Hemelsblauw en adembenemend: deze 5 meren moet je zien in Canada’s Alberta

Alberta: de thuishaven van de Canadese Rocky Mountains, enorme gletsjers, watervallen, ongerepte groene bossen, tal van wilde dieren en de azuurblauwe meren. Of je er nu gaat kamperen aan de rand, ze ontdekt vanaf een kajak, er een wandeltocht omheen maakt of ze in de winter vanaf de ski’s bewondert, een unieke ervaring blijft het altijd.

Moraine Lake

Moraine Lake

1. Moraine Lake
Moraine Lake ligt verscholen in de Valley of the Ten Peaks in Banff National Park. Het groenblauwe gletsjermeer wordt omringd met spectaculaire, besneeuwde bergen wat zorgt voor een indrukwekkend plaatje. De meest populaire activiteiten bij dit meer zijn wandelen en kanoën. Huur een kano en ontdek het meer vanaf het water of beklim de Rockpile Trail voor een iconisch uitzicht over het meer.

Maligne Lake

Maligne Lake

2. Maligne Lake
Maligne Lake is het op een na grootste gletsjermeer in de wereld en een van de meest bijzondere plekken in de Canadese Rocky Mountains. Het meer in Jasper National Park is zo groots en weids en de omgeving is zo sereen, dat het iets magisch heeft. Midden in het helderblauwe meer ligt een van de meest gefotografeerde eilanden ter wereld: Spirit Island. Een must-do is dan ook om een cruise te maken over het meer naar dit iconische eilandje.

Lake Louise

Lake Louise

3. Lake Louise
Lake Louise wordt omringd met imposante bergtoppen en de Victoria Gletsjer. Terwijl je in de zomer het meer verkent vanuit een kajak en tal van wandelingen eromheen maakt, kun je in de winter genieten van een besneeuwde versie vanaf de ski’s. Lake Louise biedt namelijk een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika en de uitzichten over het bevroren meer lonen de moeite.

Peyto Lake

Peyto Lake

4. Peyto Lake
Minder bekend, maar daardoor niet minder mooi: Peyto Lake in Banff National Park. Doordat het gevoed wordt door een groot aantal gletsjers, heeft dit meer de een erg bijzondere blauwe kleur. Het melkachtige, felblauwe meer is het best te zien vanaf de Bow Summit, die je bereikt na een kleine klim. In de winter is dit gebied de perfecte plek voor sneeuwschoenwandelen of langlaufen dankzij spectaculaire uitzichten.

Lake Minnewanka

Lake Minnewanka

5. Lake Minnewanka
Lake Minnewanka werd door de oorspronkelijke bewoners ‘Meer van de Geesten’ genoemd en is het grootste meer van Banff National Park. Doordat het minder toeristisch is dan de andere meren, is dit de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de omringende natuur. Kampeer aan de oevers van dit ‘betoverende’ meer, spot de vele wilde dieren die hier leven en geniet van verschillende activiteiten zoals vissen, wandelen, varen en paardrijden.
Foto’s: © mstan | Qinghong Han | Sean A.J. Simmons | Sarah Verkaik | Francis Yap M

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *