lichtfestival

Niet te missen: 5 Belgische lichtfestivals!

Met de winter in aantocht komen ook de donkerste maanden van het jaar eraan. Gezellig onder een dekentje kruipen en genieten van een heerlijke mok koffie klinkt dan heel verleidelijk. Minstens even aanlokkelijk lijkt een bezoekje aan een van de vele mooi verlichte steden tijdens een lichtfestival. En gelukkig kan je er weldra een heleboel bezoeken. Reisreporter Evy tipt 5 Belgische lichtevenementen die je niet wil missen!

Magische avondwandeling door domein Groenenberg: Lampur

De kinderen beleven een magische avond vol verwondering.

lichtfestival lampurMaak je op voor een magische belevingswandeling van 2 kilometer doorheen het domein Groenenberg in Gaasbeek. De bewoners van het kasteel nodigen je uit voor een spectaculaire wandeling vol licht, historische figuren en special effects. Ontdek het verhaal van Dane Lampur en zijn zoektocht naar de grootste uitvinding van die tijd, elektriciteit … Reisreporter Evy ging mee op pad en werd helemaal betoverd!
Van 23 oktober tot en met 7 november: lampur.be

Verlicht Brussel betovert met meeslepende kunstwerken

Rep je als de bliksem naar Brussel, want nog tot en met 6 november verrast onze hoofdstad bezoekers met een speciale editie van Bright Brussels, het lichtfestival van Brussel. Via twee parcours, die overigens helemaal gratis zijn, ontdek je verschillende kleurrijke kunstwerken. Trek naar de Koningswijk, de Europese wijk en het Jubelpark en raak betoverd door Brussel. Fijnproevers kunnen onderweg op verschillende plaatsen terecht voor een hapje. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen.
Van 23 oktober tot en met 6 november: bright.brussels/nl

Lichtfestival zet Gent in lichterlaaie

lichtfestivalHet Lichtfestival in Gent is ondertussen al toe aan zijn vijfde editie. Verspreid over de hele stad – van het centrum tot aan de Ham – kan je wandelen tussen verlichte straten en pleinen en kan je verschillende lichtkunstwerken bewonderen. Speciaal voor de vijfde verjaardag van het evenement worden de populairste kunstwerken uit de vorige edities teruggehaald. Ook dit jaar belooft het evenement Gent – en de Sint-Niklaaskerk – in lichterlaaie te zetten.
Van 10 tot en met 14 november: lichtfestival.stad.gent/nl

Voel de wintergloed in Brugge

lichtfestivalWie samen Brugge wil beleven, kan daarvoor terecht tijdens Wintergloed. Je beleeft Brugge op zijn mooist: een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen. Van een volledig nieuw lichtparcours, over een uniek schaatsdecor op het Minnewater tot een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Redenen genoeg voor een dagje uit!
Van 26 november tot en met 9 januari 2022: visitbruges.be/nl/winter

Adembenemende dino’s veroveren Planckendael

lichtfestivalVanaf december kan je in Planckendael in Mechelen terecht voor het langverwachte lichtfestival Dinolights. Meer dan 75 adembenemend dino’s verwelkomen groot en klein tijdens een hartverwarmend spektakel. In het totaal hebben meer dan honderd Chinese kunstenaars maar liefst 66 composities, met 360 lichtobjecten uit 68 ton staal voorzien. Allemaal goed voor een wandeling van 1,5 uur pure verwondering.
Van 3 december tot en met 16 januari: zooplanckendael.be/nl/dinolights/

Beeldverantwoording: Lichtfestival Lamur: © Evy Vandenborne | Brussel: © Bright Brussels  | Gent: © Lichtfestival Gent | Brugge: © wintergloed in Brugge | Planckendael: © jonas-verhulst

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *