Dit plunderen we uit de minibar

Hotelgroep AccorHotels zocht uit bij 500 reizigers uit de Benelux wat zij zoal het liefst uit te minibar plukken en wat ze het meest missen.

Vrouwen willen wijn, mannen gaan voor bier
De stereotypes worden bevestigd. Mannen maken vaker gebruik van de minibar dan vrouwen en grijpen dan naar het meest voor de hand liggende in de koelkast: bier, in combinatie met pinda’s. Vrouwen kiezen eerder voor wijn en chocolade. Op de tweede plaats volgt voor vrouwen mineraalwater en voor mannen frisdrank.

Verse snacks gevraagd
Opvallend is dat we verse producten missen in de minibar, ondanks de ongezonde snacks het snelst op zijn. 22 procent wil graag vers fruit en 16 procent een vers sapje. Vrouwen kiezen nu voornamelijk voor chocolade, pinda’s en snoeprepen, mannen eerder voor hartige snacks als chips, pinda’s of borrelnootjes.

Geen fooi
Ruim een kwart (27 procent) van de ondervraagde reizigers die gebruikt maakt van roomservice geeft geen fooi. Dat komt omdat ze al extra betalen voor de service zelf. Iets meer dan 1 op 3 maakt wel eens gebruik van roomservice waarvan de helft dan ook een fooi geeft. Hoog ligt die wel niet: 73 procent geeft tussen de 1 en 5 euro.

Bron: AccorHotels

Foto: © Leigh Loftus

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *