Rio de Janeiro bij zonsondergang

Langste buslijn voert je van Lima naar Rio de Janeiro

102 uur: zo lang duurt een ritje op de langste buslijn te wereld. Afgelopen weekend vertrok de bus voor het eerst in Lima aan de Stille Oceaan richting Rio de Janeiro aan de Atlantische Oceaan.

Spotgoedkoop
De route, georganiseerd door het Peruaanse busbedrijf Ormeño, bedraagt maar liefst 6.200 km. Af te leggen in ongeveer vijf dagen. Een ticket kost zo’n 185 euro en brengt de passagiers onder meer langs het Peruaanse Ica, Nazca, Abancay, Cuzco, Puerto Maldonado en Iñapari. In Brazilië zal de bus stoppen in Rio Branco, Porto Velho, Cuiabá, Campo Grande, São Paulo en nu dus ook in Rio de Janeiro.

2 stops per dag
Om veilig van Peru via de Andes en door het Amazonegebied van Brazilië te geraken, schakelt het busbedrijf minstens twee chauffeurs in. Zij rijden telkens vier uur en slapen vervolgens bij in de slaapcabine van de bus. Dagelijks zijn er twee stops voorzien voor de 56 passagiers om te eten en naar het toilet te gaan.

Grote belangstelling
Julio César Ormeño, de baas van het busbedrijf, denkt dat de aanpassing van de route zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen zal aanspreken. “Brazilianen hoeven nu geen dure vlucht meer te nemen naar Lima om Machu Picchu en Cusco te bezoeken, maar stappen gewoon op de bus. Bovendien opent het zeker ook deuren voor toeristen uit andere Zuid-Amerikaanse landen.”

Bron: Belga | Foto: © Anna Gibiskys

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *