Oricières: uitzicht by night

Orcières zorgt voor eindeloos sneeuwplezier

Orcières is de perfecte wintersportbestemming als je sneeuwgarantie wenst. Meer nog: het hele gezin, van groot naar klein, komt er aan zeker aan zijn trekken. Actief genieten!

Orcières: een ruim skigebied met talloze mogelijkheden

Orcières: een ruim skigebied met talloze mogelijkheden

Ongerepte moeder natuur
Orcières ligt op 1850 meter hoogte, aan de poort van het Parc National des Ecrins, één van de mooiste stukjes natuur van de hoge Alpen. Je kunt er de rijke fauna en flora ontdekken via een ruim netwerk aan wandelpaden. Ook in de winter, als alles ondergesneeuwd is, bind je gewoon sneeuwschoenen aan en geniet je onder begeleiding van een ervaren gids van dit ongerepte landschap.

Sneeuw gegarandeerd
Zelfs de jaren waar de sneeuwval wat tegen zit, bederft de pret niet. Orcières beschikt namelijk over, behalve de hoge ligging, ook over het water van een bergmeer. Zo kunnen  de sneeuwkanonnen ten alle tijde een extra laagje verse sneeuw over de pistes sproeien voor een optimale ski-ervaring.

Overvloed aan keuzemogelijkheden
Zin in wat sneeuwpret of een echte adrenalinekick? Het kan hier allemaal. Dit is een gedroomd wintersportgebied voor wie van variatie houdt en niet meteen een doorwinterde skiër is. De aangeboden verblijfsformules spelen flexibel in op verschillende doelgroepen. Een greep uit het assortiment.

Orcières: de Snake Gliss en snow tubing

Orcières: de Snake Gliss en snow tubing

Slee ze…
Als het glad ligt, voel je je veiliger zittend dan rechtstaand, toch? Ideaal om te gaan sleeën, maar als je kiest voor een sessie Snake Gliss, merk je toch dat dit niet echt iets voor watjes is. Als je achteraan de ketting zit, mag je af en toe wel een deftige adrenalinekick verwachten. Kruip wat meer naar voren als je minder emoties wenst of ga voor een alternatief zoals de Snowtubing.

…zonder iets te forceren
Wens je wat ondersteuning om door het sneeuwlandschap te cruisen? Dat kan op allerlei manieren. Met de hondenslee krijg je assistentie van een paar (trouwe) viervoeters die je de hele piste laten zien. Iets meer controle heb je op een sneeuwscooter die je per half uur kunt huren. Een geluidloze oplossing is je te onderwerpen aan de zwaartekracht op de tyrolienne. Maar, let op, het is niet omdat er geen motor op zit dat het minder snel gaat.

Orcières: avontuur verzekerd dankzij speed riding en tyrotienne

Orcières: avontuur verzekerd dankzij speed riding en tyrotienne

Orcières: skiën en snowboarden gaat natuurlijk ook

Orcières: skiën en snowboarden gaat natuurlijk ook

Op de latten
Uiteraard kan je in Orcières ook skiën of snowboarden. Het gebied telt meer dan 100 km skipistes van allerlei niveaus. Wie nog wat zekerheid mist op de latten vindt er zeker een reeks lessen die een handje kunnen helpen. Valt het weer op een bepaalde dag tegen? Dan is er nog het zwembad, de ijsschaatspiste, de bowling of de cinema voor een leuke daginvulling.

Kindvriendelijke streekkeuken
Niet enkel op het vlak van de activiteiten is Orcières een echte familiebestemming. Wedden dat ook de streekkeuken in de smaak zal vallen? Welk kind houdt niet van kroketjes, lasagne, gevulde deegwaren, … en dat is net wat raviolles, oreilles d’ânes en tourtons zijn. Daarnaast zijn ook de oergezellige tartiflette, fondue en raclette uit de Savoie overgewaaid. Super lekker na een hele dag buitenactiviteit maar bovenal maaltijden die je in groep moet nemen rond de haard als start van een gezellige winteravond.

Orcières: sneeuwpret voor jong en oud

Orcières: sneeuwpret voor jong en oud

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Tourisme Orcières
| Internet: www.orcieres.com
Ski- en snowboardlessen | Internet: www.esf.net / www.ecoledeski.fr
Bereikbaarheid
Auto
| Brussel – Orcières = 950 km
Trein | = 5u30 | TGV Brussel – Grenoble met overstap in Lyon | Vervolgens kan je verder met de huurwagen of openbaar vervoer | Info & tickets: www.b-europe.com
Vliegtuig | Charleroi – Marseille +  transfer van 200 km tot Orcières | Info & tickets: www.vliegtickets.be / www.ryanair.com
Activiteiten
Snowtubing
| Tel.  +33 (0)6 69 40 52 57 | Internet: www.winterparc.fr
Snake Gliss | Tel.  +33 (0)7 87 11 60 47 | Internet: www.orcieres-snakegliss.fr
Sneeuwscooter (motoneige) | Intersport Orcières | Tel.  +33 (0)4 92 20 16 75
Internet: www.orcieres.fr
Hondenslee | Rocherousse | Tel.  +33 (0)6 60 68 32 44 | Internet: www.alpi-traineau.com
Roll’air Cable (tyrolienne) | Tel.  +33 (0)6 84 44 88 10 | Internet: www.latyrolienne.fr
Bowling, zwembad, schaatsbaan, wellness, … | Complexe de Loisirs LabelleMontagne
Internet: orcieres.labellemontagne.com
Eten en drinken
La Belle Table
| Résidence Rochebrune | 05170 Orcières | Tel.  +33 (0)4 92 53 14 92
Internet: www.labelle-table.fr
Le Cro Magnon | Les Hauts de Merlette | 05170 Orcières | Tel. +33 (0)4 92 55 73 46
E-mail: [email protected]
La Bergerie des Baniols | Forest des Baniols | 05170 Orcières | Tel. +33 (0)6 62 77 85 30
E-mail: [email protected]
Overnachten
Club BELAMBRA « Le Roc Blanc »
 | 05170 Orcières | Tel.  +33 (0)4 92 55 72 74
Internet: www.belambra.fr

Foto’s:  © Eric Vancleyenbreugel | Gilles Baton Orcières Merlette 1850

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *