Top 3 plaatsen om te bezoeken in Italië

Dit land in Zuid-Europa, dat eruitziet als een laars, is een van de meest populaire plekken om naartoe te reizen. Er zijn veel redenen waarom mensen hier graag komen, zoals de mooie bouwstijl, gezellige stadjes en heerlijk eten.

Met een reisgids kun je makkelijk beroemde plekken bezoeken zoals de Scheve Toren van Pisa, het Colosseum en de Trevifontein. En als je van kunst houdt, zijn er talloze schilderijen uit de tijd van de Renaissance die je kunt bezichtigen. Laten we eens kijken naar de top 3 plaatsen om te bezoeken in Italië!

Rome

Wandelen in Rome: het Piazza Navona met de vierstromenfontein

Wandelen in Rome: het Piazza Navona met de vierstromenfontein

Rome is de hoofdstad van het land en ook van het oude Romeinse rijk. Een heel bekend historisch gebouw daar is het Colosseum, waar vroeger gladiatorengevechten werden gehouden. Een andere belangrijke plek is de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, waar de paus woont. Maar er zijn nog meer plekken die je kunt bezoeken. Kijk anders even naar reisgidsen Italië voor inspiratie. Wij vinden het Piazza di Spagna een bezoekje waard.. Hier staat een beroemde fontein en vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad. ’s Avonds kun je ook naar Piazza Navona, de Trevifontein en Trastevere gaan om even heerlijk te genieten. Piazza Navona heeft prachtige fonteinen met beelden en een speciale kerk in de buurt. Het Pantheon is ook een bezoek waard (heel oud gebouw). Daar liggen belangrijke mensen begraven. Het gebied rond het Pantheon is gezellig en leuk om rond te hangen, iets te drinken of te eten.

Florence

Firenze: © Pixabay

Paradepaardje van Firenze: de Duomo of de Santa Maria del Fiore. © Pixabay

Tijdens de Renaissance was Florence een plek waar kunst, cultuur en mooie gebouwen bloeiden in Italië. Er zijn twee belangrijke plekken die je daar kunt bezoeken. Eén daarvan is Piazza del Duomo. Hier staat een grote kerk genaamd Basilica di Santa Maria del Fiore, samen met een hoge toren genaamd Giotto’s Campanile. De andere plek is Piazza della Signoria, waar je gebouwen zoals het Palazzo Vecchio kunt zien. Vroeger was dit een belangrijk politiek centrum. Dan hebben we de Ponte Vecchio. Dit is een beroemde brug over de rivier de Arno, met veel kleine winkeltjes die sieraden en kunst verkopen. Als je van opera houdt, is het ook een goed idee om het nieuwe operagebouw van Florence te bezoeken. Het is één van de modernste operahuizen ter wereld.

Cinque Terre

Manarola, Cinque Terre, Italië

Manarola, Cinque Terre, Italië / © Ilhan Eroglu

Cinque Terre betekent ‘de Vijf Landen’. Hier komen veel toeristen. Het bestaat uit vijf mooie dorpen langs een stukje klif aan de kust van Italië. Deze dorpen heten Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Corniglia ligt bovenop een klif en niet direct aan zee. Het dorp Vernazza is erg charmant met kleurrijke huizen, een toren en een kerk bij een beschutte haven. Deze vijf dorpen en de kust zijn zelfs erkend als heel belangrijk erfgoed door UNESCO. Er is een pad waar je tussen de dorpen kunt wandelen, dat wordt het “Lichtblauwe Pad” genoemd. Het stuk tussen Riomaggiore en Manarola noemen ze het “Liefdespad”. Het is een fijne wandeling, maar het pad naar Corniglia heeft een flinke klim van 368 treden aan het einde. Wat ga jij doen tijdens je bezoek aan Italië?

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *