Filmsets in Ierland
Filmsets in Ierland

3x op de filmset in Ierland

Wie nog inspiratie zoekt voor Ierse bestemmingen, kan best naar de bioscoop gaan. Dit jaar wordt Ierland opvallend veel vertegenwoordigd op het witte doek en dat uit zich in adembenemende landschappen en knappe buitenverblijven.

1. Brooklyn
Brooklyn vertelt het verhaal van Ellís Lacey, een jong Iers meisje dat in de jaren ’50 besluit om naar New York af te reizen om het avontuur op te zoeken. Ze wordt verliefd, maar moet noodgedwongen terug keren naar haar geboorteplaats Wexford. Die plek, in oost-Ierland, beschikt over een van de mooiste stranden van het land: Curracloe strand. Op en rond die uitgestrekte kustlijn speelt de film zich af. De Ierse hoofdrolspeelster Saoirse Ronan maakt dankzij haar vertolking kans op de Oscar voor ‘Beste actrice’. De film zelf is genomineerd voor onder andere ‘Beste film’ en ‘Beste aangepaste scenario’.

Filmsets in Ierland: het strand en de haven van Curracloe
Filmsets in Ierland: het strand en de haven van Curracloe

2. Broer
De zuidkust van Ierland vormt het decor voor deze film van Belgische makelij. De donkere thriller gaat over het noodlottige verhaal van een oude verloren liefde. Grace, een Ierse vrouw, wil haar affaire van 20 jaar geleden herbeleven en vraagt haar Belgische minnaar om in Ierland de vlam terug aan te wakkeren. De filmopnames gaan door in het gigantische optrekje Bantry House in Cork.

Filmsets in Ierland: Bantry House
Filmsets in Ierland: Bantry House
Filmsets in Ierland: details in de tuinen van Bantry House
Filmsets in Ierland: details in de tuinen van Bantry House

3. Star Wars
De kaskraker van het moment, Star Wars, The Force Awakens, kent ook een link met Ierland. Ondanks de noodzakelijke reizen door meerdere sterrenstelsels, slaagde de filmploeg er in om neer te strijken in het kleine dorpje Portamagee in County Kerry. Dat ligt langs de Ierse Wild Atlantic Way en vlakbij Skellig Michael. Die laatste staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Filmsets in Ierland: de Ierse Wild Atalantic Way
Filmsets in Ierland: de Ierse Wild Atalantic Way
Filmsets in Ierland: Skellig Michael
Filmsets in Ierland: Skellig Michael

Bron en foto’s © Tourism Ireland

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

cruise_rivages-du-monde_saint-malo-01

DOEN: cruise langs Atlantische havensteden met Rivages du Monde

Tijdens zijn maidentrip voer de World Explorer van cruiserederij Rivages du Monde langs Atlantische havensteden van Portugal, Spanje en Frankrijk. Aan boord geniet reisreporter Bruno van heerlijke culinaire hoogstandjes van sterrenchefs. Eenmaal van boord bezoekt hij bekende en onbekende kuststeden. Met uitstappen van maximaal 4 uur weet hij de beste bezienswaardigheden in elke stad te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *