Ocean Walk loop parallel aan de Great Ocean Road, een stukje Australisch nationaal erfgoed. Wandelaars genieten er vooral van de knappe kustlijn, maar ook van de natuurlijke habitat van koala’s, kangoeroes, mierenegels en andere soorten zeldzame dieren. Archeologiefanaten ontdekken er dan weer de talloze aanwezige fossielen, zoals die van 105 miljoen jaren oude dinosaurussen.

Via Alpina, Europa
Via Alpina is een groep van wandelroutes die acht landen van de Alpenregio doorkruisen: Italië, Frankrijk, Slovenië, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland. Het doel van dit project was om de Alpen te verenigen door reizigers de diversiteit van de streek en de oorspronkelijke cultuur te tonen. Via Alpina ontstond begin 2000 en mag zich een van de grootste wandelprojecten van de wereld noemen dankzij een totale lengte 5.000 kilometer, inclusief 9 nationale parken, 17 reservaten en 22 natuurgebieden. Laat je vooral niet afschrikken door haar grandeur. Via Alpina is zo ontwikkeld dat elke reiziger er aan z’n trekken komt. De routes vereisen geen speciale fysieke conditie en vanwege de goede wegwijzing is verdwalen haast onmogelijk.

Bron: Hotels.com

Foto: © Nyoman Sundra

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *