Daarom ontstrest een blind break vakantie

Een blind break vakantie: je boekt, geeft alles uit handen en komt pas op de luchthaven te weten waar je naartoe gaat. Misschien niets voor controlefreaks, al raden we het iedereen aan. Het werkt namelijk erg ontspannend!

Reisorganisatie srprs.me belichaamt al sinds 2014 het concept om een volledige reis zelf te regelen en de reiziger pas op het vliegveld te vertellen waar hij naartoe gaat. Dit omdat ze meer spontaniteit willen brengen in het reizen en vakanties niet langer ‘kapot laten googelen’. Dat klink heel spannend, maar werkt eigenlijk ontstressend. 4 redenen bewijzen dat.

1. Geen gekibbel vooraf
Vakantie nemen staat gelijk aan ontspanning en is zelfs broodnodig. Volgens psycholoog prof. Cary Cooper zou je er iedere 62 dagen tussenuit moeten gaan om goed te kunnen blijven functioneren op je werk. Maar elke 62 dagen vertrekken, betekent ook behoorlijk wat keuzestress. Zeker als je reisgenoten elk een favoriete bestemming hebben. Wie z’n vakantie laat plannen, maakt automatisch komaf met het gekibbel tussen partner of vrienden. Opgelost!

2. Verwacht niets, waardeer alles
Nog een voordeel van een blind break vakantie is dat je geen verwachtingen hoeft te hebben. Want zonder verwachtingen kan de reis alleen maar meevallen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je de belangrijkste hotspots overslaat. Je doet juist meer dan anders waar je zelf zin in hebt en niet waar een reisgids je naartoe stuurt.

3. Minimale voorbereidingstijd
Op een blink break hoef je je nauwelijks voor te bereiden. Behalve mentaal dan. Als je de reis letterlijk uit handen geeft, hoef je nergens aan te denken en spaar je heel wat denk- en zoekwerk uit. Dat is ook de reden waarom srprs.me steeds meer huwelijksreizen boekt. Stellen moet zo al veel regelen voor hun bruiloft, waardoor ze het wel zien zitten zich te laten verrassen door de bestemming van hun huwelijksreis.

4. Openstellen ontspant
Blind op reis gaan zorgt voor een meer open en ontspannen houding. Zo ga je bijvoorbeeld niet in een rechte lijn op je doel af, maar kijk je op een blind break veel beter om je heen waardoor je onbewust meer moois ziet. Bovendien vergroot de kans dat je locals ontmoet of zelf aanspreekt, omdat je simpelweg de route nog niet hebt uitgestippeld of geen lijst op zak hebt met de beste restaurants.

Bron: Cherry Picker

Foto: © Johan Lolos

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *