Doen: verken Berlijn met een Belgische gids

Staat een citytrip naar Berlijn op de planning en zoek je nog een Nederlandstalige gids? Denk dan eens aan reisauteur Erwin De Decker. De ervaring die hij heeft opgedaan bij het schrijven van reisgidsen over de Duitse hoofdstad, gebruikt hij voortaan ook om Nederlandstalig begeleide wandelingen door Berlijn aan te bieden.

Grote aantrekkingskracht
Erwin De Decker werd jaren geleden verliefd op de Duitse hoofdstad. En hij niet alleen. Berlijn is een magneet die mensen uit de hele wereld aantrekt. Ook meer en meer Belgen kiezen de stad uit voor een citytrip. Volgens Visit Berlin, de Berlijnse dienst voor toerisme, stijgt het aantal Belgische toeristen sterk. In 2015 bezochten 107.394 Belgen (+18,7 procent) Berlijn en dat was goed voor 295.516 overnachtingen (+19,9 procent).

Voordelige citytrip
De tendens zet zich door in 2016, want tijdens de eerste zes maanden reisden al 63.025 Belgen naar de stad en verbleven er 169.652 nachten. Die groei is toe te schrijven aan het stijgende aantal vliegverbindingen, het trendy imago van Berlijn en de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de stad. Bovendien is een citytrip naar Berlijn merkelijk voordeliger dan naar andere Europese grootsteden.

Thematische wandelingen
Gentenaar Erwin De Decker schreef verschillende reisverhalen en -gidsen over Duitsland en Berlijn. Omdat hij steeds meer vraag kreeg om kleine groepen rond te leiden door de stad, biedt hij nu ook begeleide wandelingen aan. Bij Berliner Luft Wandelingen kun je uit verschillende parcours en thema’s kiezen.

Belgische invalshoek
Tijdens de wandelingen ligt de nadruk op de geschiedenis van de stad, maar wordt steeds rekening gehouden met de interesses van de groep. Je wordt echt niet overrompeld met feiten; de geschiedenis van Berlijn wordt vanuit een Belgische invalshoek verteld. Je hebt de keuze tussen korte en lange wandelingen en alle wandelingen kunnen aangepast worden aan de interesses en de tijd van de deelnemers.

Meer weten? www.berlinerluft.be

Foto: © Matthias Haker 2014

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Doen: verken Berlijn met een Belgische gids”

 1. thank you to mail me the possibilitys to travel with a guide trew Berlijn;we prefer dutch otherwise english or french,thank o,ludwine

 2. graag hadden wij een rondleiding met Erwin de Decker doorheen Berlijn. Wij zijn 2 koppels ( 60-65 jaar) en zijn met de fiets in Berlijn. een wandeling of fietstocht is dus mogelijk.
  graag een prive rondleiding.
  Wij verblijven in Potsdam van 1 to 4 augustus
  Een rondleiding kan voor ons op 2 , 3 of 4 augustus 2024
  alvast bedankt
  Guy Marien
  0032 477 21 0049

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *