6 slimme reisvoornemens

De lente komt in zicht en dat is het ideale moment om je reis te plannen! Ondanks we op vakantie willen, durven we concrete reisplannen al eens uit te stellen. Nergens voor nodig, zeker niet dankzij deze slimme voornemens!

Uit een recente studie van ABTO (Association of Belgian Tour Operators) bleek dat 80 procent van de Belgen de intentie heeft om dit jaar op vakantie te gaan. Van die 6,2 miljoen mensen heeft toch meer dan 60 procent zijn vakantie nog niet geboekt. Pas eens deze reisvoornemens toe. Wedden je sneller in actie schiet?

1. Neem al je vakantiedagen op
Dat lijkt misschien ongemotiveerd over te komen of de indruk te wekken dat je te veel werk hebt, maar doe het toch maar. Uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Project: Time Off blijft dat mensen die al hun vakantiedagen opnemen, 6,5 procent meer kans maken op een promotie. Bovendien keer je een pak gelukkiger terug naar je werk. Nog een extra tip: ga er even volledig tussen uit, ergens waar je geen internettoegang of GSM-bereik hebt dus.

2. Werk je de bucket list af
Vat de koe bij de horens en bezoek in 2016 minstens één van de bestemmingen die op je wenslijstje staan. Laat je niet verleiden door promoties of de favoriete bestemmingen van vrienden of familie. Waar een wil is, is een weg. En een to do minder op je bucket list!

3. Weg zonder vliegangst
Last van vliegangst? Doe er iets aan! Dankzij speciale programma’s zoals ‘Flying with Confidence’ van British Airways hebben zowel kleuters als bedrijfsleiders hun angst om te vliegen overwonnen.

4. Ontdek nieuwe dingen
De leukste ervaringen doe je vaak op wanneer je verandering toelaat. Stap uit je comfort zone en laat je op je bestemming verrassen. Boek bijvoorbeeld geen halfpension, maar eet waar de locals dat doen. Sla een babbeltje met een vreemde. Of ga op pad zonder kaart en laat jezelf toe om hopeloos verloren te lopen in de straten van een nieuwe, boeiende stad.

5. Combineer werk en vrije tijd
Kan je je volgende business trip met enkele dagen kan verlegen? Aarzel dan niet! Vlieg als het werk erop zit niet onmiddellijk naar huis, maar doe eerst aan sightseeing. Het aangename aan het nuttige koppelen noemt men dat!

6. Gebruik getrouwheidsprogramma’s
Als je vaak moet reizen voor je job, overweeg dan zeker lid te worden van loyaliteitsprogramma’s. Op die manier verzamel je punten die je kan inruilen tegen leuke aanbiedingen of zelfs vakantievluchten.

Bron: British Airways

Foto: © Kate Ter Haar

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *