Filmsets in Ierland

3x op de filmset in Ierland

Wie nog inspiratie zoekt voor Ierse bestemmingen, kan best naar de bioscoop gaan. Dit jaar wordt Ierland opvallend veel vertegenwoordigd op het witte doek en dat uit zich in adembenemende landschappen en knappe buitenverblijven.

1. Brooklyn
Brooklyn vertelt het verhaal van Ellís Lacey, een jong Iers meisje dat in de jaren ’50 besluit om naar New York af te reizen om het avontuur op te zoeken. Ze wordt verliefd, maar moet noodgedwongen terug keren naar haar geboorteplaats Wexford. Die plek, in oost-Ierland, beschikt over een van de mooiste stranden van het land: Curracloe strand. Op en rond die uitgestrekte kustlijn speelt de film zich af. De Ierse hoofdrolspeelster Saoirse Ronan maakt dankzij haar vertolking kans op de Oscar voor ‘Beste actrice’. De film zelf is genomineerd voor onder andere ‘Beste film’ en ‘Beste aangepaste scenario’.

Filmsets in Ierland: het strand en de haven van Curracloe

Filmsets in Ierland: het strand en de haven van Curracloe

2. Broer
De zuidkust van Ierland vormt het decor voor deze film van Belgische makelij. De donkere thriller gaat over het noodlottige verhaal van een oude verloren liefde. Grace, een Ierse vrouw, wil haar affaire van 20 jaar geleden herbeleven en vraagt haar Belgische minnaar om in Ierland de vlam terug aan te wakkeren. De filmopnames gaan door in het gigantische optrekje Bantry House in Cork.

Filmsets in Ierland: Bantry House

Filmsets in Ierland: Bantry House

Filmsets in Ierland: details in de tuinen van Bantry House

Filmsets in Ierland: details in de tuinen van Bantry House

3. Star Wars
De kaskraker van het moment, Star Wars, The Force Awakens, kent ook een link met Ierland. Ondanks de noodzakelijke reizen door meerdere sterrenstelsels, slaagde de filmploeg er in om neer te strijken in het kleine dorpje Portamagee in County Kerry. Dat ligt langs de Ierse Wild Atlantic Way en vlakbij Skellig Michael. Die laatste staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Filmsets in Ierland: de Ierse Wild Atalantic Way

Filmsets in Ierland: de Ierse Wild Atalantic Way

Filmsets in Ierland: Skellig Michael

Filmsets in Ierland: Skellig Michael

Bron en foto’s © Tourism Ireland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *