minder bekende natuurparken van Canada

De mooiste minder bekende natuurparken van Canada

Canada: het land van bruisende steden, rustige meertjes en schitterende natuurgebieden. Uiteraard kent iedereen de populaire trekpleisters zoals Niagara Falls, Banff National Park en Lake Louis. In dit artikel zoomen we in op de natuurparken die vaak, onterecht, onder de radar blijven, maar zeker een bezoek waard zijn!

canada nationale parken 01 tweedsmuir
Tweedsmuir Provincial Park
We starten onze verkenning van minder bekende natuurparken van Canada in het Tweedsmuir Provincial Park. Een 9.810 km² groot natuurpark dat gelegen is in British Columbia, West Canada. Het park wordt gekenmerkt door de vele wilde dieren die in het gebied aanwezig zijn, waaronder grizzly beren, zwarte beren, elanden en muilezelherten. Daarnaast kent het park ook schitterende natuur, mooie en rustige routes, adembenemende watervallen en vele accommodaties waar je in alle rust de dieren in dit natuurgebied kunt aanschouwen. Hierdoor is het park erg aantrekkelijk voor wandelaars, mountainbikers, paardrijders en natuurliefhebbers.

minder bekende natuurparken van Canada
Bruce Peninsula National Park
Het Bruce Peninsula National Park is met 154 km² een van de kleinere minder bekende natuurparken van Canada. Ondanks het ‘beperkte’ oppervlakte van dit gebied, is dit park een zeer geliefde plek voor hikers en waterliefhebbers. Met kristalhelder en warm(er) zeewater is dit park een zeer geschikte locatie om te gaan kajakken, kanoën of zwemmen. Wandelliefhebbers vinden zeker hun gading in de vele wandelroutes die het gebied kent. Ook het bekendere ‘De Grotto’ (zeegrot) is gelegen in dit natuurreservaat.

canada nationale parken 03 Fathom Five National Marine Park
Fathom Five National Marine Park
Duik in de wonderen wereld van het Fathom Five National Marine Park, gelegen nabij de stad Tobermory, Ontario en op circa 10km afstand van het Bruce Peninsula National Park. Het Fathom Five National Marine Park staat bekend om het kristalhelder water, het zoetwaterecosysteem en de prachtige natuur. In het kristalheldere water zijn diverse scheepswrakken te zien. Daarom is dit park zeer geliefd bij duikliefhebbers. De scheepswrakken zijn eveneens te bewonderen via boottours.

canada nationale parken 04 Stone Mountain
Stone Mountain Provincial Park
Het Stone Mountain Provincial Park, gelegen in British Columbia, wordt gekenmerkt (zoals de naam al doet vermoeden) door de vele bergen en rotsen die in deze regio gelegen zijn. Ook andere nationale parken zoals het Norty Rocky Mountains Provincial Park, Kwadacha Wilderness Provincial Park en het Dune Za Keyih Provincial Park (en gedeeltelijk beschermd gebied) zijn in de nabije omgeving van dit nationale park te vinden. Door de bergrijke en natuurrijke omgeving is dit gebied een walhalla voor veel hikers en wandelliefhebbers.

Canada nationale parken 05 nairn falls
Nairn Falls Provincial Park
Op 5 minuten afstand van Pemberton (British Columbia) is het Nairn Falls Provincial Park gelegen. De naam verraadt het al een beetje. In deze regio vind je vooral riviertjes, heuvels en uiteraard een waterval. Voornamelijk mountainbikers, rafters en paardrijders waarderen dit gebied. Maar ook voor wandelaars en hikers is dit park een prima bestemming. Direct aan het park grenst een camping, waar je als bezoeker aan dit natuurreservaat tijdelijk kan verblijven.

Alle natuurreservaten in Canada
Met 10 provincies, 3 territoria en een totale oppervlakte van 9.985.000 km² weet je dat er ongetwijfeld nog vele minder bekende natuurparken van Canada niet in dit artikel genoemd zijn. Vrijwel elke provincie en/of territorium kent haar eigen nationale parken en bezienswaardigheden. Welke parken en routes jij wilt bezoeken, is afhankelijk van de duur van de reis, de locaties die je wenst te bezoeken en jouw voorkeuren.

eTA aanvragen voor Canada
Wil je de nationale parken en prachtige natuurgebieden die Canada te bieden heeft in het echt aanschouwen? Dan is het belangrijk om een eTA voor Canada aan te vragen. Een eTA is een elektronische reistoestemming welke gekoppeld wordt aan jouw paspoortnummer. Met deze reistoestemming mag je naar Canada reizen voor diverse toeristische en zakelijke doeleinden, waaronder dus het houden van een vakantie, roadtrip of stedentrip. De reistoestemming is 5 jaar geldig en geeft recht op een verblijf van maximaal 6 maanden per bezoek.

Beeldverantwoording

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *