10 leuke ideeën voor daguitstappen met je Hello Belgium Railpass

Waarom binnenblijven met zoveel zotte ideeën om te doen. Bovendien kan je gratis op stap met je Hello Belgium Railpass! Een paar keer gratis en voor niets op zwier gaan. Maar waar trek je naartoe? Wij zochten tien originele ideeën waar je met die treintickets naartoe kan reizen.

Op stap met de Treinstapper: van Sint-Joris-Weert naar Leuven station

Op stap met de Treinstapper
Misschien is dit wel de ultieme tip om met je Hello Belgium Railpass op stap te gaan. Treinstapper 2: de nieuwe wandelgids van Grote Routepaden bundelt 8 wandeltochten in Vlaanderen die je van station tot station voeren. De dagtochten, tot 27 kilometer, zijn geschikt voor ervaren wandelaars en families. Deze gezonde ‘milieuvriendelijke’ gezinsuitstappen bevatten eveneens verkortingsmogelijkheden. Reisreporter Steven trok de wandelschoenen aan voor een test.

Bezoek feeërieke winterparadijzen
Dat 2020 wel wat extra lichtpuntjes kan gebruiken, heeft de stad Brugge goed begrepen. Eind november wordt de stad dan ook omgetoverd tot een feeëriek en verlicht winterparadijs. De tweede editie van het magische Wintergloed in Brugge belooft opnieuw een streling voor het oog te worden. Lichtdraken verwarmen Gent waar je op stap kan met de lichtplanwandeling. Ook dit jaar waait er een magische wind door de Brusselse straten. Je vergaapt je er aan het schitterend stedelijk nachtlandschap.

Oefen en deel je Tiktok pasjes
Goed nieuws voor je kinderen! Vergeet die ‘saaie’ wandelingen en verwelkom die al te gekke TikTok-routes. Oostende klopte als eerst af met een TikTokTour in Vlaanderen! Met een kaart trek je door de Koningin der badsteden en stop je op fotogenieke TikTok-plekjes. Bekijk vervolgens het dansje dat bij de locatie hoort. En dan is het aan de kinderen. Zelf meedoen mag uiteraard ook. In Knokke-Heist voert een zeventien-en-een-halve kilometer lange TikTok fietsroute langs de vrolijkste en meeste speelse plekken van de badplaats. Enkele beroemde TikTokkers bedachten originele TikTok-challenges. Om af te sluiten tippen we nog een smilesafari in Brussel. Want daar vind je het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa. Niet zomaar een museum, maar een expeditie langs optische illusies, roze palmbomen, regenbogen en zoveel meer. Met jou als ontdekkingsreiziger!

Ontdek Ieper: zo veel meer dan een oorlogsmonument
Het mooiste hotel van Vlaanderen, de schattigste gevels van België en een geschiedenis om boeken mee te vullen: Ieper heeft het en dat kunnen Reisreporters Katy en Stephanie garanderen! Zij brachten 48 uur in de historische stad door. Er werd geproefd, gewandeld (occasioneel gehuppeld) en bezonnen, maar vooral genoten!

Maak een fotogenieke strandwandeling in Nieuwpoort
Toegegeven, deze wandeling verloopt niet helemaal via het strand. Reisreporter Delphine rijgt enkele bijzondere bezienswaardigheden als parels aan haar wandelpaternoster. Samen met haar hondje Moes en een vriendin waait ze uit tijdens een fotogenieke strandwandeling in Nieuwpoort.

Zeker doen: de coolste street art parcours in 8 belgische steden
Om de meest artistieke pareltjes te zien hoef je absoluut niet naar een museum! Onze redactie is dol op street art, kunst die je volop in openlucht kan bewonderen. Die gratis straatkunst fleurt grijze en vuile straatbeelden op. Metershoge murals, bijzondere beelden voeren je langs de coolste plekjes van een stad. We zetten even enkele kleurrijke parcours op een rijtje:

 1. The Crystal Ship in Oostende;
 2. Mechelen muurt;
 3. Brussel stript (kindvriendelijk);
 4. Van streetart tot StreetArtwerpenaar;
 5. Streetart #VANRSL (Roeselare);
 6. Street art in Luik;
 7. Parcours street-art “Asphalte” in Charleroi;
 8. Kunst bewoont de stad in Mons (Bergen)

hello begium railpass knokke tip
Say cheese! Op instafari in Kortrijk en Knokke-Heist
Wie een stad of dorp bezoekt, gaat graag op stap langs de kleurrijkste en meest fotogenieke plekjes. Zowel Kortrijk als Knokke-Heist ontwikkelden een Instagram-route die je meeneemt langs de origineelste en fotogeniekste plaatsen. Onderweg passeer je verborgen parels, onbekende pleintjes, prachtige gevels en andere geheimen. Ga op instafari en volg deze twee Instagramroutes met je familie of vrienden en vul onderweg je account met prachtige plaatjes!

Trainworld

Train World is het Belgisch treinmuseum van de NMBS

Bezoek Train World, het Belgisch treinmuseum van de NMBS
Schaarbeek is in de ban van de spoorwegen! Vier hallen, een brede promenade en een knap gerenoveerd Schaarbeeks stationsgebouw vormen het decor van het museum Train World. Een plek waar het verleden, heden en de toekomst van de spoorwegen naadloos in elkaar vloeien. Een bezoek aan het Train World museum vinden kinderen echt fantastisch. Er is zoveel te zien en te beleven, ze komen zeker ogen te kort!

Spoor met je Hello Belgium Railpass naar Eupen
Het treintraject tussen Luik en Eupen oogt fraai en erg boeiend met het industrieel erfgoed en de steengroeven. Onderweg kruisen enkele mooie riviertjes de treinroute. Maar we horen je het al zeggen. Wat heb je in godsnaam te zoeken in Eupen? Onbekend maakt onbemind. Zo vergaat het ook de fraaie hoofdstad van de Oostkantons. Een stadswandeling in Eupen overdondert je door de vele schitterende barokke gebouwen en prachtige patriciërswoningen. Kan een overdaad aan barok schaden? Neen, concludeert gastfotografe Ann. Oordeel zelf.

Op speurtocht met of zonder kids
Nog tot 14 februari 2021 verandert Sint-Truiden, elk weekend, bij zonsondergang in een magisch verlichte stad. Tijdens Quiste by Lights beleef je met een heuse schatkaart een leuke zoektocht. Met ‘Mechelen stuurt je stappen’ heb je twee interactieve wandelingen die je kriskras door loodsen.

 • Van Arend tot Zwaluw: een beestige ontdekkingstocht door de stad;
 • Met Natte Voeten: een avontuurlijke stadswandeling voor echte waterratten.

Tijdens Expeditie A, een stadszoektocht, lossen kinderen opdrachten, vragen en raadsels op. Onderweg weet de vrolijke Vos Antigoon raad en deelt hij tal van leuke ‘wistjedatjes’. Onder de noemer; wie zoekt die vindt, leer je Aalst beter kennen. De stadswandelzoektocht, Aalst ongekend, gidst je langs geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken. Onderweg zoek je, op eigen houtje en tempo de juiste antwoorden.

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “10 leuke ideeën voor daguitstappen met je Hello Belgium Railpass”

 1. Spijtig genoeg hebben we de pass nog niet kunnen gebruiken : reden : coronabesmetting. Hopelijk wordt het verlengd en kunnen we er toch nog van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *