Dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Een groot deel van de westkust van Tenerife is uitgeroepen tot de eerste Whale Heritage Site van Europa. Een plaats waar je op een duurzame en verantwoorde manier dolfijnen en walvissen in het wild kunt spotten. World Cetacean Alliance ontwikkelde deze erkenning en kreeg daarvoor de steun van World Animal Protection.

Jaarrond vakantiebestemming
Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden. Het fijne klimaat met warme winters en zachte zomers maakt het eiland een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Zo kan je het hele jaar door genieten van adembenemend natuurschoon, heerlijke stranden, gevarieerde gastronomie, avontuur, sport en wellness. Logeren kan je in een van de unieke boutiquehotels, accommodaties op het platteland of in een luxe vijfsterrenhotel.

Walvissen in hun natuurlijke habitat
Sinds kort kan je op Tenerife ook op een verantwoorde manier wilde dolfijnen en walvissen spotten. Daarvoor trek je naar het ‘Teno-Rasca’-zeegebied tussen Tenerife en La Gomera. De 22 kilometer lange strip tussen Punta del Fraile (Teno) en Punta Salema (Rasca, Las Galletas) is het derde walvissenerfgoed in de wereld, na Hervey Bay in Australië en The Bluff in Zuid-Afrika. Onlangs werd de strip uitgeroepen tot eerste Whale Heritage Site van Europa.

Thuishaven van 200 grienden
Tenerife geniet wereldwijde erkenning als bestemming voor het bekijken van walvissen in hun natuurlijke habitat. Het eiland is de thuishaven van een unieke populatie van 200 grienden. Daarnaast leven er ook veel walvisachtigen – waaronder verschillende dolfijnen – en is het een belangrijke trekroute voor andere soorten.

Quality Charter
Door de erkenning als eerste Whale Heritage Site van Europa kun je op een verantwoorde manier dolfijnen en walvissen spotten in hun natuurlijke habitat. Veel aanbieders van deze activiteit zijn aangesloten bij het ‘Quality Charter’. Daarmee verbinden ze zich tot een eersteklas en diervriendelijke toeristische dienstverlening. Zo worden de effecten van de toeristische activiteiten op het zeemilieu tot een minimum beperkt en geniet je op een verantwoorde manier van al het natuurschoon.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen

Tenerife | Internet: hallocanarischeeilanden.com/tenerife | tenerifevakantie.com
Whale heritage | Internet: whaleheritagesites.org
Bezienswaardigheden
Walvissen spotten
| Internet: webtenerife.nl/wat-doen/natuur/walvissen | webtenerife.nl/wat-doen/natuur/walvissen/handvest-kwaliteit
Klik en vind meer tips om te zien en doen op Tenerife: 9 tips om Tenerife actief te beleven

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *