Noorse Voss getipt als upcoming wintersportbestemming

Fjord-Noorwegen, het westen van het land, trekt al jaren veel toeristen aan in de zomermaanden om een van de mooiste plekjes van Europa te ontdekken. Maar met de hulp van winterhoofdstad Voss willen de Noren hun fjordenregio ook in het koudere seizoen op de kaart zetten.

Voss ligt op zo’n 1,5 uur rijden van de oude Hanzestad Bergen. De stad heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in nieuwe skiliften, hotels en berghutten wat resulteert in een arsenaal aan kindvriendelijke skiresorts en rustige ruime pistes in alle moeilijkheidsgraten te midden van de ongerepte natuur. Nog een troef die Voss te bieden heeft: sneeuwzekerheid. Al twee jaar op rij staat Voss in de top 3 van meest sneeuwrijke skibestemmingen in Europa.

Twee skiresorts
Voss heeft twee skicentra, Voss Resort Bavallen en Voss Fjellandsby Myrkdalen. Voss Resort Bavallen bevindt zich net buiten het centrum van de stad, Voss Fjellandsby Myrkdalen ligt op 25 minuten rijden. Beide resorts bieden pistes geschikt voor alle niveaus en leeftijden, diverse skischolen en een slaapplek variërend van authentieke berghutten tot luxueuze appartementen.

Voss: skiën in een adembenemend landschap

Voss: skiën in een adembenemend landschap

Alternatieven in de sneeuw
Wie Fjord-Noorwegen zegt, denkt aan fjorden, uitgesleten dalen, steile berghellingen en besneeuwde bergwouden. Die nodigen niet alleen uit tot skiën en snowboarden, maar ook tot langlaufen en sneeuwschoenwandelen. In een RIB boot kun je ook makkelijk de fjorden verkennen tijdens een Fjord Safari. Een tripje met de Flåm Railway vanaf de Aurlandsfjord de bergen in, een bier- of aquavit-proeverij en indoor skydiven behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Vlot bereikbaar en goedkoper
Wie nog denkt dat Noorwegen te ver weg en te duur is voor een wintersportvakantie, heeft het mis. Met KLM bijvoorbeeld vlieg je minstens drie keer per dag binnen twee uur naar Bergen. Vanaf het vliegveld neem je de shuttlebus of trein naar Voss. Ook kun je ervoor kiezen je eigen auto mee te nemen op de Fjord Line ferry vanaf Denemarken. Wat betreft kosten in Noorwegen, geldt dat de wisselkoers van de Noorse kroon het afgelopen jaar twintig procent gunstiger is geworden voor Europese reizigers. Bovendien zijn er veel accommodaties met zelfcatering waarmee je gemakkelijk de kosten laag houdt.

Voss: dit skigebied wint aan nieuwsgierigen

Voss: dit skigebied wint aan nieuwsgierigen

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Noorwegen | Internet: www.visitnorway.com
Toerisme Fjord-Noorwegen | Internet: www.visitnorway.nl/bestemmingen-in-noorwegen/regio-west/
Toerisme Voss | Internet: www.visitvoss.no/en/
Bereikbaarheid
Vliegtuig | KLM | Internet: www.klm.com/be
Boot | Fjord Line Ferry | Internet: www.fjordline.com
Activiteiten
Skiën | Internet: www.fjordnorway.com/things-to-do
Indoor skydiven | Internet: www.vossvind.no

Foto’s: © Toerisme Noorwegen

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *